Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Απογραφή δημοσίων υπαλλήλων!!


Διαβάζοντας την είδηση ότι, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, η Κυβέρνηση θα προχωρήσει εντός του έτους στην απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων και όσοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν υπάρχουν στη βάση δεδομένων δεν θα πληρώνονται στο εξής, σκέφτηκα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Έπρεπε να βρεθούμε στο γκρεμό, για να πάρουμε μερικά αυτονόητα μέτρα??
Ίσως σκεφτείτε, μα καλά μέχρι τώρα, υπάρχει περίπτωση να πληρώνεται κάποιος, χωρίς να είναι δημόσιος υπάλληλος? Η απάντηση είναι, δυστυχώς, ΝΑΙ υπάρχει! Απόδειξη μια δικαστική υπόθεση που απασχόλησε το Δικαστήριο της Πάτρας πριν από λίγο καιρό. Η υπόθεση αυτή δείχνει το αλαλούμ που επικρατεί, μέχρι τώρα τουλάχιστον, πάνω στο θέμα αυτό και την ευκολία, με την οποία ένας διεφθαρμένος δημόσιος υπάλληλος μπορεί να εκμεταλλευτεί την έλλειψη της απογραφής του δημοσιοϋπαλληλικού προσωπικού. Μια υπάλληλος, λοιπόν, ενός από τα δύο μεγάλα Νοσοκομεία της Πάτρας, η οποία είχε αρμοδιότητα να συντάσσει (χειρόγραφα!) κάθε μήνα τους καταλόγους του προσωπικού του Νοσοκομείου με τις αποδοχές του καθενός, και να τις υποβάλλει προς πληρωμή στο αρμόδιο Δημόσιο Ταμείο, αποφάσισε να αυξήσει θεαματικά το εισόδημα της με τον εξής τρόπο: Τόσο αυτή, όσο και 3-4 δικά της πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και η προσωπική της χαρτορίχτρα(!) άνοιξαν, ο καθένας, 2-3 τραπεζικούς λογαριασμούς (μισθοδοτικούς), στους οποίους έβαλαν ως δεύτερο δικαιούχο διάφορα υπαρκτά, αλλά και ανύπαρκτα πρόσωπα. Ας σημειωθεί ότι τότε ήταν πολύ εύκολο να ανοίξει κανείς μισθοδοτικό λογαριασμό. Η καλή μας υπάλληλος λοιπόν καταχωρούσε τους δεύτερους αυτούς δικαιούχους στους καταλόγους πληρωμών του Νοσοκομείου ως δήθεν υπαλλήλους αυτού. Και, φυσικά, οι «υπάλληλοι» αυτοί πληρώνονταν μέσω των τραπεζικών λογαριασμών που είχε ανοίξει τόσο αυτή, όσο και οι «φίλοι» της. Οι «φίλοι», αφού κρατούσαν ένα μέρος του μισθού, για τον κόπο τους, απέδιδαν το υπόλοιπο στην ίδια. Αυτή η ιστορία κράτησε 2 ½ ολόκληρα χρόνια (!!!!), χωρίς να αντιληφθεί κανείς την απάτη. Ανακαλύφθηκε εντελώς τυχαία, από μια υπάλληλο της Τράπεζας, η οποία ήξερε τη «χαρτορίχτρα» και της έκανε εντύπωση το γεγονός ότι εισέπραττε χρήματα από μισθοδοτικό λογαριασμό του Δημοσίου. Ας σημειωθεί ότι οι πιο πάνω μισθοδοτικές καταστάσεις,  υπογράφονταν, κάθε φορά, και από το Διοικητή του Νοσοκομείου, αλλά η υπογραφή του ήταν τυπική, γιατί αυτός δεν είχε τη διάθεση, αλλά ούτε και το χρόνο να κάτσει να ελέγξει ένα ένα τα ονόματα των εργαζομένων.
Η καλή μας υπάλληλος «έφαγε» 14 χρόνια κάθειρξης, για την πράξη της. Σε μερικά χρόνια θα είναι έξω, αφού εκτίσει τα 3/5 της ποινής της (ίσως και λιγότερο αν εργαστεί μέσα στη φυλακή), η οικογένεια της όμως έχει καταστραφεί (είχε ανήλικα παιδιά όταν άρχισε η κράτηση της). Πόσες όμως απάτες έχουν γίνει σε βάρος του Δημοσίου και δεν έχουν ποτέ ανακαλυφθεί, λόγω ακριβώς της έλλειψης μηχανοργάνωσης !
Ας ελπίσουμε ότι η «απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων» θα προχωρήσει και δεν θα γίνει ένα ακόμα σύντομο ανέκδοτο της ελληνικής πραγματικότητας, η οποία τον τελευταίο καιρό βρίθει ανεκδότων, όπως π.χ. "greek statistics", αλλά και  "περικοπές μισθών στη Βουλή".




