Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Το μπρελόκ!




Ταραγμένη γύρισε η κόρη μου από το περίπτερο. Και ακολούθησε ο εξής διάλογος:
-«Μαμά δεν μπορείς να φανταστείς τι πουλάνε στο περίπτερο!».
-«Τι πουλάνε κορίτσι μου?».
-«Πουλάνε μπρελόκ με τη φάτσα του Παπαδόπουλου».
-«Ποιού Παπαδόπουλου? του Αλέκου Παπαδόπουλου?  
-"Όχι, καλέ"
-"Του μακαρίτη του Τάσου Παπαδόπουλου?»
-«Ούτε αυτού. Του Γεώργιου Παπαδόπουλου, του Δικτάτορα. Και μάλιστα όταν έκανα παρατήρηση στον περιπτερά, μου απάντησε ότι αυτά τα μπρελόκ έχουν μεγάλη ζήτηση και δεν πρόκειται να τα αποσύρει».
Κι όμως καλοί μου αναγνώστες μ’ εκείνα και με τούτα, εκεί καταντήσαμε. Να υπάρχουν Έλληνες που, εν έτει 2011 προς 2012, αγοράζουν μπρελόκ με τη φάτσα του Δικτάτορα. Χέρι - χέρι πολιτικοί και πολίτες υπονομεύουμε, ίσως άθελα μας, τη Δημοκρατία, διαβρώνουμε τη νομιμότητα, ενθαρρύνουμε την ανομία και το λαϊκισμό, χωρίς καλά καλά να συνειδητοποιούμε ότι, με την ανοχή μας, άρχισαν σιγά σιγά να ξεθαρρεύουν οι νοσταλγοί της Δικτατορίας.

21 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δεν πιστεύω ότι πωλούνται ότι έχουν πέραση. Μάλλον πρόκειται για φασίστα περιπτερά που απλά δικαιολόγησε την εμμονή του να πουλάει το μπρελόκ του ινδάλματός του...

gerasimos είπε...

Μ' αυτή τη φάτσα δεν θα πάει μακριά η νοσταλγία, Μερόπη, μη φοβάσαι. Αν ήταν σαν τον Ρουβά, κάτι έκανε. Νομίζω οι τελευταίοι του νοσταλγοί βρίσκονται μερικά βήματα πριν τον συναντήσουν στον άλλο κόσμο (και όλοι μαζί θα περιμένουν τον Παττακό που ούτε ο Χάρος τον θέλει). ;)

ΥΓ (κάπως πιο προσωπικό): έβλεπα χθες σε μια 'ηλεκτρονική κορνίζα' την κόρη σου με την κόρη μου από τις... μέρες της Αθήνας, θα πρέπει να 'ταν πέρσι τέτοιον καιρό, αν θυμάσαι. Να τη χαίρεσαι, είναι γλυκύτατο πλάσμα - και να αλλάξει περίπτερο!

monahikoslikos είπε...

Μερόπη μου είσαι σίγουρη πως η μικρή δεν μπέρδεψε τον Πσπαδόπουλο με ...τη Μέρκελ?

Νίκος Κιτωνάκης είπε...

Που ταιριάζει τελοσπάντων και με το μαγνητάκι Παττακός για το ψυγείο -που σου κόβει την όρεξη κάθε που θέλεις να ανοίξεις και να κατεβάσεις τον άμπακο.

(δεν πάμε καθόλου καλά, δεν ξέρω αν σας το 'πα!)

gerasimos είπε...

Μένουν τα σουπλά Ιωαννίδης για να μας... κοπεί εντελώς η όρεξη για φαγητό.

Nikos Lioliopoulos είπε...

Και ομως κάνουν λάθο ς οι πρωτοι σχολιαστες. Υπάρχουν στις μερες μας πολοι φασίστες και μαλιστα πολλοι νεοι. Παντα σε περιοδους κρισεων αυτα συμβαινουν, ειναι κατι σαν παρενεργειες μιας αρρωστιας. Ο μονος τροποw να εξαλειφθουν ειναι η ιαση της αρρώστιας. Δηλαδη της ελειψης δημοκρατιας.

Meropi είπε...

-@Δείμο μου,
σίγουρα είναι ακροδεξιός ο περιπτερας για να τα πουλά, αλλά μου έκανε εντύπωση η άνεση του. Έχουν ξεθαρρέψει σου λέω.

-@Γεράσιμε μου,
δυστυχώς δεν είναι μόνο ηλικιωμένοι οι θαυμαστές του Δικτάτορα. Έχω συναντήσει και πολύ νεώτερους.
Υ.Γ. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για την κόρη μου. Έχει περάσει κιόλας ένας χρόνος από τότε? Ελπίζω να πηγαίνουν όλα καλά για την οικογένεια σου εκεί στη συμπρωτεύουσα.

Meropi είπε...

