Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Μα, επιτέλους, με ποιον είσαι θυμωμένος κ. Σαμαρά?




Εδώ και αρκετό καιρό βλέπω τον Αντώνη Σαμαρά να είναι διαρκώς θυμωμένος (κοινώς "τσαντισμένος") στις τηλεοπτικές εμφανίσεις του. Μάλιστα το θυμό του συνοδεύουν ορισμένες νευρικές κινήσεις, όπως π.χ. απότομη ανύψωση των ώμων (και των δύο ώμων, όχι του ενός, όπως κάνει ο Επίτιμος). Δεν μπορώ δε, παρά να εκφράσω την απορία μου. Γιατί, ή μάλλον με ποιον είναι τόσο θυμωμένος ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας? Θα μου πείτε, βέβαια, πώς τολμώ να ρωτάω γιατί ο οποιοσδήποτε Έλληνας είναι θυμωμένος, σήμερα, με την κατάσταση που βρισκόμαστε. Κι όμως τολμώ, γιατί ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι ο οποιοσδήποτε Έλληνας. Είναι ο αρχηγός ενός κόμματος, που το μερίδιο του στη διαμόρφωση της σημερινής άθλιας κατάστασης είναι περισσότερο από φανερό. Μάλιστα ο ίδιος ήταν μέλος της τελευταίας μοιραίας Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή που μας έφερε στο χείλος της χρεοκοπίας (ανεξαρτήτως του ότι οι προηγούμενες καθώς και η μετέπειτα Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έπαιξαν κι αυτές το ρόλο τους στην επέλευση της καταστροφής).

Σε ρωτώ, λοιπόν, Αντώνη Σαμαρά. Με ποιον είσαι τόσο θυμωμένος?
  • Με το ΠΑΣΟΚ και το Γιώργο Παπανδρέου που δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν αποτελεσματικά το τεράστιο χρέος που δημιουργήθηκε, είναι αλήθεια, με την ευθύνη και των δύο μεγάλων κομμάτων?
  • Με το κόμμα σου, τη ΝΔ, που ενώ είχαμε μπει, επί των ημερών της, ήδη βαθιά στην ύφεση και το έλλειμμα είχε ξεφύγει σε ποσοστό πολύ πάνω από 10%, εξακολουθούσε να διορίζει τα "δικά της παιδιά" σε διάφορες θέσεις που δημιουργούσε προς τούτο (ας μη ξεχνάμε την αλήστου μνήμης "ΑΓΡΟΓΗ") και κυρίως μας κορόιδευε ότι το έλλειμμα είναι… Αλήθεια, πόσο μας έλεγε ότι είναι, δεν θυμάμαι καλά, 3%? Ή προς το τέλος «ομολόγησε» ότι είναι 6% ????
  • Με τον εαυτό σου που δεν κατόρθωσες να πετάξεις από πάνω σου το προφίλ του περιφερειακού εθνικιστή (μη ξεχνάμε ότι εξαιτίας σου έχει βαλτώσει εδώ και 20 χρόνια το "Σκοπιανό" και όλη η Υφήλιος αποκαλεί πλέον τη γείτονα χώρα "Μακεδονία" σκέτο), να πεις όλη την αλήθεια στους πολίτες (π.χ. ότι δεν παίρνουμε δανεικά, χωρίς δεσμεύσεις) και να αρθείς υπεράνω ατομικού και κομματικού συμφέροντος?

11 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

Έχει θυμώσει που δεν άκουσαν τις σοφές συμβουλές του και σε 18 μήνες θα είχε εξαλείψει το χρέος!
Είχε βρει τα λεφτά που ο ΓΑΠ έλεγε πως υπάρχουν!

Meropi είπε...

-@Αθεόφοβε μου,
εδώ δεν κατόρθωσε να τιθασσεύσει το χρέος του κόμματος του, της ΝΔ (βλ. εδώ )

Locus Publicus είπε...

Τον ξεσκόνισαν μετά απο 11 χρόνια ανυπαρξίας, και τον πασάρισαν ξανά ως ηγέτη μιας καινούργιας υποτίθεται Δεξιάς, η οποία θα αποκτούσε λέει ενα καινούργιο ιδεολογικό στίγμα. Αλλά όταν αναλαμβάνεις αλλουνού μαντρί, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα, έτσι μετά απο μεγάλη σκέψη αποφασίστηκε το μαντρί να παραμείνει λαικό, με την παλιά ιδεολογία που τώρα πιά είναι ξεπερασμένη.

