Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας...


Αυτή η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, δεν παύει να με εκπλήσσει δυσάρεστα. Να οι τελευταίες δυσάρεστες εκπλήξεις.
  • Σήμερα, αφού μπόρεσα και μάζεψα κάτι λεφτουδάκια (όλο και πιο δύσκολα μαζεύονται τα «ρημάδια» τώρα τελευταία), πήγα στη Δ.Ο.Υ, για να πληρώσω (εκπρόθεσμα) μια δόση από το φόρο που μου αναλογεί. Άσε που είχα κάνει ολόκληρες διευθετήσεις, για να έχω σήμερα τη μέρα ελεύθερη γι’ αυτό το σκοπό, αφού πρώτα σιγουρεύτηκα ότι η απεργία που είχε εξαγγελθεί ήταν για αύριο, Τετάρτη. Μόλις έφτασα στην πόρτα της Εφορίας, περί ώρα 10 π.μ., τι να δω? Μια ανακοίνωση ότι οι υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. έχουν σήμερα Γενική Συνέλευση και θα δέχονται τους πολίτες μέχρι τις 9 π.μ. (!!!!). Έλα Χριστέ και Παναγία! Δεν μπορούν να κάνουν τη Γ.Σ. τους το απόγευμα ή το Σαββατοκύριακο? Γιατί πρέπει να ταλαιπωρούν τους πολίτες σε εργάσιμες ημέρες και ώρες? Άντε τώρα, Κύριος οίδε πότε θα μπορέσω να πάω πάλι στη Δ.Ο.Υ….
  • Αυτή πάλι η ιστορία με τη σύλληψη του 27χρονου που ανήρτησε, λέει, στο Facebook παραποιημένες φωτογραφίες του Γέροντα Παϊσιου, τον οποίο αποκαλούσε «Γέροντα Παστίτσιο» (!), καθώς και άλλα σχόλια σχετικά με τη θρησκεία ή τη θρησκοληψία (δεν τα διάβασα κι έτσι δεν έχω ιδίαν γνώση), επίσης με εξέπληξε δυσάρεστα. Δεν ξέρω ποιο αδίκημα αποδίδεται στο νεαρό, από τα τρία σχετικά με τη θρησκεία που προβλέπει και τιμωρεί ο Ποινικός Κώδικας. Το ένα είναι η επιβουλή της θρησκευτικής ειρήνης, το δεύτερο είναι η κακόβουλη βλασφημία και το τρίτο η καθύβριση θρησκευμάτων. Τα δύο πρώτα προβλέπονται στο άρθρο 198 του ΠΚ, το οποίο έχει ως εξής «1. Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό. «2. Όποιος, εκτός από την περίπτωση της παραγράφου 1, εκδηλώνει δημόσια με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, τιμωρείται με κράτηση έως έξι (6) μήνες ή με πρόστιμο έως τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ». Η καθύβριση θρησκευμάτων προβλέπεται στο άρθρο 199 του ΠΚ που έχει ως εξής «Όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει με οποιονδήποτε τρόπο την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού ή άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών». Πάντως και τα τρία αδικήματα απαιτούν κακοβουλία, δηλ. εκδήλωση κακής βουλήσεως, κακότητας, μίσους, περιφρονήσεως. Δεν διάβασα την ιστοσελίδα και έτσι δεν μπορώ να εκφέρω εμπεριστατωμένη άποψη αν πράγματι εμπεριέχει τέτοιες εκδηλώσεις κακής βουλήσεως ή απλώς πρόκειται για εκδηλώσεις χιούμορ ή σάτιρας περί τη θρησκοληψία (πιο πολύ πιθανό θεωρώ το τελευταίο). Αυτό όμως που με εξέπληξε, ιδιαίτερα, είναι η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, για να φτάσουν οι διωκτικές αρχές στον 27χρονο δράστη. Κατ΄ αρχάς αναρωτιέμαι αν έγινε άρση του απορρήτου με τις νόμιμες διαδικασίες. Και αν ναι απορώ πώς δόθηκε τέτοια άδεια, αφού η άρση του απορρήτου που προβλέπεται από το Ν. 2225/1994 (όπως τροποποιημένος ισχύει σήμερα), σε συνδυασμό με το άρθρο 19 του Συντάγματος, αφορά μόνο ορισμένα σοβαρά κακουργήματα. Ας σημειωθεί ότι τα τρία πιο πάνω αδικήματα περί τη θρησκεία είναι το μεν πρώτο και τρίτο πλημμελήματα και μάλιστα ελαφρά (λόγω της προβλεπόμενης ποινής) και το δεύτερο είναι απλώς πταίσμα. Τι γίνεται βρε παιδιά? Ακολουθούμε το παράδειγμα του Ιράν????

17 σχόλια:

Ευάγγελος είπε...

Τραγικά "φαιδρά", η πορτοκαλέα, Meropi μπυ, και μακάρι να μη μας βγει και ξινή...

Swell είπε...

