Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Να πώς πνιγήκαμε στα σκουπίδια...




Είναι μέρες που ήθελα να γράψω κάτι για τα σκουπίδια που μας πνίγουν και μας ταλαιπωρούν όλους. Δεν μας φτάνει η εθνική μας κατάθλιψη, η αβεβαιότητα που βασανίζει όλους, η απενταρία μας, έχουμε και τους τόνους σκουπιδιών να μας βρομίζουν και να απειλούν να μας καταπιούν. Δίσταζα όμως να τα «ψάλλω» στους εργαζόμενους στην καθαριότητα, γιατί έλεγα, άσε είναι και το «ιερό» δικαίωμα της απεργίας από την άλλη μεριά, μέσω του οποίου οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δικαιώματα τους, με την αντίστοιχη θυσία της στέρησης του μισθού τους. Αυτά, μέχρι σήμερα που έμαθα ότι τόσες μέρες πνιγήκαμε στα σκουπίδια και κοντεύουμε να πιάσουμε χολέρα, όχι γιατί οι εργαζόμενοι ασκούν το «ιερό δικαίωμα της απεργίας», αφού απεργία δεν κήρυξαν, αλλά γιατί βρήκαν ένα εύσχημο τρόπο (για να μην πω κάτι χειρότερο) αφενός μεν να δημιουργήσουν μείζον πρόβλημα με τα σκουπίδια (σ' εμάς κυρίως, παρά στην Κυβέρνηση) και αφετέρου να μην απεργήσουν, πράγμα που θα είχε ως συνέπεια τη μη πληρωμή τους. Να κάθονται, δηλαδή και να πληρώνονται. Ποιος είναι αυτός ο τρόπος? Μερικοί από αυτούς (κατά προτίμηση συνδικαλιστές που δεν έχουν και υποχρεωτικό ωράριο) κατέλαβαν, λέει, τους ΧΥΤΑ και εμποδίζουν τα απορριματοφόρα να αδειάζουν τα σκουπίδια. Έτσι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, πάνε, κτυπάνε κάρτα και κάθονται, χωρίς όμως να χάνουν το μισθό τους (βλέπε εδώ). Άκουσα δε και κάποιο συνδικαλιστή τους, σήμερα στο ραδιόφωνο, να χαρακτηρίζει «αγώνα των εργαζομένων» αυτή τη, (πώς να την πω τώρα?) πονηριά? Ας την πω, καλύτερα, παντελή έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας.

Αχχχχχχχχχχχ, πότε θα πάψουμε να κάνουμε ο ένας τη ζωή του άλλου δύσκολη και αυτό να το ονομάζουμε «αγώνα»????

15 σχόλια:

Odysseas είπε...

Εγώ αυτό που δεν κατάλαβα ακόμα είναι γιατί να πληρωθούν. Δεν πληρώνονται για να χτυπάνε κάρτα και να παίζουνε τάβλι, αλλά για να μαζεύουνε σκουπίδια.

Επίσης δεν κατάλαβα, αφού κάνουνε "κατάληψη" γιατί δεν πάει η αστυνομία να ανοίξει το χώρο.

Και πολλά άλλα δεν καταλαβαίνω, αλλά δε νομίζω να έχει νόημα να προσπαθώ...

squarelogic είπε...

Απλα πράγματα:
αυτό το Κράτος που κόβει συντάξεις και μας βάζει να πληρώσουμε ενοίκιο στα σπίτια μας εχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να πει
"όποιος δεν κάνει την δουλειά του,ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ".
Να δούμε πότε οι εργαζόμενοι θα κάνουν πέρα τους συνδικάλες...

Α. Παπαγιάννης είπε...

Δυστυχώς αυτό το περίεργο φαινόμενο που ακούει στο όνομα Κοινή Λογική έχει πεθάνει (η νεκρολογία του δημοσιεύθηκε στους Times πριν από χρόνια). Κακά παραδείγματα υπάρχουν πάμπολλα, και οι απομιμήσεις είναι ακόμη περισσότερες. Το κοινό καλό είναι άγνωστη έννοια, ενώ πολλοί συνεχίζουν την τακτική της Απάτης. Τα ψέματα όμως τελείωσαν, τα λεφτά βγαίνουν από το ίδιο ταμείο, συνεπώς;;;

miss little sunshine είπε...

Μου έρχονται απανωτά όλα τα συμπτώματα της γαστρενετρίτιδας όταν ακούω για τέτοιες μορφές "αγώνα". Το χειρότερο είναι πως όλα αυτά τα εκατομμύρια λαμόγια δυστυχώς έχουν απογόνους που τους κληροδοτούν αλλοιωμένο dna και ανήθικο τρόπο ζωής. Καλημέρες Μεροπάκι μου!!

Bananistanos είπε...

Η πρώτη μου αντίδραση μόλις δίαβασα τον τίτλο ήταν: "τα ψηφίσαμε!"

αθεόφοβος είπε...

Από ότι έχω καταλάβει το όλο κύκλωμα των σκουπιδιών της Αθήνας είναι κάτι το αντίστοιχο με την Μαφία και οι εκάστοτε δήμαρχοι δεν τολμάνε να του βάλουν χέρι !