Αυτή, όπως και η κάτω φωτο απεικονίζουν δημόσιους υπάλληλους στην Ινδία, αλλά φοβάμαι ότι δεν είμαστε πολύ πιο σύγχρονοι εδώ στην Ελλάδα


Προσέξτε τους φακέλους πάνω στις ντουλάπες! Τι σας θυμίζουν? Εμένα μου θυμίζουν Ελληνική Δ.Ο.Υ.

43 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Η πλάκα είναι τέτοια ανάλογα έχω ακούσει κι άλλα κατά καιρούς. Δυστυχώς, όταν όλα γίνονται στο χέρι χωρίς να υπάρχει ηλεκτρονική επιβεβαίωση και σύνδεση διαδικτυακή ταυτόχρονα, έχουμε μπάχαλο και μόνο μπάχαλο.

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Αν είναι δυνατόν! Κάτι ήξεραν παλαιότερα πού κατέγραφαν τα μέλη της οικογένειας μόλις γεννιόντουσαν στο εσσωτερικό της πόρτας του ερμαριού.

Απορία: Πώς γίνεται να λαμβάνει επίδομα έγκαιρης άφιξης στην εργασία κάποιος που δεν είναι εγγεγραμένος;

DaNaH είπε...

Είμαστε έτη φωτός πίσω στην μηχανοργάνωση από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες! Τι να πει κανείς!

Μου άρεσε πάρα πολύ η γελοιογραφία που έβαλες, γέλασα πολύ χαχαχα! :)

Vam33 είπε...

Καιρός ήταν να γίνει κάτι τέτοιο.Σε αυτή την χώρα συμβαίνουν πράγματα απίστευτα.Ας γίνει μια προσπάθεια να μπει μια τάξη.
Καλημέρες

drakouna είπε...

"επίδομα έγκαιρης άφιξης στην εργασία"?

Seriously, υπάρχει έτσι επίδομα? Μπράβο που έκανες το αυτοτόητο και ήρθες στην ώρα σου?

monahikoslikos είπε...

Το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι γι αυτό δεν παίρνω τοις μετρητοίς αυτά που λένε.

Meropi είπε...

-@Δήμο μου,
και όπου μπάχαλο, ανθεί και η διαφθορά βεβαίως βεβαίως!!

-@Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounou
Άσε όλα γίνονται στη ζοφερή ελληνική πραγματικότητα. Μόνο μια γενική μηχανοργάνωση θα μας σώσει.

Meropi είπε...

-@ Δανάη μου,
κι εμένα μου άρεσε, γι' αυτό την έβαλα τη γελοιογραφία!!! Χα χα χα!

-@Vam μου,
Για να δούμε, θα γίνει η προσπάθεια, ή, ως συνήθως, θα μείνουμε στα λόγια?

Meropi είπε...

-@drakouna μου,
απίστευτο κι όμως αληθινό!!! Σε παραπέμπω εδώ , για να δεις τι παράδοξα επιδόματα υπάρχουν στο Ελληνικό Δημόσιο, εκτός από το "επίδομα έγκαιρης προσέλευσης"

Meropi είπε...

-@Μοναχικέ μου Λύκε,
αυτό που επισημαίνεις είναι περίπου το ίδιο με τις αποκοπές των αποδοχών των βουλευτών. Τάχα μου περιέκοψαν κι αυτοί 13ο και 14ο μισθό, αλλά παράλληλα αύξησαν αλματωδώς τις "συνεδριάσεις" των επιτροπών της βουλής, για κάθε μια από τις οποίες εισπράττουν 250 ευρώ!

monahikoslikos είπε...

Ακριβώς Μερόπη μου αυτοί μας δουλεύουν κι εμείς πρέπει να εκστασιαζόμαστε με τις εξαγγελίες τους που δεν έχουν σκοπό να κάνουν πράξη ποτέ.

Swell είπε...

Tο δημόσιο δεν πρόκειται να μηχανοργανωθεί ποτέ. Δεν υπάρχει server που μπορεί να "σηκώσει" τόσο μεγάλο αριθμό στοιχείων αλητών. Θα "πέσει" από το πρώτο λεπτό.

Pink_Fish είπε...

μα καλά....σαν τον Έλληνα τελικά στην κλεψιά δεν υπάρχει κανένας! Μα κανένας σου λέω! Τα παιδάκια της κυρίας λυπάμαι, που η απληστία της την έκανε να τα ξεχάσει...Είμαι περίεργη όμως τελικά: Αν γίνει αυτή η "απογραφή", άραγε πόσοι είναι αυτοί που θα βρεθούν έξω από την επίσημη λίστα? Τουτέστιν, πόσοι υπάρχουν στη λίστα πληρωμών και τα παίρνουν κανονικά χωρίς να είναι επίσημοι κρατικοί υπάλληλοι/λειτουργοί? Αναρωτιέμαι δηλαδή....

Bananistanos είπε...

Του διευθυντή τί του του έκαναν; Γιατί ίσως το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ο έλεγχος. Και Σουηδοί να είναι οι υπάλληλοι, αν δεν τους ελέγχει κανείς κάποτε θα "αμαρτήσουν"

Gee Pontius είπε...

