Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Εύχομαι να πέφτω έξω....


Ξεφυλλίζοντας σήμερα την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» το μάτι μου έπεσε σε μια είδηση την εξής: «Από την ημέρα που ανακοινώθηκαν οι εκλογές, 55.800 Έλληνες έσπευσαν άρον-άρον να γίνουν μέλη του ΠΑΣΟΚ». Αποτέλεσμα αυτού ήταν σήμερα το κόμμα αυτό να αριθμεί 156.000 μέλη. «Πρόκειται για αριθμό-ρεκόρ από ιδρύσεως του κινήματος, αφού τα μέλη μας που πληρώνουν κανονικά τη συνδρομή τους δεν ξεπέρασαν ποτέ τις 110.000», δήλωσε στην εφημερίδα ο διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Είναι χαρακτηριστικό, συνεχίζει η είδηση της εφημερίδας, ότι με τις εισφορές μόνο της τελευταίας εβδομάδας τα έσοδα του κόμματος έφτασαν τα 1.500.000 ευρώ.

Διάβασα την είδηση με σκεπτικισμό. Αν το κίνητρο όλων αυτών των νέων μελών του ΠΑΣΟΚ που έσπευσαν να εγγραφούν είναι να εισφέρουν χρήμα και εθελοντική εργασία στο κόμμα «τους» τώρα που τα χρειάζεται, λόγω των εκλογών, χωρίς να περιμένουν κάποιο προσωπικής φύσεως αντάλλαγμα, με γεια τους και χαρά τους. Τους βγάζω το καπέλο. Γιατί όμως κάτι μου λέει ότι το κίνητρο δεν είναι για όλους τόσο άδολο? Φοβάμαι ότι για αρκετά από τα «νέα μέλη» (ας μη τους βάλω όλους στο ίδιο σακί) το κίνητρο είναι κάποιο αναμενόμενο αντάλλαγμα, όπως π.χ. διορισμός. Δεν εξηγείται αλλιώς πώς έτυχε να δουν "το φως το αληθινό", ένα μήνα πριν τις εκλογές και μάλιστα όταν ήδη οι δημοσκοπήσεις φέρνουν πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ!

Εύχομαι να πέφτω έξω. Γιατί είναι λυπηρό να θέλουμε να εξαλείψουμε τη διαφθορά του ρουσφετιού, ζητώντας ρουσφέτι. Και ακόμα πιο λυπηρό να θέλουμε να εξαλείψουμε το ρουσφέτι, μόνο όταν αφορά τους "άλλους".


42 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γουάου!!! αυτή είναι η είδηση.
Πολύ πιο σημαντική από το που θα πάει ο κ. Σημίτης...
Και μετά μου λες εμένα, ότι δεν υπάρχει κατευθυνόμενη πληροφόρηση...
Γαμώτο μια Κυριακή δεν πήρα την Κυριακάτικη και έχασα την είδηση

monahikoslikos είπε...

Περί χαμαιλέοντος έχεις ακουστά αγαπητή Μερόπη?
Ε, εδώ μάλλον έχουμε να κάνουμε με 55.800 χαμαιλέοντες παρά με ισάριθμους Σαύλους που ανέβλεψαν αιφνιδίως και εγένοντο ...Παύλοι.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που προσφέρουν μπορεί ανιδιοτελώς υπηρεσίες στο κόμμα τους για μένα είναι χειρότεροι. χειρότεροι γιατί δεν αναγνωρίζουν τι εστι πολιτικοί .οι πολιτικοί και τα κόμματα ειδικά στην Κύπρο χρειάζονται γερά χαστούκια από το λαό για να καταλάβουν ότι δεν είμστε αρνιά να τους εξυπηρετούμε για να καρπώνονται αυτοί καρέκλες και ο κόσμος να πεινά και η ανεργία να κτυπά ανελέητα όπως και η αναξιοκρατία.

Phivos Nicolaides είπε...

