Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Λευτεριά στον....


Βλέπω σε πολλά blog να έχουν αναρτήσει σε ποστ ή στο πλάι του ιστολογίου τους διάφορα συνθήματα για ατομικές δικαστικές υποθέσεις. Συνήθως είναι του τύπου "Λευτεριά στον τάδε .." (που διέπραξε ληστεία, αλλά είναι καλό παιδί) ή "Λευτεριά στην τάδε τσιγγάνα» (η οποία είναι αυτοκαταστροφική και καταπίνει αντικείμενα, όπως παραμάνες κλπ) ή «Δικαίωση στο δείνα απεργό» (που έχει διαφορές με την τάδε Αρχή), ή «Αίσχος στον τάδε που έχει αυτή τη διαφορά με τον άλλο» κλπ κλπ. Μας καλούν δε να το διαδώσουμε και να το περιλάβουμε αυτούσιο κι εμείς στο blog μας, χωρίς να ξέρουμε λεπτομέρειες για την υπόθεση, αλλά ούτε και την πραγματική της διάσταση. Αυτοί που το περιέλαβαν άραγε γνωρίζουν λεπτομέρειες? Δεν λέω, σε μερικές από τις υποθέσεις αυτές μπορεί ο εμπλεκόμενος να έχει δίκιο, να έχει μπλεχτεί άδικα, να έχει κατηγορηθεί άδικα και να πρέπει πράγματι να απελευθερωθεί ή να τύχει μια ανθρώπινης μεταχείρισης ή ακόμα να δικαιωθεί. Μπορεί όμως και όχι (να απελευθερωθεί ή να δικαιωθεί εννοώ, γιατί ανθρώπινη μεταχείριση πρέπει να έχουν όλοι δίκαιοι ή άδικοι). Πώς θα μεταφέρω αυτούσιο το σύνθημα που έγραψε ένας άλλος, ίσως και ο πολύ ικανός επί των δημοσίων σχέσεων δικηγόρος του, χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες από την υπόθεση?

Θα μου πει κάποιος. Μα, καλά εσύ Μερόπη τόσο αναίσθητη είσαι και δεν συγκινείσαι από τις υποθέσεις αυτές που έρχονται στο φως και δεν νιώθεις την ανάγκη να συμπαρασταθείς σε κάποιον αδίκως πάσχοντα??? Η απάντηση είναι η εξής: Προσπαθώ, με αφορμή μια υπόθεση που δεν την γνωρίζω από πρώτο χέρι, να πάρω θέση για γενικότερα θέματα, χωρίς να συνθηματολογώ. Π.χ. μπορεί να πάρω θέση στο θέμα της ανθρώπινης μεταχείρισης όλων των κρατουμένων των φυλακών, και της παροχής σ' αυτούς ιατρικής και ψυχολογικής υποστήριξης, χωρίς να απαιτήσω, συνθηματολογώντας, να απελευθερωθεί κάποιος συγκεκριμένος κρατούμενος, αφού δεν γνωρίζω τι αδικήματα διέπραξε και υπό ποιες συνθήκες. Ή ακόμα μπορεί να πάρω θέση στο θέμα μιας γρήγορης και δίκαιης δίκης, για να τελειώνει η δικαστική εκκρεμότητα που φθείρει ψυχικά τους εμπλεκομένους. Το θεωρώ παρακινδυνευμένο να παίρνω θέση και να απαιτώ μια συγκεκριμένη έκβαση σε μια ατομική υπόθεση, όπως λευτεριά στον τάδε, φυλάκιση στο δείνα, δικαίωση στον άλλο κλπ, χωρίς να γνωρίζω τι στοιχεία υπάρχουν υπέρ του, αλλά και εναντίον του.

Πριν αρκετά χρόνια, όταν ήμουν ακόμη νεαρή δικηγόρος, την κοινή γνώμη απασχόλησε μια υπόθεση «απόπειρας βιασμού». Η φερόμενη ως παθούσα τραυμάτισε με μαχαίρι πολύ σοβαρά ένα νεαρό, φερόμενο ως δράστη του βιασμού, ο οποίος μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο, όπου για αρκετό καιρό νοσηλευόταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Αυτή που τον τραυμάτισε συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η δικηγόρος της, τεχνηέντως διέρρευσε στην κοινή γνώμη την πληροφορία ότι ο νεαρός της επιτέθηκε για να τη βιάσει και αυτή ασκώντας το νόμιμο δικαίωμα της για άμυνα, τον τραυμάτισε. Ξεσηκώθηκαν τότε αρκετές γυναικείες οργανώσεις και διαδήλωναν υπέρ της έξω από το Δικαστήριο, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση της. Υπέρ της έγραφαν και μερικοί Δημοσιογράφοι. Τότε δεν υπήρχαν blog, αλλά είμαι (σχεδόν) σίγουρη ότι αν υπήρχαν, θα έκαναν την εμφάνιση τους σ’ αυτά συνθήματα για την απελευθέρωση της.