Πιο παλιά, το 85 νομίζω κάποιος είχε την "φαεινή" να "ιδρύσει" σχολείο μόνος του και πληρωνόταν περίπου 15 μισθούς για δυό χρόνια μέχρι να τον ανθισθούνε.
Οπως επίσης έχουν αγορεύσει σε δικαστήρια πολυάριθμοι μη διαπιστευμένοι δικολάβοι.
Συμβαίνουν τέτοια και σε πιο "προηγμένες" χώρες, τις παπαριές όμως του Γιωργάκη περί της ανάγκης προσφυγής στο Δ.Ν.Τ.μόνο ο ελληνικός λαός τις καταπίνει.

Gee Pontius είπε...

Και για του λόγου το αληθές αντιγράφω από το in.gr

"Την εκτίμηση ότι το μέλλον του ευρώ θα είναι σύντομο εάν η Ευρώπη δεν διευθετήσει τα θεμελιώδη οικονομικά της προβλήματα εκφράζει ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, που θεωρεί επίσης ότι τα σκληρά μέτρα στην Ελλάδα δεν θα οδηγήσουν σε αποκλιμάκωση των κερδοκοπικών πιέσεων.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμο BBC 4, ο Τζ.Στίγκλιτς ανέφερε πως το σχέδιο βοήθειας ΕΕ-ΔΝΤ προς την Ελλάδα -την αυστηρότητα του οποίου επέκρινε- δεν θα μειώσει τη διάθεση των κερδοσκόπων να στοιχηματίζουν στην εξασθένηση της ζώνης του ευρώ. Οι «προφανώς υπερβολικά σκληροί όροι που επιβλήθηκαν θα είναι στην πραγματικότητα αντιπαραγωγικοί όσον αφορά το να εμποδίσουν μια διάχυση».

Ανώνυμος είπε...

Μερόπη μου να μην κάνουν μονο απογραφή, αλλά να δούνε και πώς προσελήφθη ο καθένας, με ποιες αδιαφανείς συνθήκες και αν δεν είναι σύννομη η πρόσλήψή ους, να πάει στο σπιτάκι του.
Και να κάνουν και κάιτ με τον ανορθολογισμό του κράτους. Αλλού κάθονται και αλλού οι υπάλληλοι (ω ναι, υπάρχουν και αυτοί οι άτυχοι) να τρέχουν και να μην φτάνουν

Meropi είπε...

-@Swell μου,
άσε να έχουμε έστω μια μικρή, μικρούτσικη ελπίδα ότι τουλάχιστον η απογραφή θα γίνει. Εδώ ο σέρβερ του Υπουργείου Εσωτερικών χωράει όλους τους ψηφοφόρους, λες να μη χωρέσει τους δημοσίους υπαλλήλους?

-@Pink_Fish μου,
κι εγώ είμαι περίεργη τι θα βγάλει αυτή η περιβόητη "απογραφή".

Meropi είπε...

-@Bananistanε μου,
κατ' αρχάς καλώς μου ήρθες από τη γειτονιά μου.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου δεν διώχθηκε ποινικά, γιατί για τη θεμελίωση του ποινικού αδικήματος απαιτείται δόλος που δεν αποδείχθηκε ότι είχε. Είχε αμέλεια. Βέβαια η αμέλεια θεμελιώνει υποχρέωση προς αποζημίωση. Δεν ξέρω αν ασκήθηκε εναντίον του αγωγή για αποζημίωση. Εγώ παρακολούθησα μόνο την ποινική δίκη.

Meropi είπε...

-@gpoint μου,
φαντάζομαι με τη λέξη "ανθισθούνε" εννοείς μυριστούνε. Δύο χρόνια κάνανε κι αυτόν να τον πάρουν είδηση λοιπόν. Φαντάσου και πόσους άλλους δεν έχουν πάρει είδηση.
Όσο για το ΔΝΤ το έχουν υποστεί και άλλοι, εκτός από μας π.χ.η Τουρκία, η οποία μάλιστα κατάφερε μετά από αυτό να μπει στις 20 πιο πλούσιες χώρες (στους G20), η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Κορέα, η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Λετονία, η Ρωσία, η Ισλανδία ακόμα και η Μ. Βρετανία (το 1976).
Δεν είμαι βέβαια ευχαριστημένη με αυτή την εξέλιξη (αντίθετα νιώθω ταπεινωμένη), αλλά δεν ξέρω αν είχαμε άλλη διέξοδο προκειμένου να αποφύγουμε τη χρεωκοπία. Φοβάμαι πως δεν είχαμε.

Meropi είπε...

-@Δώρα μου,
ο ορθολογικός καταμερισμός των δημοσίων υπαλλήλων είναι απολύτως αναγκαίος, για να λειτουργήσει το Κράτος. Και ένας τομέας που χρειάζεται ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ υπαλλήλους είναι τα Δικαστήρια κι ένας άλλος τα Νοσοκομεία.