Όλα έχουν να κάνουν με την πολιτική και το επίπεδο του πολίτη... Για να μην τα ρίχνουμε όλα στους πολιτικούς!!

ρίτσα είπε...

άτε ρε, μα σοβαρά; λλίο πριν τες εκλογές; μα τόσοι πολλοί;

σύμπτωση σίουρα:)

Δέσποινα είπε...

με προβλημάτισες κι εμένα Μερόπη, κι εγώ το διάβασα αλλά δεν πήγε εκεί το μυαλό μου! 'Η πολύ αθώα είμαι ή πολύ χαζή....Κι επειδή μάλλον κλίνω προς το δεύτερο, βγάλε και τη λεκτική επαλήθευση από τα σχόλια σε παρακαλώ, να μην κουράζομαι η κακόμοιρη....

patsiouri είπε...

H Αντιγόνη Μιχαήλ έχει ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο.
Σιχαίνομαι τους ρουσφετάκηδες, αλλά τους προτιμώ χίλιες φορές από τα "πρόβατα" που ακόμα πιστεύουν ότι οι πολιτικοί έχουν όραμα.
Τουλάχιστον με τους πρώτους, ξέρουμε που βρισκόμαστε, στη ζούγκλα, ο "καλύτερος" επιβιώνει.
Οι δεύτεροι είναι επιεικώς επικίνδυνοι...μπορεί και να τους πείσουν ότι είμαστε τόσο χάλια που πρέπει να επέμβει ο στρατός.

Christos P. είπε...

Ας καταργήσουμε αυτή τη μονιμότητα και να την αντικαταστήσουμε με συμβάσεις αορίστου χρόνου που θα παύει υπό τις προϋποθέσεις που ο νόμος ορίζει για αυτές, για να δουμε τα κινητρα των νεων αυτων μελων. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στο δυτικό κόσμο όπου όλοι ονειρεύονται να γίνουν κάτι με βλαση τη φύση του αντισυμβαλλόμενου προσώπου και όχι του επαγγέλματος.Άκου , δημόσιος υπάλληλος! Όλοι σκοτώνονται να υπηρετήσουν το κοινό καλό βλέπεις. Αυτό που λείπει είνια η θέληση για ρήξη στους πραδοσιακούς σχηματισμούς και μια γνήσια ριζοσπαστική δύναμη που θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

αντωνης είπε...

Δυο μικρες "ενστασεις".

1. Διαβαζεις ακομα εφημεριδες;!!!
2. Απο που βγαινει το συμπερασμα οτι θελουμε ως πολιτες να εξαλειψουμε το ρουσφετι;;;
Κατα τη γνωμη μου, φυσικα και δεν θελουμε.

Την καλημερα μου.

monahikoslikos είπε...

Το έλαβα προ ολίγου με e-mail και επειδή είναι σχετικό....:

"Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται, διότι εκεί υπάρχουσιν άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν· αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία, μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα, να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Αν υπήρχε λεξικόν της νεοελληνικής γλώσσης, νομίζομεν ότι ο ορισμός της λέξεως «κόμμα» ήθελεν είναι ο ακόλουθος: «Ομάς ανθρώπων ειδότων ν’ αναγινώσκωσι και ν’ ανορθογραφώσιν, εχόντων χείρας και πόδας υγιείς αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες, ενούμενοι υπό ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν’ αναβιβάσωσιν αυτόν διά παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παράσχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι».

Εμμ. Ροϊδης

«Πολιτικόν δελτίον», Ασμοδαίος, 8.6.1875. Άπαντα, Β΄. Ερμής, 1978. 138.

Swell είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάς,
Αν το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν μία από τα ίδια με τη ΝΔ (και πως να μην είναι) δεν θα είχε επιτρέψει να γίνει αυτό, μετά την κήρυξη των εκλογών.

Gee Pontius είπε...