Τελικά τι αποδείχτηκε?? Ότι ο νεαρός, ο οποίος αν δεν κάνω λάθος ήταν φοιτητής, περνούσε αμέριμνος δίπλα από τη νεαρή, η οποία αποδείχτηκε τοξικομανής. Του ζήτησε χρήματα για τη δόση της και αυτός δεν της έδωσε σημασία. Τότε του επιτέθηκε με το μαχαίρι και τον τραυμάτισε πολύ σοβαρά.(παλαιότερα είχε τραυματίσει κι άλλον για τον ίδιο λόγο). Δεν φτάνει δε που κόντεψε να χάσει τη ζωή του (τελικά σώθηκε), επί μέρες τον διέσυραν ως επίδοξο βιαστή.

Είμαι άραγε προβληματική που προβληματίζομαι επί του θέματος αυτού???

Ίσως μερικοί από σας @φίλοι μου έχετε περιλάβει τέτοιου είδους "συνθήματα" στα blog σας. Είμαι πρόθυμη να ακούσω τα αντίθετα επιχειρήματα σας. Και να το συζητήσουμε.

-----------------------

Υ.Γ. Η ανάρτηση μου αυτή αφορά όλα τα κατά καιρούς συνθήματα που εμφανίζονται στα blog και αφορούν ΑΤΟΜΙΚΕΣ δικαστικές υποθέσεις και όχι γενικότερα θέματα, όπως η διαφθορά, η προστασία και ανθρώπινη μεταχείριση των κρατουμένων κλπ, για τα οποία καλώς παίρνουν θέση οι bloggers.

Όσον αφορά το θέμα της νεαρής τσιγγάνας που έθιξα ακροθιγώς εγώ, αλλά κι ένας @φίλος στο σχόλιο του, δεν θέλω να με θεωρήσετε σκληρή. Δεν ξέρω λεπτομέρειες για τα αδικήματα που κατηγορείται η νεαρή αυτή κρατούμενη και δεν θέλω να πάρω θέση πάνω στο θέμα αν πρέπει να αφεθεί ελεύθερη ή όχι (αν δεν κάνω λάθος έχει ήδη αφεθεί ελεύθερη). Μπορώ όμως άνετα να πάρω θέση πάνω στο θέμα της μεταχείρισης της. Και ΒΕΒΑΙΑ η κρατούμενη αυτή πρέπει να τύχει ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. Και βέβαια πρέπει να τύχει ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ και ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ. Μάλιστα πιστεύω ότι το θέμα της παροχής βοήθειας και περίθαλψης έχει προτεραιότητα έναντι της απολύσεως της από τη φυλακή, αφού στην τελευταία αυτή περίπτωση, όντας ενήλικη πια (20-21 ετών), θα αφεθεί στην τύχη της. Θα προτιμούσα λοιπόν να έβλεπα ένα σύνθημα του τύπου "Περίθαλψη και ψυχολογική υποστήριξη στην κρατούμενη τάδε...", παρά το "Λευτεριά στην κρατούμενη κλπ"

25 σχόλια:

VAD είπε...

Μερόπη μου,Είμαι και γω λίγο επιφυλακτικός σε τέτοιες μπλογκοεκστρατείες του τύπου "διαδώστε,φωνάξτε,μας αδικούν,
μας κανουν,μας ράνουν,
ψηφίστε,ξεσηκωθείτε", πριν από καιρό θυμάσαι την ιστορία για τα δήθεν κινέζικα ζωάκια στα μπουκάλια;Δεν πέρασε μια μέρα και αποδείχτηκε πατάτα...

Δροσερό σαββατοκύριακο νάχουμε,,,

monahikoslikos είπε...

