Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Περιμένοντας τη Μέρκελ...

Το τι ανοησίες άκουσα και διάβασα αυτές τις μέρες, ενόψει της επίσκεψης της Μέρκελ στην Ελλάδα, δεν λέγεται. Σταχυολογώ μερικές απ’ αυτές, και μάλιστα από τις λιγότερο υβριστικές «ο λαός δεν τρομοκρατείται, θα διαδηλώσει με μαζικό και ειρηνικό τρόπο ενάντια στη βαρβαρότητα της Ευρώπης…» (ΣΥΡΙΖΑ), «Η Μέρκελ είναι σύμμαχος της ελληνικής πλουτοκρατίας και των δυνάμεων που υπερασπίζονται την παραμονή της χωράς στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ…» (ΚΚΕ), «Η παράσταση διαμαρτυρίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, (μπροστά στη Γερμανική Πρεσβεία) γίνεται για να διατρανώσουμε μπροστά στη Γερμανίδα καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ την αντίθεσή μας στη μετατροπή της χώρας σε γερμανικό προτεκτοράτο» (Ανεξάρτητοι Έλληνες), «Η επικεφαλής των ευρωπαίων τοκογλύφων έρχεται στην Ελλάδα για να περιφρουρήσει τα γερμανικά κεφάλαια και τα υπερκέρδη του τραπεζικού συστήματος» (αυτό το τελευταίο, είτε το πιστεύετε, είτε όχι, δεν το είπε το ΚΚΕ, αλλά η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) κλπ κλπ.
Και αναρωτιέμαι, τώρα εγώ με το μέτριο μυαλό μου, έχουμε καταλάβει, οι περισσότεροι Έλληνες, τι ακριβώς μας συνέβη και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε? Η Μέρκελ φταίει που ζούσαμε εδώ και δεκαετίες (και ιδίως την τελευταία), με δανεικά και εν πολλοίς αγύριστα, αντί να αναπτύξουμε την παραγωγική μας βάση? Η Μέρκελ φταίει που γεμίσαμε, κυρίως για ρουσφετολογικούς λόγους και σπάνια με αξιοκρατία, το Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ με άχρηστο και αντιπαραγωγικό προσωπικό που απαίτησε και πήρε υπερβολικές (για τις δυνατότητες της χώρας) αποδοχές και επιδόματα του τύπου "πλυσίματος χεριών", ή "έγκαιρης προσέλευσης" ή "μεταφοράς φακέλου" (βλέπε εδώ)? Η Μέρκελ φταίει που ανεχτήκαμε επί δεκαετίες τους φοροφυγάδες αλλά και τους διεφθαρμένους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς που, αντί να δουλεύουν για το κοινό καλό, δούλευαν για τις τσέπες τους? Η Μέρκελ φταίει για τη μεγάλη διαφθορά στο δημόσιο βίο και τις "μίζες"? Η Μέρκελ φταίει που διατηρούσαμε επί δεκαετίες τη ζημιογόνα «Ολυμπιακή» και κάθε «Ολυμπιακή», πληρώνοντας με τα χρήματα του φορολογούμενου τις υπέρογκες ζημιές της? H Μέρκελ φταίει που γεμίσαμε συνταξιούχους ηλικίας ακόμα και 40 ετών και μαϊμού "τυφλούς" που απομυζούν τα χρήματα των ασφαλιστικών Ταμείων? Η Μέρκελ φταίει, που όταν τα πράγματα φτάσανε στο απροχώρητο και οι «αγορές» σταμάτησαν να μας δανείζουν, δεν είχαμε πολιτικούς με τόλμη και πατριωτισμό, ώστε να μπορέσουν να διαπραγματευτούν έγκαιρα και σωστά τα «μνημόνια» και τη βοήθεια? Η Μέρκελ φταίει που μεταρρυθμίσεις εξαγγέλλουμε και μεταρρυθμίσεις δεν βλέπουμε, παρά μόνο, βρήκαμε την εύκολη λύση να κόβουμε τους μισθούς και τους συντάξεις?