Τους νόμους γι' αυτά τα τρία αδικήματα, τους αντιγράψαμε από τη νομοθεσία του Ιράν ή του Πακιστάν;

osr είπε...

πως κρίνεις το γεγονός ότι οι εφοπλιστές βάσει του άρθρου 107 του Συντάγματος δεν υποχρεούνται να πληρώνουν φόρους;

εφόσον είναι νόμιμο είναι και ηθικό;
24 Σεπτεμβρίου 2012 12:44 μ.μ.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Στο Ιράν η εκεί Χρυσή Αυγή φοράει ράσα και στρατιωτική στολή και διοικηεί το κράτος ευθέως. Εδώ την ψηφίζουν τα ρασα και οι στολές και κατευυθύνει τους εισαγγελείς διά της Βουλής

Unknown είπε...

ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΜΕΡΟΠΗ ΤΑ ΠΕΡΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΛΛΩΝ ΘΕΩΡΙΩΝ!!!
ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΕ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ.
ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ, ΘΑ ΑΡΕΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΕΑΡΟΣ ΑΠΟ ΔΙΑΘΕΣΗ ΧΙΟΥΜΑΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΘΕΤΙΚΑ ΠΡΟΔΙΑΘΕΤΙΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΑΘΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΚΟΜΩΔΕΙ. ΝΑ ΠΕΡΙΓΕΛΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΠΛΑΚΑ, ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ, ΕΝΑΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΒΑΛΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΣΕΝΑ. ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΕΚΛΑΒΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ; ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΑΜΕ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΣΕΝΑ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΟ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΥΑΛΑ , ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΕΞΑΛΛΟΥ...ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ. ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΑΜΕ ΠΛΑΚΑ....Η ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ....

Meropi είπε...

-@Ευάγγελε μου,
η φαιδρά πορτοκαλέα συνεχώς μας βγαίνει ξινή

-@Swell μου,
δυστυχώς, είναι δικής μας εμπνεύσεως οι διατάξεις!

Meropi είπε...

-αγαπητέ @Osr
Το άρθρο 107 του Συντάγματος που επικαλείσαι έχει ως εξής
«1. Η πριν από την 21 Απριλίου 1967 νομοθεσία με αυξημένη τυπική ισχύ για την προστασία κεφαλαίων εξωτερικού διατηρεί την αυξημένη τυπική ισχύ που είχε και εφαρμόζεται και στα κεφάλαια που θα εισάγονται στο εξής.
Την ίδια ισχύ έχουν και οι διατάξεις των Κεφαλαίων Α` έως και Δ`του τμήματος Α` του νόμου 27/75 "περί φορολογίας πλοίων, επιβολής εισφοράς προς ανάπτυξιν της εμπορικής ναυτιλίας, εγκαταστάσεως, αλλοδαπών ναυτιλιακών επιχειρήσεων και ρυθμίσεως συναφών θεμάτων".
2. Νόμος, που εκδίδεται μια φορά μόνο μέσα σε τρεις μήνες από την ισχύ του Συντάγματος, ορίζει τους όρους και τη διαδικασία για την αναθεώρηση ή λύση των εγκριτικών διοικητικών πράξεων που εκδόθηκαν με οποιονδήποτε τύπο κατ` εφαρμογήν του νομοθετικού διατάγματος 2687/1953 ή των συμβάσεων που έχουν συναφθεί από 21 Απριλίου 1967 έως 23 Ιουλίου 1974 για επενδύσεις κεφαλαίων εξωτερικού, με εξαίρεση εκείνες που αφορούν τη νηολόγηση πλοίων με ελληνική σημαία».
Με τις διατάξεις του άρθρου αυτού επιδιώκεται, όχι γενικώς το αφορολόγητο των εφοπλιστών, όπως ισχυρίζεσαι, αλλά το αφορολόγητο των κεφαλαίων που αποκτήθηκαν στο εξωτερικό και έρχονται στη χώρα. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η προώθηση των επενδύσεων στη χώρα μας, με την προσέλευση κεφαλαίων από το εξωτερικό, καθώς και η διευκόλυνση της υπαγωγής των ελληνικής ιδιοκτησίας πλοίων υπό ελληνική σημαία. Με αυτό το πνεύμα, ναι, είμαι σύμφωνη κι εγώ.

Meropi είπε...

-@Δείμο μου,
στην Ελλάδα το ιερατείο έχει ακόμα μεγάλη εξουσία. Ίσως, λόγω του μη χωρισμού Κράτους -Εκκλησίας

Meropi είπε...