Μερόπη,
θίγεις ένα πράγματι ενδιαφέρον θέμα που σε γενικές γραμμές με βρίσκει σύμφωνο, άλλωστε ελάχιστες φορές μπήκα στον πειρασμό να αναρτήσω συνθήματα.
Όμως πολλά από αυτά όχι μόνο πρέπει να προβάλλονται αλλά να γίνεται συντονισμένος αγώνας για την επίτευξη του επιδιωκόμενου...
Αναφέρεις στο σημείωμα σου πρώτο πρώτο παράδειγμα το αίτημα για "Λευτεριά στην τάδε τσιγγάνα" την οποία χαρακτηρίζεις αμέσως μετά ως αυτοκαταστροφική που καταπίνει παραμάνες κλπ.
Προφανώς αναφέρεσαι στην περίπτωση της Κυριμοπούλου που βρίσκεται εδώ και πέντε χρόνια στα σίδερα για κάποιες μικροκλοπές που διέπραξε όταν ήταν παιδί.
Είναι αλήθεια πως δεν γνωρίζω την υπόθεση ωστόσο είμαι ψυχή τε και σώματι υπέρ της άμεσης απελευθέρωσής της πιστεύοντας ότι κάποιοι δικαστές έκριναν, επιπόλαια αυστηρά ένα παιδί.
Ένα τέτοιο παιδί είχα γνωρίσει πριν από αρκετά χρόνια στις Φυλακές της Αίγινας...
Είχε καταδικαστεί να περάσει την εφηβεία του σε αναμορφωτήριο για κάποια μικροκλοπή που έκανε όταν ήταν παιδί. Εγώ τον γνώρισα κοντά στα 50 του και είχε ήδη βγαλμένα κάπου 35 χρονια φυλακή αφού ήταν πια κλεπτομανής και κάθε φορά που έβγαινε έκλεβε και ξαναγύριζε...
Δεν ξέρω αν ήταν εκ γεννετοίς κλεπτομανής ή αυτό ήταν αποτέλεσμα του επιπόλαιου εγκλεισμού του στο αναμορφωτήριο πάντως οφείλω να καταθέσω ότι εντός φυλακής ουδέποτε αφαίρεσε έστω και ένα τσιγάρο από συγκρατούμενο.
Σωστές λοιπόν οι επιφυλάξεις στα συνθήματα αλλά ας είμαστε το ίδιο τουλάχιστον επιφυλακτικοί και με τις πράξεις όσων διαθέτουν εξουσία πάνω μας δικαστές, μπάτσους, κρατικές αρχές κλπ.

Καλημέρα και "σχώρα με" για το μακροσκελές σχόλιο.

Meropi είπε...