Υ.Γ. Όχι, δεν συμπαθώ ιδιαίτερα τη Μέρκελ (βλέπε εδώ παλαιότερη ανάρτηση μου γι' αυτήν), ούτε τη θεωρώ άσφαλτη (ναι, είναι σωστός ο όρος αυτός), αλλά δεν είναι της παρούσης να απαριθμήσω τα λάθη της. Σ’ αυτή την ανάρτηση κάνω αυτοκριτική, για λογαριασμό όλων μας.

9 σχόλια:

Λεμέσια είπε...

Δυστυχώς, αυτό ισχύει, Μερόπη μου...
Θα είχαμε πράγματι μεγαλύτερη αξιοπιστία ως χώρες και ως πολίτες, εάν, προτού κατακρίνουμε τους ξένους, παύαμε να συμπεριφερόμαστε ως ΟΧΑ(Οπαδοί Χαμηλών Απαιτήσεων) απέναντι στα εγχώρια κόμματα.
(Απίστευτος ο κατάλογος με τα επιδόματα στο πενταπόσταγμα!)

gerasimos είπε...

Έτσι ακριβώς. Αλλά όποιος δε θέλει να ζυμώσει (να κάνει την αυτοκριτική του) δέκα μέρες κοσκινίζει (ή καίει ναζιστικές σημαίες στο Σύνταγμα)...

Α. Παπαγιάννης είπε...

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Αυτό που δεν πήραμε ακόμη είδηση είναι ότι αν δεν δίνεις αφορμές προς τους άλλους, δεν είναι εύκολο να σε εκμεταλλευθούν. Αν τους τις δίνεις έτοιμες, άλλο που δεν θέλουν.

Ευάγγελος είπε...

Στο ίδιο έργο θεατές και στο ίδιο...
μήκος κύματος!!!

Την καλησπέρα μου!

αθεόφοβος είπε...

Μα καλά δεν πήρες χαμπάρι γιατί ήρθε η Μέρκελ εδώ;
Μας το εξήγησε με ενάργεια ο Τσίπρας.
Για να στηρίξει τους Μερκελιστές!

Marina είπε...

Δυστυχώς είμαστε ανώριμος λαός. Ποτέ δεν αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, για τα πάντα φταίνε οι ξένοι..που μας αναγκάζουν να σφίξουμε το ζωνάρι, να περιορίσουμε τις μαύρες αμοιβές, να, να, να!
Χθές βρισκόμουνα στην επαρχία, μακριά απο την Αθήνα. Χαρά και σχόλη όλη μέρα, όλος ο δημόσιος τομέας απεργούσε για ..τη Μέρκελ. Μεγάλη της η χάρη!.
Η αντιπολίτευση βέβαια εναντίον όλων..και των Ελλήνων μαζί.

ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ είπε...

Αχ φοβάμαι ότι μόνον εσύ κάνεις την αυτοκριτική μας Μερόπη. Οι υπόλοιποι που αναφέρεις ως υπεύθυνους για το χάλι μας, όχι μόνον αυτοκριτική δεν κάνουν αλλά παλεύουν για να μην αλλάξει τίποτε από τα προκλητικά προνόμιά τους ούτε οι κυβερνήτες μας φυσικά αναλαμβάνουν να επιβάλλουν τις δίκαιες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα αντίθετα κόπτονται να προστατέψουν τους μέχρι τώρα διαφεύγοντες και παρανομούντες.

Meropi είπε...

@@φίλοι μου,
σας ευχαριστώ για τα σχόλια. Χαίρομαι όταν αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν άνθρωποι που μοιράζονται τους ίδιους προβληματισμούς

Σοφία είπε...

Δηλαδή ΔΕΝ φταίει η Μέρκελ για όλα τα κακά της μοίρας μας; Αν είναι έτσι, πρέπει να βρούμε ΑΜΕΣΑ κάποιον άλλο να του φορτωθούμε. Μήπως φταίνε οι Αμερικάνοι; Οι Ρώσσοι; Οι Τούρκοι; Οι Αλβανοί; Οι Σκοπιανοί; Δεν μπορεί... κάποιος ξένος θα φταίει!!!