-@Λύκε μου,
χα χα χα! Έχω την εντύπωση ότι ούτε ένα μπρελόκ με τη Μέρκελ δεν θα πουλιόταν εδώ στην Ελλάδα. Ενώ με τον Παπαδόπουλο...

-@Πιγκουίνε μου,
το μαγνητάκι με τον Παττακό ή που θα σου κόβει τελείως την όρεξη ή που θα σου δημιουργεί εκνευρισμό και βουλιμία! Χα χα χα!

Meropi είπε...

-@Νίκο μου,
κι εγώ την ίδια γνώμη με σένα έχω. Ότι δηλ. δεν είναι και τόσο λίγοι όσο νομίζουμε οι νοσταλγοί της Δικτατορίας.

αθεόφοβος είπε...

Οι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ ποιόν πιστεύετε ότι έχουν σαν πρότυπο, τον Τσε Γκεβάρα; :))

Ανώνυμος είπε...

Έχει ο καιρός γυρίσματα, να δούμε τι άλλο θα ζήσουμε!!!
δυστυχώς η κρίσει τρέφει τέτοια ακραία φαινόμενα :-(

VAD είπε...

Με πρόλαβε ο Αθεόφοβος,συμπληρώνω,από "σταγονίδια" να φαν κι οι κότες...

Meropi είπε...

-@Αθεόφοβε μου,
πιστεύω ότι και ένα τμήμα από τους οπαδούς της ΝΔ είναι κρυφοί (ή ίσως και φανεροί) θαυμαστές της Χούντας.

-@Πατίνιε μου,
συμφωνώ ότι η οικονομική κρίση ευνοεί το φαινόμενο αυτό. Ας μη ξεχνάμε ότι και ο Χίτλερ ανέβηκε σιγά σιγά στη Γερμανία, μετά τον Α΄ παγκόσμιο Πόλεμο, όταν η χώρα αντιμετώπιζε μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Meropi είπε...

-@Vad μου,
και τα "σταγονίδια" αυτά, δυστυχώς, έχουν ξεθαρέψει τώρα τελευταία.

stalamatia είπε...

Δεν μου κάνει εντύπωση μεγάλη ,γιατί έχω ακούσει ανθρώπους να τον νοσταλγούν αυτόν παρά τους σημερινούς που μας κυβερνάνε τα τελευταία χρόνια!.Δυστυχώς εκει φτάσαμε να θέλουν το δικτάτορα!!

νεος είπε...

Καλά ρε παιδιά, εδώ μπήκαν στη κυβέρνηση Άδωνις-Βορίδης κι εσείς ψαχνετε να βρείτε ξεθαρεμένους χουντικούς;

Meropi είπε...

-@Σταλαματιά μου,
όπως λέω και πιο πάνω στον Πατίνιο, σε περιόδους οικονομικής κρίσης, δυστυχώς, έχουμε τέτοια φαινόμενα.

-@Νέε μου,
το ότι μπήκαν στην Κυβέρνηση Άδωνις - Βορίδης ΕΊΝΑΙ αποτέλεσμα των ξεθαρρεμένων χουντικών.
Υ.Γ. Καλώς μου ήρθες από το ιστολόγιο μου.

Unknown είπε...

Ο ανθρωπος πουλαει και τσιγαρα,αλλα πιθανο να μην καπνιζει ο ιδιος..Δειτε το σαν αντικειμενο,το οποιο είναι σπανιο και δεν το βρίσκεις ευκολα.Εξαλλου ένα μερος της ιστοριας μας ηταν κι αυτό, ειτε μας αρεσει ειτε όχι.

Unknown είπε...

Ο ανθρωπος πουλαει και τσιγαρα,αλλα πιθανο να μην καπνιζει ο ιδιος..Δειτε το σαν αντικειμενο,το οποιο είναι σπανιο και δεν το βρίσκεις ευκολα.Εξαλλου ένα μερος της ιστοριας μας ηταν κι αυτό, ειτε μας αρεσει ειτε όχι.

Meropi είπε...

Αγαπητέ @Τσίφη,
αυτή η ανάρτηση μου που είναι παλιά, είχε προφητικό, θα έλεγα, χαρακτήρα. Προμηνούσε την άνοδο της Χρυσής Αυγής, δυστυχώς.
Όσο για το τι είναι μέρος της "ιστορίας", σηκώνει πολλή κουβέντα. Και ο Χίτλερ είναι μέρος της ιστορίας της ανθρωπότητας, αλλά θα ήταν τραγικό να διατίθεται στο εμπόριο μπρελόκ με τη φάτσα του.

Unknown είπε...

Αγαπητη Μεροπη,αν διαβασετε όλα τα σχολια,θα δειτε πως ασυναίσθητα το μυαλο πηγε οπου ηθελε.φασιστας ο περιπτεράς,νοταλγοι της χουντας οσοι το αγορασαν,και-οπως εσεις γραψατε-ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ Ο ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ..Αλλα δεν τον ρωτήσατε αν είναι.Σεβαστο,αλλα σεβαστειται και την δικη μου αποψη...