Μοναχικέ μου Λύκε,
ήμουν σίγουρη ότι κάποιος θα μου έγραφε για τη τσιγγάνα. Λοιπόν να η γνώμη μου πάνω σ' αυτό το θέμα. Στην αρχή διαβάζοντας τα σχετικά συνθήματα στα διάφορα blog, μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η τσιγγάνα αυτή είναι ακόμη ανήλικη. Τελικά διαβάζοντας προσεκτικά τα διάφορα δημοσιεύματα κατάλαβα ότι είναι ήδη 20 ή 21 ετών. Αυτό σημαίνει ότι, μπορεί να μπήκε στο αναμορφωτήριο από πιο μικρή για κλοπές (κάπου διάβασα και για ληστεία σε βάρος μιας ηλικιωμένης γυναίκας), αλλά σήμερα είναι πολύ πιθανόν να βρίσκεται στη φυλακή όχι γι' αυτές τις κλοπές, αλλά για άλλα αδικήματα που διέπραξε ως ενήλικη, αφού, κατά κανόνα, σύμφωνα με το νόμο, τα αναμορφωτικά μέτρα παύουν αυτοδικαίως με την ενηλικίωση του ατόμου. Επειδή λοιπόν δεν ξέρω λεπτομέρειες για τα αδικήματα αυτά, δεν θέλω να πάρω θέση πάνω στο θέμα αν πρέπει να αφεθεί ελεύθερη. Μπορώ όμως να πάρω θέση μόνο πάνω στη μεταχείριση της. Και ΒΕΒΑΙΑ η κρατούμενη αυτή πρέπει να τύχει ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. Και βέβαια πρέπει να τύχει ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ και ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ. Δεν αποκλείεται η δικαστική εξουσία να φάνηκε σκληρή στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και σε άλλες περιπτώσεις. Επειδή όμως δεν ξέρω όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης (είναι πιθανόν τα στοιχεία που ήλθαν στη δημοσιότητα να τα έδωσε η δικηγόρος της και να είναι επιλεκτικά), αρκούμαι να πω ότι η συγκεκριμένη κρατούμενη πρέπει να τύχει ανθρώπινης μεταχείρισης και ψυχολογικής υποστήριξης. Αν πρέπει να απελευθερωθεί ή όχι δεν είμαι σε θέση να εκφράσω άποψη. Εξάλλου, αφού είναι ήδη ενήλικη, μετά την απελευθέρωση της, θα αφεθεί μόνη και αβοήθητη. Ας απαιτήσουμε λοιπόν να βοηθηθεί τώρα με ψυχολογική και ψυχιατρική υποστήριξη που είναι, ακόμα, κάτω από την, ας την πούμε, μέριμνα του κράτους. Ξέρω ότι ακούγομαι σκληρή, αλλά έχω ζήσει 30 χρόνια στα ελληνικά Δικαστήρια, όπου (σχεδόν) όλοι οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι αδικήθηκαν, ότι κρίθηκαν αυστηρά κλπ. Μερικοί έχουν δίκιο. Άλλοι όμως (οι περισσότεροι) όχι. Αν δεν ξέρω λεπτομέρειες της υπόθεσης δεν μπορώ να κρίνω. Εσύ γνωρίζεις όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης??
Σε κάθε περίπτωση η ανάρτηση μου αυτή αφορά όλα τα συνθήματα που, κατά καιρούς, εμφανίζονται στα blog και όχι μόνο αυτό της τσιγγάνας. Συχνά υιοθετούνται, χωρίς περαιτέρω έρευνα, τα στοιχεία που δίνονται από το δικηγόρο του κατηγορουμένου, ή ακόμα και από τον ίδιο τον κατηγορούμενο.
Την καλημέρα μου Λύκε μου. Να δούμε πώς θα δροσιστούμε σήμερα.
Σχώρα με κι εσύ για την ακόμα πιο μακροσκελή απάντηση.

marianaonice είπε...

Μερόπη μου,
δεν σου κρύβω, θα το είδες άλλωστε, ότι μία από αυτές που έβαλαν το σύνθημα λευτεριά στην Κυριμοπούλου στα δεξιά του ιστολογίου τους ήμουν κι εγώ.
Επιπόλαια δρώντας, και παρορμητικά και συναισθηματικά λόγω του χαρακτήρα μου, αμέσως η περίπτωση ενός ανήλικου, κοριτσιού, όπως πρωτοπαρουσιάστηκε σε ορισμένα μπλογκ, που είναι έγκλειστο στη φυλακή, για μικροκλοπές με συγκίνησε.
Όμως στη συνέχεια, κάποια στιγμή που βρήκα το χρόνο, έκανα κι εγώ την έρευνα μου, και διαπίστωσα αφενός ότι η μικρή είχε ήδη ενηλικιωθεί και επομένως στη φυλακή δεν ήταν για τα αδικήματα της παιδικής της ηλικίας αλλά για νεώτερα ως ενήλικης, και αφετέρου είδα ότι η συνήγορος της ήταν μία επώνυμη κατά κάποιο τρόπο δικηγόρος, που ασχολείται συχνά με επώνυμες υποθέσεις, (υποστηρίκτρια συλληφθέντων ως κουκουλοφόρων, αναρχικών κλπ.) που τα ΜΜΕ είχαν συχνά αναφέρει το όνομά της και τις υποθέσεις της. Υποψιάστηκα λοιπόν, αυτό ακριβώς που εσύ λες: Ότι δεν αποκλείεται τα στοιχεία για την Κυριμοπούλου να διέφευγαν σκοπίμως επιλεκτικά και τεχνηέντως διογκωμένα προς το συμφέρον της, από την ίδια τη δικηγόρο της για ευνόητους λόγους!
Άλλωστε οι υποθέσεις δεν είναι καλό να κρίνονται με συναισθηματική φόρτιση και η δικηγόρος αυτή, συνήθως αυτό επιδιώκει με τη δημοσιότητα των υποθέσεων που χειρίζεται (κάπου πρέπει να έδινε και συνεντεύξεις, άλλωστε, που απαγορεύεται και από τον Κώδικα Δικηγόρων).
Έτσι κατέβασα το σύνθημα για τη λευτεριά της Κυριμοπούλου από το ιστολόγιό μου, και χαίρομαι που μαθαίνω σήμερα από εσένα ότι τελικά η νεαρή τσιγγάνα έχει απελευθερωθεί!! Εύχομαι δε να μη χρειαστεί να ξαναπάει φυλακή για κανένα λόγο!