Gee Pontius είπε...

Το "ανθίζομαι" είναι μάγκική λέξη αντί για το "μυρίζομαι" που έχουν χρησιμοποιήσει ο Τσιφόρος, ο Πετρόπουλος και άλλοι που είχαν γνώση όλου του εύρους της ελληνικής γλώσσας μια που τα "μύρα" ήταν πάντα της μπουρζουαζίας ενώ τα άνθη ευδοκιμούσαν και στην πλέμπα.
Τώρα όσο για το ότι το Δ.Ν.Τ. κάνει καλό, τι να σου πω, μήπως να πας να πας να ζήσεις στην Τουρκία που είναι και στους G20 να δεις την γλύκα??
Επειδή αυτή τη στιγμή το ματσούκι δεν ακουμπάει κάποια οπίσθια και μάλιστα των πασίγνωστων φοροφυγάδων, όπως οι γιατροί και οι δικηγόροι με τις 10 000 εισόδημα την στιγμή που ο μέσος μισθωτός (προ)πληρώνει 2 500 φόρο πολλοί κάνουν τις παρθένες και καταπίνουν αμάσητα ότι τους λένε οι κρατούντες περί "εθνικού" χρέους (που και οι ίδιοι με την φοροδιαφυγή τους δημιούργησαν) και που καλούνται στην ουσία τα γνωστά θύματα να πληρώσουν. Ψωλή έξω απ΄τον κώλο μου και όπου θέλει ας μπει τη λέει αυτή την συμπεριφορά ο λαός. Σε λίγο όμως που θα τους ακουμπήσει κι' αυτούς το ματσούκι όπως σε Ουγγαρία, Ρουμανία, Αργεντινή, Βραζιλία τότε θα ξυπνήσουν.

Meropi είπε...

-@gpoint μου,
βλέπω ότι επιδεικνύεις το συνήθη σαρκασμό σου. Όπως αναφέρω και πιο πάνω στο σχόλιο μου δεν είμαι ευχαριστημένη που έχουμε καταφύγει στο ΔΝΤ και φυσικά δεν πρόκειται να καταφύγω στην Τουρκία. Απλώς απαρίθμησα μερικές χώρες που κατέφυγαν στο ΔΝΤ, για να αντικρούσω το επιχείρημα σου ότι "τις παπαριές του Γιωργάκη περί της ανάγκης προσφυγής στο Δ.Ν.Τ. μόνο ο ελληνικός λαός τις καταπίνει". Ήθελα να δείξω ότι τελικά τις "παπαριές" τις έχουν καταπιεί κι άλλοι, και όχι πάντα με ολέθρια αποτελέσματα.
Για να μη με ξαναστείλεις να μείνω σ' αυτές τις χώρες που απαρίθμησα, σου επαναλαμβάνω ότι δεν είμαι χαρούμενη για τη λύση αυτή. Αντίθετα μάλιστα.

Gee Pontius είπε...

Μερόπη, κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις πάλι, όλος ο κόσμος συζητά τα μέτρα που ελήφθησαν για να μπούμε ακόμα και στους Νιου Γιορκ Τάϊμς έγιναν πρωτοσέλιδα.
Μήπως είχαμε τα χάλια της Ρουμανίας ή της Τουρκίας όταν μπήκαν ώστε να είναι η μοναδική λύση ή μήπως ελήφθησαν τέτοια μέτρα το 76 στην Αγγλία και δεν το ξέρουμε ;
Ξέρω ότι δεν θα απαντήσεις σ' αυτό όπως και δεν σχολίασες τα γραφόμενα του οικονομολόγου που σου παρέθεσα, προτίμησες να εννοηθεί ότι σε πείθουν οι"παπαριές του Γιωργάκη" συγγνώμη οι πολιτικές επιλογές της Αντζελας και της Αννας ήθελα να πω.
Ελεος !

Maria Tzirita είπε...

Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά... Έτσι δε γίνεται πάντα;...
Καλημέρα Μερόπη μου!

Meropi είπε...

-gpoint μου,
ΝΑΙ είναι σκληρά τα μέτρα, ΝΑΙ μπορεί να μην αποφύγουμε τελικά την πτώχευση, παρά τα σκληρά μέτρα. Και επαναλαμβάνω για ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ νιώθω ταπεινωμένη που τα δεχτήκαμε. Δεν ξέρω όμως αν υπήρχε άλλη λύση, εμένα το φτωχό μου μυαλό δεν πάει σε άλλη λύση ή μάλλον θεωρώ τις άλλες προταθείσες λύσεις χειρότερες (π.χ. την έξοδο από το ευρώ και την επάνοδο στη δραχμή, την οποία να υποτιμήσουμε θεαματικά). Εσύ, όπως τα λες και τα γράφεις, δίνεις την εντύπωση ότι έχεις πειστεί ότι υπάρχει άλλη λύση. Για να την ακούσω, είμαι όλη αυτιά.
Υ.Γ. Ο Οικονομολόγος που αναφέρεις, τουλάχιστον στο απόσπασμα που παραθέτεις, δεν προτείνει λύση. Απλώς επικρίνει τα μέτρα.Ή μήπως προτείνει την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους? Η επαναδιαπραγμάτευση βέβαια, όπως θα ξέρεις, σημαίνει ΠΤΩΧΕΥΣΗ. Είναι κι αυτό μια κάποια λύση. Αυτήν προτείνεις?