@ swell...Υπήρχε κανείς που δεν ήξερε ότι θα γίνουν εκλογές μέχρι τον Μάρτιο ; Αρα δεν είχε νόημα να σταματήσει η εισροή μελών.
@ Monahikoslykos, υπέροχο το απόσπασμα που μετέφερες
@ Meropi η ανάρτησή σου μου έδωσε κίνητρο για μια (εν τω άμα) δική μου περί αγίας ελληνικής οικογενείας... βρε τι μαθαίνει ο άνθρωπος όταν διαβάζει εφημερίδες (ακόμα)

bunnysuicides είπε...

χεχε αναμενόμενο. πόσο καημενούληδες μπορεί να είναι κάποιοι?

miss little sunshine είπε...

Ωμ Μερόπη μου με έβαλες σε σκέψεις τώρα! Εγώ που θέλω δηλαδή διορισμό; Θα με φάει η άλλη επειδή δίνει συνδρομή 5 ευρώ το μήνα και ξαφνικά έγινε μέλος του; Ας ελπίσουμε οτι το κόμμα αυτό δε θα επηρεαστεί από την κίνηση καιροσκόπων γιατί φοβού αυτά τα μέλη που σε ψηφίζουν και σε πετάνε αναλόγως συμφερόντων.

Ανώνυμος είπε...

Πολλή καχύποπτη είσαι βρε Μερόπη.
Απορώ πως σου ήρθε στο μυαλό αυτή η βέβηλη σκέψη ότι όλοι αυτοί που σωρηδόν αποφάσισαν να γίνουν μέλη του ΠΑΣΟΚ το έκαναν υστερόβουλα.
Το θέμα βέβαια είναι πως κι εκεί μέσα στο ΠΑΣΟΚ, δεν έκαναν την ίδια σκέψη με σένα. Ή μήπως την έκαναν;
Είναι πολλά τα λεφτά Άρη-που θάλεγε κι ο μακαρίτης ο Καλογήρου…

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Πολύ φοβάμαι πως η "έκρηξη" εγγραφής νέων μελών στο ΠΑΣΟΚ είναι η σχεδόν βέβαιη νίκη του στις εκλογές.

Όπως είχε πει και ο καλύτερος πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο κύριος Σημίτης, αυτή είναι η Ελλάδα :(

Meropi είπε...

-@Κουμμούνι μου,
Δεν νομίζω εδώ να παίζει ρόλο η κατευθυνόμενη πληροφόρηση. Πιο πολύ βλέπω να παίζει ρόλο ο καιροσκοπισμός του Έλληνα (για όσους βέβαια γράφτηκαν ως μέλη έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους προσωπικό όφελος).

-@Λύκε μου,
λες τα μέλη αυτά να κάνουν περίπατο από κόμμα σε κόμμα? Δεν το αποκλείω. Πολύ ωραίο και το απόσπασμα του Ροίδη.

Meropi είπε...

-@Αντιγόνη μου,
εγώ θα έλεγα ότι αν κάποιος θέλει να βοηθήσει εθελοντικά ένα κόμμα γιατί πιστεύει ότι η νίκη του θα είναι ωφέλιμη για τον τόπο γενικά, με γεια του και χαρά του. Αυτό που βλέπω με υποψία είναι η πονηριά και ο καιροσκοπισμός. Αυτό το "σε βοηθώ γιατί προσδοκώ προσωπικό όφελος" είναι που με ενοχλεί πιο πολύ.

-@ Φοίβο μου,
ειδικά σ' αυτό το θέμα, παίζει ρόλο η ποιότητα του πολίτη πιο πολύ, παρά του πολιτικού.

Meropi είπε...

@Ρίτσα μου,
κι εγώ προς το σύμπτωση κλίνω. Χα χα χα χα!