Όπως καταλαβαίνεις, βέβαια, για άλλη μια φορά, συμφωνώ ανεπιφύλακτα με την ανάρτησή σου και κατηγορηματικά δηλώνω ότι έχεις χίλια δίκια!!
:))

Meropi είπε...

Μαριάνα μου καλημέρα.
Ήμουν σίγουρη ότι εσύ θα με καταλάβεις. Τόσα χρόνια, εσύ κι εγώ, στα Ελληνικά Δικαστήρια, μάθαμε καλά πώς μια υπόθεση μπορεί να παρουσιαστεί διαφορετικά από την πραγματική της διάσταση, αν κάποιος κάνει χρήση επιλεκτικών στοιχείων.
Επίσης βλέπω ότι πολλοί @φίλοι μου δεν μου αφήνουν σχόλιο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν συμφωνούν με την ανάρτηση μου. Εγώ όμως θέλω και τα σχόλια και εκείνων που δεν συμφωνούν. Έτσι γίνεται ο διάλογος.

Ανώνυμος είπε...

Μερόπη μάλλον είναι πολύ μεγάλο το θέμα και ο σχολιασμός ίσως απαιτεί ολόκληρη έκθεση :-)
Συμφωνώ με όσα λες και απλά θα ήθελα να συμπληρώσω ότι η κατάσταση αυτή δείχνει την ευκολία με την οποία αναπαράγουμε οτιδήποτε γράφεται στο Internet. Σ' αυτό συμβάλει και η κακή παιδεία που μας έχει μάθει να αντιγράφουμε κι όχι να ερευνούμε. Έτσι δημιουργούνται και οι αστικοί μύθοι, μόνο που στην περίπτωση της δικαιοσύνης μπορεί να υπάρξουν και συνέπειες αφού ένα ρεύμα υποστήριξης που δε βασίζεται σε πργματικά γεγονότα και γνώση της υπόθεσης, μπορεί να ευνοήσει έναν ένοχο ή να αδικήσει ένα αθώο.

Meropi είπε...

-@Απόγονε μου,
πράγματι το θέμα σηκώνει εκτενή σχολιασμό και ανάλυση. Κι έχεις δίκιο. Η υιοθέτηση μιας θέσης, χωρίς έρευνα και γνώση των στοιχείων της υπόθεσης, είναι δυστυχώς η επικρατούσα τάση στα blog.
Καλό σου μεσημέρι.

Σοφία είπε...

Κατά καιρούς έχει τύχει να δουλέψω σε εταιρίες που είναι στο στόχαστρο των δημοσιογράφων για κάποιο λόγο. Μου έχει τύχει πολλές φορές να διαβάζω σε εφημερίδες πράγματα τα οποία ξέρω ότι είναι αναληθή, ενίοτε και 100% (πλήρης διαστρεύλωση δηλαδή) απλά και μόνο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις ή επειδή η συγκεκριμένη άποψη βολεύει την πολιτική (όχι απαραίτητα κομματική) τοποθέτηση του δημοσιογράφου ή της εφημερίδας. Έκτοτε δεν πιστεύω ποτέ αυτά που διαβάζω σε εφημερίδες και μπλογκ εκτός αν έχω προσωπική εμπειρία ή μπορώ με κάποιον τρόπο να τα διασταυρώσω. Για τον ίδιο λόγο δεν ασχολούμαι με καταγγελίες και "αγώνες" στο δικό μου μπλογκ.

Phivos Nicolaides είπε...

Και λίγη "Λευτεριά στη Λογική" δεν βλάπτει...

Meropi είπε...

-Φοίβο μου,
πολύ ωραίο σύνθημα. Θα το υιοθετήσω. Χα χα χα!

Meropi είπε...

-@Σοφία μου,
καλά κάνεις και δεν ασχολείσαι με υποθέσεις που δεν ξέρεις τις λεπτομέρειες και τα στοιχεία της.
Παρόλα αυτά με "αγώνες" βλέπω ότι ασχολείσαι, όπως κι εγώ άλλωστε. Δεν είναι ανάγκη να πρόκειται για μεγαλόστομους "αγώνες". Ασχολούμαστε με τα κακώς κείμενα που διαπιστώνουμε στην καθημερινότητα μας. Κι αυτό έχει τη σημασία του.