Meropi είπε...

_@Μαρία μου,
βρε καιγόμαστε (οι περισσότεροι τουλάχιστον), αυτό είναι αλήθεια. Μακάρι να υπήρχε άλλη λύση.

Gee Pontius είπε...

Βρε Μερόπη παντού γράφονται λύσεις, δεν έτυχε να διαβάσεις καμμία ;
Αλλά αφού το θες από την αρχή :
3 000 ευρώ από κάθε υπάλληλο επί 1 000 000 = 3 δις εξοικονομεί το κράτος στραγγαλίζοντας χιλιάδες οικογένειες που είχαν προγραμματίσσει να ζούνε π.χ. με 600 ευρώ το μήνα, τα άλλα σε νοίκια, δάνεια κ.λ.π. και βρίσκονται ξαφνικά με 300 και όλα τα είδη ανατιμημένα (αυτό ισχύει για όλους)
Την στιγμή που δανείζεται 110 με τέτοιους ρυθμούς δεν ξεχρεώνει ούτε σε 40 χρόνια και όχι σε 3 που μας παραμυθιάζει ο Γιωργάκης και οι συν αυτώ για να φάνε τις προμήθειες του δανεισμού, γι' αυτό τους κράζουν (καλυμμένα)έξω.
Ο μόνος λόγος είναι να ασχολούμεθα με τις μειώσεις και να μην σκεφτόμαστε ότι μεταθέτει τα "χειρότερα" για αργότερα (συν 110 το χρέος μείον 10 που θα κόψει την τριετία = 100) ενώ μπορεί να τα κάνει τώρα χωρίς να καταστρέψει τις ζωές χιλιάδων οικογενειών.
Να αφήσω τις χώρες που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν (Κίνα, Ρωσία, Αραβία) και αρνηθήκαμε για προφανείς γεωπολιτικοστρατιωτικούς λόγους, η έξοδος από το ευρώ θα ήταν ριζική λύση του προβλήματος, ακόμα και η προσωρινή με επαναφορά σε άλη ισοτιμία θα μείωνε αποτελεσματικά το δημόσιο χρέος ενώ τώρα απλά ΧΡΕΩΝΟΜΑΣΤΕ περισσότερο χωρίς να βρίσκουμε καινούργιους πόρους μια που με το ευρώ είμαστε ΑΚΡΙΒΟΙ τουριστικά και όλοι πάνε την Τουρκία.
Στην στάση πληρωμών του εξωτερικού χρέους τι θα μας έκαναν δηλαδή ;
Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος. Θα στενοχωρούσαμε απλά τους φίλους του Γιωργάκη κατόχους ομολόγων, οπότε προτίμησε να στενοχωρήσει τους υπηκόους του. Δεν είναι τράπεζες τα άλλα κράτη να σου πάρουν το σπίτι, απλά θα μας βγάζανε εκτός "συστήματος"
Το πολύ πολύ να κάναμε τις συνλλαγές μας μέσω κληρινγκ όπως παλιά με την Σοβιετική Ενωση, όταν θα βλέπανε "φως" θα μας ξαναβάζανε στο σύστημα, μην ανησυχείς, το χρήμα δεν έχει πατρίδες. Μήπως δεν το έκανε η Ισλανδία και καθάρισε ;
Αυτό που δεν βλέπεις είναι ότι αυτές οι μέθοδοι δεν έχουν μίζες γι' αυτό και η γαϊδουρινή επιμονή του για το Δ.Ν.Τ. γι' αυτό και τα τεθωρακισμένα φυλάκια γύρω-γύρω από την Βουλή από σήμερα κιόλας, σιγά-σιγά θα το καταλάβουν κι' άλλοι όπως οι γνωστοί μου συνδικαλιστές του ΠαΣοΚ που δεν ξέρουν που να κρυφθούνε γιατί δεν μπορούν να υποστηρίξουν τέτοια πράγματα όση καλή θέληση και να έχουν. Βλέπεις αυτοί ξέρουν από λοβιτούρες, έχουν μελετήσει τα νέα μέτρα και έχουν μείνει άφωνοι από την αναλγησία, π.χ. ο υπολογισμός της σύνταξης επί του συνόλου των αποδοχών αντί της τελευταίας πενταετίας σημαίνει ΕΠΙΠΛΕΟΝ περικοπή της τάξεως του 50 % περίπου ή η σύνδεση του ορίου συνταξιοδότησης με το προσδόκιμον του βίου κ.λ.π.

Πριν από τις εκλογές έλεγε ότι υπάρχουν λεφτά.

Τον πίστευσες.