-@Δέσποινα μου,
καλώς μου ήρθες από το ιστολόγιο μου.
Όσο για τη λεκτική επαλήθευση δεν τη βγάζω, γιατί προστατεύει το blog από τους ιούς. Τι να κάνουμε? Αν νομίζεις ότι αξίζει τον κόπο να μου αφήνεις σχόλιο θα κουράζεσαι λίγο παραπάνω.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Μία παρατήρηση: η "λεκτική επαλήθευση" δεν σε προστατεύει από τους ιούς αλλά από τα ρομπότς που γεμίζουν σπαμ τα ιστιολόγια.

Meropi είπε...

-@patsiouri μου γλυκό,
αφού συμφωνείς με την Αντιγόνη, τότε ισχύει η ίδια απάντηση που έδωσα σ' αυτήν.

-@Christo μου,
στην Ελλάδα του κομματισμού είναι λίγο επικίνδυνη η κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Θα αναβιώσει η Πλατεία Κλαυθμώνος, όπου μετά από κάθε εκλογή και απόλυση των αντιφρονούντων, θα μαζεύονται να κλαίνε οι απολυμένοι δημ. υπάλληλοι. Αυτό γινόταν πριν το Χαρ. Τρικούπη που για πρώτη φορά θέσπισε τη μονιμότητα. Το θέμα είναι να αποκτήσουμε όλοι οι Έλληνες την απαραίτητη παιδεία, ώστε αφενός μεν να δεχόμαστε όλοι ότι διορίζονται οι άξιοι (και όχι οι κομματικοί) και αφετέρου οι διορισθέντες να μη χάνουν το φιλότιμο τους, αμέσως μετά το διορισμό τους και την εξασφάλιση εργασίας.

Meropi είπε...

-@Αντώνη μου,
ναι διαβάζω εφημερίδες κάθε Κυριακή μόνο!
Όσο για το ρουσφέτι, είναι καιρός να το αφήσουμε όλοι οι Έλληνες. Πολλοί παραπονιούνται για τη διαφθορά, ενώ οι ίδιοι το χρησιμοποιούν. Χα χα χα!

-@Swell μου,
θα περιμένω να δω τι θα γίνει μ' αυτές τις στρατιές των νέων μελών. Θα αναβιώσουν φαινόμενα παλαιά, επί εποχής πρασινοφρουρών???? Εύχομαι όχι, αλλά....

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

"διαβάζω εφημερίδες"
Προσωπικά διαβάζω την Καθημερινή μιας και είναι μία από τις ελάχιστες αξιόλογες Ελλαδίτικες εφημερίδες (δεν ξέρω πως είναι οι Κυπριακές).

Φυσικά η ποιότητα των Ελληνικών εφημερίδων έχει άμεση σχέση με την ψήφο τους. Δεν γράφω τις λέξεις που μου έρχονται στο νου μιας και είμαι σε ξένο "μαγαζί" :)

Meropi είπε...

-@ gpoint μου,
Δεν έχεις άδικο σ' αυτό που λες περί ελληνικής οικογένειας. Σε αρκετές περιπτώσεις (για να μη γενικεύουμε), οι γονείς θα έστειλαν τα παιδιά να γραφτούν ως νέα μέλη. Μια ζωή ο μέσος έλληνας προσβλέπει στο ρουσφέτι. Θέλει παιδεία και καλλιέργεια να ξεπεραστεί αυτό. Δυστυχώς....

-@Κούνελε μου,
κι εγώ αυτό σκέφτηκα. Ότι είναι καϋμένοι κάτι τέτοιοι άνθρωποι.

Meropi είπε...

-@miss little sunshine,
εσύ απτόητη στο διάβασμα σου και θα κατακτήσεις το στόχο σου. Άσε στους άλλους τα ρουσφέτια.

-@syneas μου,
με βρίσκεις καχύποπτη ε? Κι εγώ με βρίσκω καχύποπτη. Χα χα χα!
Νομίζω ότι και στο ΠΑΣΟΚ το έχουν καταλάβει. Το θέμα είναι πώς θα ανταποκριθούν μετά τις εκλογές στα αιτήματα ρουσφετιού. Θα δείξουν το σθένος που έδειξαν στο Σημίτη????