Σοφία είπε...

Εγώ είμαι με τον Οδυσσέα: γιατί δεν πάει η αστυνομία να τους μαζέψει; Την ίδια απορία είχα και για τους μπαφιασμένυς "αγανακτισμένους" τσαντιρο-καταληψίες της πλατείας Συντάγματος... και ακόμα περιμένω κάποιον να μου τη λύσει!

Meropi είπε...

-@Οδυσσέα μου,
κι εγώ δεν κατάλαβα, γιατί το Κράτος άφησε επί 12 ημέρες να εξελιχθεί αυτή η παρωδία. Τώρα λένε ότι θα επέμβουν. Για να δούμε...

-@squarelogic μου,
συμφωνώ μαζί σου. Και όπως λέω και πιο πάνω στον @Οδυσσέα, δεν ξέρω γιατί δεν έχουν επέμβει ακόμη

Meropi είπε...

-@Α. Παπαγιάννη μου,
έχουμε φτάσει σε άσχημο σημείο δυστυχώς. Η κοινή λογική, όπως και η κοινωνική αλληλεγγύη συναντώνται πια σπάνια.

-@miss little sunshine μου,
λίγο υπερβολικές οι διαπιστώσεις σου. Καλησπέρα και σε σένα

Meropi είπε...

-@Bananistanο μου,
ψηφίζουμε αυτούς που μας αξίζουν, νομίζω.

-@αθεόφοβε μου,
δεν έχεις άδικο σ' αυτό που λες.

Meropi είπε...

-@Σοφία μου,
τώρα, μετά από 12 ημέρες που διαρκεί η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, αποφάσισαν να πάνε, λέει. Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα το Κράτος έχει πολύ αργά αντανακλαστικά.

dyosmaraki είπε...

Η "μοντέρνα" πρακτική των καταλήψεων είναι εδώ και πολύ καιρό ένας εύσχημος τρόπος για να πληρώνονται οι μισθωτοί στον δημόσιο τομέα αν και δεν παρέχουν υπηρεσίες. Απορώ γιατί κάνουμε ότι μόλις τώρα το μαθαίνουμε (μιλά για την κοινωνία και όχι για τη δική σου ανάρτηση Μερόπη μου): καθηγητές, δάσκαλοι, σκουπιδαραίοι και τώρα γενικότερα ο δημόσιος κλάδος κάνει χρήση αυτού του κόλπου. Αρχικά ξεκίνησε από τους μαθητές (αφού όταν υπάρχει κατάληψη δεν παίρνουν απουσίες).
Ομως δώ φανερώνεται περίτρανα και η αναλγησία του κράτους : τόσες ημέρες μας άφησαν να πνιγούμε στο σκουπιδαριό. Είπαν πως θα αναθέσουν σε ιδιωτικές εταιρείες το μάζαμε των σκουπιδιών. Αν και θα έπρεπε να συμφωνώ, στις υπάρχουσες συνθήκες διαφωνώ : γιατί θα πρέπει να επιβαρυνθεί το δημόσιο extra έξοδα??? Κάποτε το κράτος ανέθετε στον στρατό να κάνει αυτές τις δουλειές (όταν υπήρχε ανάγκη). Για παράδειγμα σαν παιδάκι θυμάμαι και σκουπίδια να μαζεύει ο στρατός αλλά και με στρατιωτικά αυτοκίνητα μετακινούμασταν όταν υπήρχε απεργία στα μέσα μαζικ΄ςη μεταφοράς. Οι σημερινοί πολιτικοί μας γιατί δεν εφαρμόζουν αυτό το μέτρο? Τον στρατό για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη τον ποτίζουμε και τον ταϊζουμε σε περιόδους ειρήνης. Και αυτές της συλλογής των σκουπιδιών όταν απειλείται η δημόσια υγεία, αλλά και η πρόνοια για τη μεταφορά των πολιτών είανι συμβατική υποχρέωση του κράτους. Γιατί θα πρέπει να επιβαρυνθεί ο προϋπολιγισμός με έξτρα έξοδα????
Καλημέρα είπα???

Meropi είπε...

-@dyosmaraki μου,
για τα σχολεία το ήξερα ότι η κατάληψη είναι μια αφορμή να κάθονται οι καθηγητές και να πληρώνονται. Όμως εκεί δεν κάνουν οι ίδιοι την κατάληψη, την κάνουν οι μαθητές. Εδώ, στα σκουπίδια, ομολογώ ότι δεν το ήξερα. Το έμαθα τώρα που έκανα την ανάρτηση.
Όσον αφορά την αποκομιδή των σκουπιδιών από ιδιώτες, τι να σου πω? Υποτίθεται ότι τελικά αποφάσισαν να κόψουν τους μισθούς των υπαλλήλων της καθαριότητας κι έτσι θα εξοικονομήσουν χρήματα για την αποκομιδή από ιδιώτες.

καλημέρα είπε...

αυτα τα σκουπίδια είναι μεγαλο βρωμοκύκλωμα τελικά...

Meropi είπε...

-@Kαλημέρα μου,
συμφωνώ απολύτως με το χαρακτηρισμό "βρωμοκύκλωμα".