Μετά είπε ότι δεν υπάρχουν και θα πάρει από την Γερμανία για να αποφύγει το Δ.Ν.Τ.

Τον ξαναπίστευσες, αλλά οι Γερμανοί "καμμένοι" με τον Χριστοφοράκο και επειδή εκεί η δικαιοσύνη δεν αστειεύεται όσο η δική μας, δεν ξαναμπλέκανε σε μίζες

Τώρα μας λέει ότι είναι αναγκαίο το Ν.Τ. για "λίγο" διάστημα αρνούμενος να εξετάσει οποιαδήποτε άλλη λύση

Δικαίωμά σου να τον πιστεύεις ακόμα

Meropi είπε...

-@gpoint μου,
αν και έχουμε ξεφύγει πολύ από το θέμα της ανάρτησης μου που είναι "Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ", εντούτοις θα θίξω ορισμένα σημεία από το νέο σχόλιο σου και μετά ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΣΧΟΛΙΑΣΩ.
1) πιστεύω ότι η λύση της εξόδου από το ευρώ και η υιοθέτησης της δραχμής είναι πολύ χειρότερη. Ας σημειωθεί ότι το εξωτερικό χρέος είναι σε ρήτρα ευρώ (το περισσότερο) και (το λιγότερο) σε ρήτρα δολαρίου. Έτσι δεν πρόκειται να μειωθεί και ούτε πρόκειται να δεχθεί κανείς από τους ξένους να το ξεπληρώσουμε με υποτιμημένη δραχμή. Μ' αυτή (την υποτιμημένη δραχμή) το Κράτος θα κάνει πως πληρώνει τους δύστυχους δημόσιους υπαλλήλους, των οποίων η αγοραστική δύναμη θα κατέλθει θεαματικά (πολύ περισσότερο από τώρα).
2) Με την παύση πληρωμών δεν θα πληγούν μόνο οι ξένοι δανειστές, αλλά και οι εγχώριοι, κι εσύ που είσαι δημόσιος υπάλληλος. Το πολύ πολύ να σε πληρώσει με υποτιμημένη δραχμούλα που θα τυπώνει αβέρτα, η οποία θα υποτιμάται συνεχώς.
3) Όσο για τις χώρες που λες ότι θέλησαν να βοηθήσουν, απορώ γιατί δεν αγόραζαν ομόλογα, όταν τα είχαμε βγάλει στη διεθνή αγορά.
4) Με ρωτάς αν πιστεύω το Γιωργάκη. Η απάντηση είναι ότι ΟΧΙ δεν τον πιστεύω σε όλα όσα λέει, ούτε είμαι θερμός οπαδός του. Άργησε και αυτός και οι περί αυτόν να λάβουν αποφάσεις και να κινηθούν, μετά τις εκλογές, με τα γνωστά αποτελέσματα. Δεν πιστεύω όμως ότι είναι καλύτερη λύση η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ (αν και μερικοί προσπαθούν να της δώσουν ωραιοποιημένο όνομα, όπως ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ του χρέους). Εκτός αν πιστεύεις ότι στην πραγματικότητα δεν κινδυνεύουμε να πτωχεύσουμε, αλλά ο φόβος της χρεωκοπίας είναι απλώς κάποιο κόλπο κάποιων "σκοτεινών δυνάμεων", για να πάρουν από τους εργαζομένους τα "κεκτημένα" τους, όπως φαίνεται να πιστεύει το ΚΚΕ.
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ, έστω και αν με τσιγκλίσεις!

Gee Pontius είπε...

Με την παύση πληρωμών εξωτερικού χρέους θα πληγούν οι δημόσιοι υπάλληλοι !!!
Νομικίστικον, εκτός λογικής.

Για το αν στοιχίζει λιγότερο ή όχι η επαναφορά της δραχμής νομίζω ότι άλλοι είναι πιο αρμόδιοι να απαντήσουν εκτός από σένα και εμένα

Καμμία χώρα δεν βοηθάει χωρίς ανταλλάγματα, γι άυτό δεν δέχθηκε την βοήθειά τους, πρέπει νάσαι πολιτικός με ούμπαλα για να μπεις σε τέτοια παιχνίδια όπως είχε κάνει κάποτε ο Μακάριος.

Ο Τρικούπης που κύρηξε πτώχευση ήταν ΤΙΜΙΟΣ πολιτικός.

tsaousa είπε...

Μερόπη καλώς σε βρίσκω!
Τι να πω τώρα, ότι υπάρχει σύγκλιση απόψεων για το θέμα των ΔΥ; Ότι το Δημόσιο είναι ο καρκίνος της χώρας; Ότι αν δεχόταν ριζικές αλλαγές θα άλλαζε και η νοοτροπία των Ελλήνων;

Θα τα λέμε :)

Meropi είπε...

-@gpoint μου,
αχ δεν με αφήνεις να αγιάσω. Μόνο τούτο σου λέω: ο Μακάριος τα έκανε ΡΟΪΔΟ!!!!!!

Meropi είπε...