Λίγο θυμός, λίγο εθνικισμός και πολύς λαικισμός είναι το καινούργιο στίγμα, με ψηφοφόρους του όσους για συναισθηματικούς κυρίως λόγους θεωρούν πως "Δεξιός" στην Ελλάδα του 2011 είναι απλά εκείνος που κάποτε ήταν απλά αντικομμουνιστής και τίποτα παραπάνω.

Στις εκλογές που έριξαν τον Καραμανλή Μερόπη μου, οι ψήφοι του Πασόκ παρέμειναν οι ίδιοι, και ο ΓΑΠ ήρθε στην εξουσία γιατί περίπου 1 εκατομμύριο νεοδημοκράτες εγκατέλειψαν το γαλάζιο μαντρί και οι στατιστικές λένε πως παραμένουν ακόμα ορφανοί.

Πρόκεται για ενα ακόμα "λαικό" ηγέτη που δεν έχει τίποτα να προτείνει, και το μόνο που του απομένει είναι να δείχνει θυμωμένος γιατί ο ελληνικός λαός δεν αντελήφθει υποτίθεται την τρομερή αυτοκάθαρση της ΝΔ.

Αν ποτέ γίνει πρωθυπουργός, οι υπαλληλίσκοι θα τον "στρώσουν" ανάλογα.

H καλή προπαγάνδα, έλεγε ο ίδιος ο Γκαίμπελς, είναι να λές συνέχεια το ίδιο ψέμα και να φαίνεσαι αγανακτισμένος.

Odysseas είπε...

Τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών δείχνουν τη γύμνια του Σαμαρά. Ίσως αυτό να τον ενοχλεί.

ΑΝΤΩΝΗΣ Σ. είπε...

Νομίζω ότι ο εν δυνάμει πρωθυπουργός είναι -και με το δίκιο του- θυμωμένος με τον ελληνικό λαό που ακόμα τους ανέχεται -αυτόν και το συγκάτοικό του της Βοστώνης- να παίζουν τις κουμπάρες και δεν τους έχει σαρώσει κι εξαφανίσει απ' το πολιτικό προσκήνιο ώστε απερίσπαστοι να απολαύσουν όσα πολιτευόμενοι αποταμίευσαν.

Ανώνυμος είπε...

Αν ο ΓΑΠ είναι ψύχραιμος, ήρεμος ακόμη και αδιάφορος, ο Σαμαράς θυμώνει, χτυπάει το πασουμάκι του και αγριεύει.. χρειάζεται να διαφοροποιηθεί μόνο σ' αυτά γιατί στην πολιτική η παράταξή του ίδια είναι με τον άλλον..θα κάνει αυτό που του λένε οι απέξω..και όσο να σουφρώσει τα φρύδια..δεν θα του περάσει. Μόνο ρυτίδες θα κάνει.

Meropi είπε...

-@Locus μου,
"Λίγο θυμός, λίγο εθνικισμός και πολύς λαικισμός" πράγματι είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Σαμαρά. Τώρα δα ακούω από το ραδιόφωνο ότι σκάλωσε πάλι το θέμα του Παπαδήμου, γιατί, λέει, είπε ότι αν κάνει Κυβέρνηση χρειάζεται περισσότερο χρόνο και ο Σαμαράς φέρνει αντιρρήσεις γι' αυτό. Για να δούμε...

Meropi είπε...

-@Οδυσσέα μου,
η "γύμνια" του Σαμαρά, έχει φανεί από καιρό, αλλά ίσως, τώρα, να γίνει αντιληπτή περαιτέρω.

-@Αντώνη μου,
δεν ξέρω αν παίζουν τις "κουμπάρες" οι συγκάτοικοι, αυτό που ξέρω είναι ότι έχουν κάνει τα νεύρα μας σμπαράλια.

Meropi είπε...

-@Λένα μου,
τις αγριάδες τις κάνει, για να βλέπουν οι οπαδοί της ΝΔ και να τον καμαρώνουν!

Phivos Nicolaides είπε...

Είναι θυμωμένος μάλλον με το εκλογικό σώμα, που οι περισσότεροι είναι... οπαδοί και ψηφοφόροι... αντί υπεύθυνοι πολίτες και ψηφίζουν πολιτικούς σαν κι αυτόν!

Meropi είπε...

-@Φοίβο μου,
μπορεί, πού ξέρεις, να κάνει την αυτοκριτική του και να είναι γι' αυτό θυμωμένος!