Meropi είπε...

-@Γιάννη μου,
κατ' αρχάς θέλω να σε ευχαριστήσω για την πληροφορία που μου έδωσες για τη λεκτική επαλήθευση. Μη νομίζεις ότι ξεχωρίζω και πολύ τα spam από τους ιούς! Χα χα χα χα!
Όσο για τις εφημερίδες, τις διαβάζω κάθε Κυριακή. Διαβάζω και "Κυριακάτική Ελευθεροτυπία" και "Καθημερινή" και "Έθνος" και καμιά φορά και "ΒΗΜΑ". Όσο για τις κυπριακές εφημερίδες τις διαβάζω από το διαδίκτυο μόνο (είμαι μόνιμος κάτοικος Ελλάδας εδώ και πολλά χρόνια). Έχει, κατά τη γνώμη μου, 2 αξιόλογες κυπριακές εφημερίδες. Το Φιλελεύθερο και την εφημερίδα Πολίτης
Καλό σου απόγευμα

phlou...flis είπε...

Μια άλλη οπτική γωνία: ευκαιρία δόθηκε να δικαιολογηθούν ...άνομες εισροές στο κόμμα!!

Roadartist είπε...

Ποτέ δε θα πάψει να γίνεται.. οι υπόλοιποι όμως που θέλουν να είναι αξιοπρεπείς, πως επιβιώνουν?? Ναι ξέρω "αξιοπρέπεια" καλά...

Σοφία είπε...

Πω πω κι εγώ έχω μείνει απέξω;;; Μιλήστε ρε παιδιάααααααα να ξέρουμε κι εμείς κατά πού να κάνουμε!

Το μικρό όνομα του Σπυρόπουλου νομίζω ότι είναι Ροβέρτος, όχι Ροβύρος.

Meropi είπε...

-@Φλούφλη μου,
στο ΠΑΣΟΚ εισπράττουν τις συνδρομές. Τώρα τι θα κάνουν μετά τις εκλογές, θα φανεί. Εύχομαι να πέφτω έξω.

-@Roadartist μου,
το θέμα είναι να αποκτήσουμε όλοι οι Έλληνες τέτοια παιδεία που η πλειοψηφία να απορρίπτει τέτοιου είδους τακτικές.

Meropi είπε...

-@Σοφία μου,
έχεις απόλυτο δίκιο σχετικά με το όνομα του Σπυρόπουλου. Ήδη το διόρθωσα.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Δυστυχώς, αυτοί είμαστε! Ή, για να ακριβολογώ, έτσι μάς έμαθαν!
Από μικρός άκουγα τους δικούς μου να μου λένε: "πήγαινε με τους νικητές", "μην ασχολείσαι με τα πολιτικά αν δεν έχεις κάτι να κερδίσεις" κλπ κλπ

Ας ελπίσουμε πως οι καιροσκόποι θα μείνουν "με τα κουστούμια"...

Άλλωστε, αυτοί είναι που μόλις αλλάξει το πολιτικό κλίμα θα στραφούν προς "άλλες κατευθύνεις"...

Independent είπε...

Βρε άς μην είμαστε καχύποπτοι...απλά οι άνθρωποι το είχαν κατά νου να γίνουν μέλη του ΠΑΣΟΚ, και οι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν τους βοηθούσαν. Τώρα που ανακοινώθηκαν οι εκλογές, ξαναθυμήθηκαν την εκκρεμότητά τους και έσπευσαν..

Καλημέρα Μερόπη μου....
Τώρα τελευταία κάποια ψυχή με αποκαλεί ""καλαμαρούη πολλοπάητο!!!!!! και μου αρέσει πολύ...

Ανώνυμος είπε...