-@Τσαούσα μου,
καλώς σε βρίσκω και από τη γειτονιά μου.
Όταν πάψει να αποτελεί ρουσφέτι ο διορισμός στο Δημόσιο και όταν όλοι πάψουμε να θεωρούμε το Δημόσιο πανάκεια για να "αράξουμε" και να απομυζήσουμε άκοπα χρήμα, τότε κάτι θα γίνει.

stalamatia είπε...

Πριν αρκετά χρόνια κάποιοι έπαιρνα επίδομα για παιδιά χωρίς να έχουν παιδιά.
Επίδομα κορόιδου δίνουν;
Για να ξέρω από που να το πάρω.

Global Greek είπε...

Xa!! τί άλλο θα βγεί στη φόρα????!!!! τουλάχιστον αυτή τιμωρήθηκε... (δεν είναι και λίγο αυτό που έκανε...κρίμα βέβαια στην οικογένεια της...)

Gee Pontius είπε...

A, ώστε ο Μακάριος έφταιγε και όχι η χούντα των πραξικοπηματιών . Και μας λες ότι ήσουνα στο Πολυτεχνείο. Σε πιστεύω αλλά στην κατάληψη της Νομικής σίγουρα δεν ήσουνα γιατί θα σε είχανε πετάξει από την ταράτσα κάτω !

Meropi είπε...

-@gpoint μου,
χα χα χα! Θέλεις να ανοίξουμε κουβέντα για το Μακάριο τώρα βλέπω. Ο Μακάριος τα είχε κάνει ρόϊδο πολύ πριν το πραξικόπημα. Για το πραξικόπημα έφταιγε η Χούντα και συγκεκριμένα ο Ιωαννίδης.

Meropi είπε...

-@Σταλαματιά μου,
επίδομα κορόϊδου όχι δεν δίνουν, δεν έχουν τόσα λεφτά!!!

-@Global μου,
τιμωρήθηκε αυτή και εμμέσως τιμωρήθηκαν και τα παιδιά της.

Gee Pontius είπε...

Θέλω ακόμα να απαντήσω σε σένα αλλά και στην τσαούσα ότι καρκίνος δεν είναι οι Δ.Υ. όπου περιλαμβάνονται και οι διορισμένοι νομότυπα εκπαιδευτικοί αλλά η φαυλότητα των βουλευτών που καθένας διορίζει από 50 σε άχρηστες θέσεις και που φυσικά κανένα κόμμα εξουσίας δεν τολμά να πειράξει γιατί αποτελούν την δεξαμενή ψήφων τους. Ευνόητον είναι ότι αυτοί έχουν και τα περίεργα επιδόματα που εξαιρούνται από τις γενικές περικοπές που κάνει τώρα ο Γιωργάκης έχοντας την ίδια αμερικλάνικη ισοπεδοτική νοοτροπία της τσαούσας που προσπαθεί να κάνει δημοσιογραφία του κ@@ου.

iam είπε...

"η έξοδος από το ευρώ θα ήταν ριζική λύση του προβλήματος,"

"ριζικη λυση"; ασχολειστε με οικονομικα; αν βγουμε απο το ευρω, εκτος απο πολλα και διαφορα προβληματα, οι πρωτοι που θα πληγουν με τις υποτιμησεις θα ειναι οι χαμηλομισθοι και γενικα οσοι δεν εχουν πολλα χρηματα!

"Στην στάση πληρωμών του εξωτερικού χρέους τι θα μας έκαναν δηλαδή ;
Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος."

δεν προκειται να διαγραφουν τα χρεη μας επειδη ειμαστε μαγκες και ωραιοι! μηπως θελετε να δανειζομαστε με επιτοκια του 7-8%; για τα οποια εμεις φταιμε, γιατι εμεις συσσωρρευσαμε αυτα τα χρεη, και οχι η Ζουαζιλανδη.

"ο υπολογισμός της σύνταξης επί του συνόλου των αποδοχών αντί της τελευταίας πενταετίας σημαίνει ΕΠΙΠΛΕΟΝ περικοπή της τάξεως του 50 % περίπου ή η σύνδεση του ορίου συνταξιοδότησης με το προσδόκιμον του βίου κ.λ.π."

το ελληνικο συστημα ειναι απαραδεκτο οπως ειναι τωρα, πρεπει να γινει κεφαλαιοποιητικο και το κρατος να δινει μονο τη βασικη συνταξη. σε αυτο το σημειο να προσθεσω οτι θα μπορουσαν σε αυτη την περιπτωση να μειωθουν οι ΕΙΣΦΟΡΕΣ πασης φυσεως σε ΙΚΑ μυκα συκα και δε συμμαζευεται, εκει να δειτε ποσα χρηματα θα μεινουν στις τσεπες των ασφαλισμενων! τωρα αυτα πανε στο κρατος για να τρεφονται οι προνομιουχοι με τα κεκτημενα (και οχι ο χαμηλοσυνταξιουχος που δεν ειχε κομματικες ακρες για να μπει κι αυτος σε καποια ΔΕΚΟ τη δεκαετια του 80).