-Αγαπητέ/ή @Wertyu Poiuyt
Κατ’ αρχάς θα ήθελα να σε καλωσορίσω στο blog μου.
Όσον αφορά τώρα την ιστοσελίδα περί ης ο λόγος, δεν την έχω διαβάσει και, όπως γράφω και στην ανάρτηση μου, δεν μπορώ να εκφράσω εμπεριστατωμένη γνώμη αν πρόκειται για κακόβουλη ή όχι. Επίσης δεν ξέρω αν σατιρίζει το γέροντα Παϊσιο αυτόν καθεαυτόν ή τη θρησκεία ή, αντίθετα, την ευκολοπιστία και τη θρησκοληψία μέρους του πληθυσμού. Αν κατάλαβες καλά, όμως, αυτό που, στην προκειμένη περίπτωση, με εξέπληξε δυσάρεστα και, κατά τη γνώμη μου, δεν δικαιολογείται, είναι η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, χωρίς να τηρηθεί το Σύνταγμα και ο νόμος.
Τώρα ας έλθουμε σ’ αυτό που λες με την ιστοσελίδα που θα περιγελούσε εμένα προσωπικά, με κακοβουλία. Και φυσικά δεν θα μου άρεσε. Δεν θα επιδίωκα όμως τη με παράνομο τρόπο άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, για να συλληφθεί ο δράστης.
Υ.Γ. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν επικροτώ το να χλευάζει κανείς τη θρησκευτική πίστη του άλλου (αν πρόκειται περί αυτού στην περίπτωση που μιλάμε). Αλλά πάλι αυτό δεν είναι λόγος να παραβιάζεται το Σύνταγμα και ο νόμος.

andrik είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ BLOG!!!! ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ!!!

Meropi είπε...

-@andrik
καλωσόρισες από τη γειτονιά μου. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια

ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ είπε...

Aπό μια ματιά που ΄εριξα πριν κατέβει η σελίδα, χωρίς να συγκρατήσω αν ο διαχειριστής έγραφε επώνυμα ή ψευδώνυμα, πράγματι το περιεχόμενό της ήταν όχι απλά χλευαστικό ή χιουμοριστικό αλλά αισχρό και ποταπό θα έλεγα! για κανέναν δεν θ' άξιζε ένα τέτοιο υβριστικό και πρόστυχο λιβελλογράφημα, πολύ περισσότερο για έναν αποβιώσαντα πρώτ' απ' όλα άνθρωπο και έπειτα μοναχό μιας οποιασδήποτε θρησκείας. Συμφωνώ κι εγώ απόλυτα Μερόπη για το θέμα της παράνομης άρσης του απορρήτου, αν αυτός ο νεαρός δεν έγραφε επώνυμα κι αν αρνήθηκε ότι ήταν διαχειριστής της σελίδας αυτής.

Unknown είπε...

ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΡΟΠΗ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΣΑΤΥΤΙΖΕΙ, ΠΟΣΟ ΣΟΒΑΡΗ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ; ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕΣ; ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΑΛΛΩΝ; ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΙΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ , ΤΟ ΝΑ ΑΝΑΠΤΗΣΟΥΜΕ ΘΕΩΡΙΕΣ ΔΙΧΩΣ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΒΕΙ ΓΝΩΣΗ. ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΟ....ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΕΜΠΑΘΕΙΑ . ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΣΙΟ, ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ, ΑΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ. ΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΠΝΕΥΜΑ ΕΞΥΠΝΑΔΩΝ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΙΤΕ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΣ ΕΙΤΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΒΡΗΚΕΣ ΝΑ ΧΛΕΥΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΑΚΟΥΣΕΣ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΣΕ ΤΙΜΑ. ΚΡΙΜΑ...

Meropi είπε...

-@Μπουμπουλίνα,
χαίρομαι που κατάλαβες το νόημα της ανάρτησης μου, σε αντίθεση με τη @ Wertyu Poiuyt που είναι φανερό ότι δεν κατάλαβε τίποτε.

Meropi είπε...

-@Wertyu Poiuyt
λυπάμαι που δεν εννοείς να καταλάβεις το νόημα της ανάρτησης μου. Δεν θα επιχειρήσω να σου εξηγήσω πάλι, γιατί καταλαβαίνω ότι είναι μάταιο

osr είπε...

οι εφοπλιστές έχουν πλοιά που ταξιδεύουν εκτός ελλάδας άρα εξυπακούεται και εξ ορισμού είναι απλό και καθαρό ότι όλα τα κεφάλαια που αποκτούν αποκτώνται από το εξωτερικό

οπότε φυσικά και με αυτό επιδιώκεται και επιτυγχάνεται γενικώς το αφορόλογητο των εφοπλιστών

με το οποίο συμφωνείς όπως βλέπω με το πνεύμα τάχα γιατί θα φέρουν τον πλούτο εδώ και δήθεν θα τον επενδύσουν

και τον πλούτο που έχουν απλά δεν τον επενδύουν αλλά τον βγάζουν έξω εις τα ελβετίας όπως έκανε και ο σύζυγος της ντόρας ο κουβελος με το γνωστό εκατομύριο;

αλλά κατά τα άλλα σε πείραξε που δεν πληρώνουν τους φόρους τους οι εκπαιδευτικοί που κάνουν ιδιαίτερα

τι να πω ρε γμτ

osr είπε...

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=720728