Μερόπη θα σε στεναχωρήσω...
χααχαχαχαχα
Έχω περάσει στο ...."αντάρτικο"
Και 30.000 και 40.000 και όσες χιλιάδες να ΄ναι. Να γραφτούν, να καταθέσουν τα ρουσφέτια τους, να ψηφίσουν "νικητή", χωρίς να ξέρουν τι τους γίνεται.... Πρώτη φορά θα είναι; Μη χαλάμε και την παράδοση.
ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ αρκεί να τελειώνουμε με τον "υπεύθυνο".
Έχω πρόβλημα παιδί μου, σου λέω.
6 χρόνια είναι πολλά να μην μπορώ να κυκλοφορήσω στην πόλη μου...
Δεν αντέχω άλλο........
Λευτεριά στη Ραφήνααααααα!!!!
Κι ας την Πεύκη μετά να τραβάει τα μαλλιά της, χέστηκα. Eμείς εδώ το χρέος μας στον τόπο το κάναμε, αρκετά είδαμε, αρκετά ακούσαμε, αρκετά ξεφτιλιστήκαμε... Έλεοοοοος

ΥΓ (Μόνο την αποχέτευση δεν είδαμε...)

Φιλιά

Gee Pontius είπε...

Φοραδίτσα σε καταλαβαίνω, να μένεις δίπλα του και να μην έχετε ακόμα αποχέτευση...τζ,τζ,τζι !
Δεν θα έτρωγα τίποτε απολύτως από τον κήπο σου...

Nikos Lioliopoulos είπε...

Φοβαμαι πως καθολου εξω δεν πεφτεις Μερόπη. Τρεις και ο κουκος ήμασταν το 2004. Τωρα γιναμε τοσο πολυ που μάλλον δεν μας χωράει εμας τους παλιούς. Περισσότερα επι του θέματος απο Οκτώβριο...

Meropi είπε...

-@Ασκάρ μου,
κι εγώ εύχομαι να μείνουν με την εγγραφή στο χέρι αυτά τα νέα μέλη (εφόσον βέβαια επιδίωκαν κάτι άλλο)

-@Independent μου,
το ομολογώ ότι είμαι λίγο καχύποπτη!
Όσο για το άλλο (καλαμαρούι κλπ) όταν είσαι ερωτευμένος όλα σου αρέσουν! Χα χα χα! Πάντως αυτή η λέξη "πολλοπάητος" (= πολυπράγμων) πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι πολύ πετυχημένη. Τη χρησιμοποιώ κι εγώ πολύ.

Meropi είπε...

-@Φοράδα μου,
καταλαβαίνω την ανυπομονησία σου (έχει πράγματι εξαντληθεί η υπομονή μας), αλλά ας μη δούμε πάλι τα ίδια. Ας πάμε μπροστά, αυατή τη φορά!

-@gpoint μου,
αυτό το πρόβλημα με την έλλειψη κεντρικής αποχέτευσης εδώ στην Αν. Αττική (όπου κατοικώ κι εγώ) είναι πράγματι σημαντικό. Κάθε τρεις και τόσο έρχεται ο "Αχόρταγος"!

Meropi είπε...

-@ Νίκο μου,
ναι σε καταλαβαίνω. Αυτό είναι "σπάσιμο" και για τα παλιά μέλη.

leondokardos είπε...

Να είσαι σίγουρη, όλοι κάτι περιμένουν για αντάλαγμα. Η κατάσταση αυτή είναι βαθιά ριζομένη μέσα μας. Γιαυτό και η διαφθορά βασιλεύει σε όλους τους χώρους.

marianaonice είπε...

Άσε θλιβερόοο..
:(
Τίποτε άλλο δεν λέω!

Aνεμος είπε...

παω στοίχημα ότι οι περισσότεροι είναι η λεγόμενη παλάτζα,που πάει απο κόμμα σε κόμμα εξουσίας για προσωπικό όφελος