η μεγαλυτερη πληγη της Ελλαδας ειναι το μεγαλο κρατος! αφαιμαξη και αποχαυνωση προσφερει, τιποτε αλλο. τωρα κατερρευσε και η σταθεροτητα και ασφαλεια που φαινοταν να παρασχει, με δανεικα βεβαιως βεβαιως.

απο εκει και περα, συμφωνω οτι πρεπει επιτελους να γινει κατι με τη φοροδιαφυγη. αυτη ως επι το πλειστον οφειλεται στους ελευθερους επαγγελματιες μεταξυ ολων των εργαζομενων. αν θελει η Εφορια, μπορει. αυτο ειναι θεμα 1. πολιτικης βουλησης και 2. ικανοτητας των υπαλληλων να φερουν εις περας το εργο τους. οποιος δεν μπορει (πολιτικος ή δημ. υπαλληλος), στο καλο και να μη μας γραφει.

Gee Pontius είπε...

Προς i
Το χάλι της οικονομίας οφείλεται ΚΑι στο ότι αφέθηκε στα χέρια εκπροσώπων μιας από τις τρεις ανύπαρκτες "επιστήμες" (θεο+ψυχο+οικονομο)λογία.
Λοιπόν
Μήπως ξέρεις να παράγει τίποτε άλλο η Ελλάδα εκτός από τουρισμό ;
Μήπως το ακριβό ευρώ έσπρωξε όλους τους τουρίστες στην Τουρκία που μπήκε στους G20 όπως λέει και η συμπσθής μπλόγκερ που μας φιλοξενεί ;
Η μήπως πρέπει να έχουμε μισθούς Βουλγαρίας για να μπορούμε να τους συναγωνισθούμε ;
Απαντήσατε παρακαλώ να δούμε την επιλογή σας!
Κανείς δεν είπε για παραγραφή χρεών αλλά για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με χρονικές ανοχές. Αυτό θα έκανε όποιος πολιτικός σεβότανε την ιδιότητά του και δεν κοίταζε άλλα πράγματα,. Αν δεν πετύχαινε ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΑΛΕΥΕ θα προχωρούσε σε άλλα μέτρα. Μήπως τώρα βρήκε τα φθηνά επιτόκια ; Η μήπως θα ξεχρεώσει τα 500+ (με τα 105) που θα δανεισθεί από τα 3-4 που θα εξοικονομεί διαλύοντας τις ζωές των πολιτών του.
Κάνε μια βόλτα απ' το μπλογκ μου να μην τα ξαναγράφω.
Το κράτος που θέλει να σωθεί ΑΠΟΛΥΕΙ τους άχρηστους, δεν χαρατσώνει όλους αδιακρίτως. Το πολύ σε τρία χρόνια (στην πράξη ούτε σε ένα)θα ξαναβρεθεί στην ίδια θέση και θα αναγκασθεί να κάνει αυτά που αποφεύγει τώρα από πολύ δυσχερέστερη θέση, δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να το καταλάβει, αρκεί να ξέρει τις στοιχειώδεις πράξεις. Η δουλειά των (τέτοιου είδους) πολιτικών βασίζεται ότι τότε θα τα έχεις "ξεχάσει" όπως τώρα "ξεχνά" τι έλεγε προ των εκλογών.

Σαφώς και θα έπρεπε να είχαμε άλλο ασφαλιστικό σύστημα και σαφώς πρέπει να αλλάξει για τους ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ. Οφείλει όμως να παραμείνει ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ για όσους έχουν καταβάλει τις εισφορές. Οι καταρρευσεις ξεκίνησαν από την εισαγωγή στα ειδικά ταμεία άλλων εργαζομένων ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΩΦΕΛΗ και αυτήν την ΑΛΗΤΕΙΑ την ξεκίνησαν οι δικαστικοί, έπρεπε βλέπεις να έχουν σύνταξη ανάλογη των παχυλών (ΚΑΙ λόγω μη κρατήσεων) μισθών τους!!!

Heliotypon είπε...

Η κατάσταση είναι ίδια στη χώρα μας. Η διαφορά που βλέπεις στη φωτογραφία είναι εικονική: Τα αρχεία με τουσ μπλε φακέλλους με τα κορδονάκια (και ποιός δεν τα ξέρει;) είναι κρυμένα στο δωμάτιο αρχείου και τα γραφεία φαίνονται καθαρά και με υπολογιστές πάνω. Δεν θα ξεχάσω (πριν δύο μόλις χρόνια) μόνιτορ (από τα παλιά) πάνω σε γραφείο υπαλλήλου νομαρχίας να φέρει "σεμεδάκι" από πάνω (ξέρετε, ένα κέντημα) που κάλυπτε και μέρος της οθόνης όπως κρεμόταν!

skepsis4m είπε...

Η πρώτη γελιογραφεία μου άρεσε πολύ και την πήρα στο δικό μου μπλογκ. Πολύ καλό άρθρο!!