Justine's Blog είπε...

MΜερόπη αγαπημένη,
Σκέφτεσαι ορθολογικά και με βάση την έννοια του δικαίου. Νομίζω πω ςη νομική παιδεία σου σε βοηθάει να ξεφεύγεις απο τις παγίδες των εντυπώσεων.
Οχι, δεν είσαι προβληματική, προβληματισμένη και σκεπτόμενη είσαι. Κι εγώ τζίφρα και διαμαρτυρία δεν βγάζω για κανένα, εκτός κι αν ξέρω με ντοκουμέντα:

Global Greek είπε...

Μερόπη, κι εμένα με ενοχλεί που η μπλοκόσφαιρα έχει γεμίσει τέτοιες αναρτήσεις. Το καταλαβαίνω για αυτούς που τις πρωτοβάζουνε και πιστεύουν στα συνθήματα, είναι μέρος της ζωής τους και παρακολουθούν τις υποθέσεις. Αυτοί ομως που τις αναπαράγουν είναι μεν συνήθως καλοπροέρετοι αλλά ξεχνούν αυτό που πολύ σωστά διαπιστώνεις.

Αν βάλω ποτέ κάποιο στο δικό μου θα το έχω ψάξει έστω και λίγο για να έχω την προσωπική μου άποψη και να μην παπαγαλίζω..
Την θερμή μου καλημέρα

akrat είπε...

ΟΚ ΘΑ ΤΑ ΠΩ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΘΗΜΑΤΙΕΣ...
ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΟΛΑ ΘΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ...
ΠΕΣ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ...

Socrates είπε...

Λευτεριά στη Μερόπη!

Νομίζω ότι με έχεις καλύψει σε αυτά που θα ήθελα να πω.

leondokardos είπε...

Μερόπη πράγματι πολύ χρήσιμη και εύστοχη η ανάλυσή σου και λογικές οι θέσεις σου.Έξοχο το σχόλιο του Μοναχικού Λύκου.
Θεωρώ οτι όσοι βάζουν τέτοιου είδους ανακοινώσεις θέλουν να ευαισθητοποιήσουν μπλόγκερς για ένα ορισμέρνο γεγονός και το κάνουν γιατί πραγματικά ενδιαφέρονται. Μέχρι εκεί και μόνο με αυτή τη προϋπόθεση,δε με πειράζει.Δε θα συμφωνήσω όμως εαν η ανακοίνωση αποβλέπει σε άλλες επιδιώξεις, προσωπικές ή παραπλανητικές.

glam είπε...

Το μεγαλύτερο ποσοστό, μήπως απλά από μιμητισμό;
Όπως και σε τόσα άλλα ........

Meropi είπε...

-@Ιουστίνη μου,
κατά καιρούς λαμβάνω μέσω email μηνύματα για να προωθήσω και να διαδώσω διάφορες "εκστρατείες". Σπανιότατα ανταποκρίθηκα, γιατί τις περισσότερες φορές δεν είμαι σε θέση να διασταυρώσω τα στοιχεία.

-@ Global Greek μου,
καλώς μου όρισες στο ιστολόγιο μου. Δεν αμφισβητώ ότι οι πιο πολλοί καλοπροαίρετα βάζουν στα ιστολόγια τους τέτοιου είδους "συνθήματα" και ανακοινώσεις. Δυστυχώς όμως καμιά φορά παραπλανούνται.

Meropi είπε...

-@akrat μου,
ναι ναι Πρωθυπουργέ μου. Όταν το θέλεις εσύ όλα θα τακτοποιηθούν. Χα χα χα!

-@Socrates μου,
ευχαριστώ για το σύνθημα! Αλλά μια χαρά λεύτερη είμαι. Χα χα χα!

Meropi είπε...

-@glam μου,
καλώς μου ήρθες από τη γειτονιά μου. Έχεις ξανάρθει? Δεν θυμάμαι.
Δεν έχεις άδικο μ' αυτό περί μιμητισμού. Οι περισσότεροι πάντως από καλή διάθεση προσφοράς βοήθειας.

Adamantia είπε...

Mερόπη εξαιρετικό το θέμα σου και μ' εχει προβληματίσει άπειρες φορές. Ετυχε κάποτε να μη θέλω να υπογράψω σε μιά κοινή διαμαρτυρία και δέχθηκα μια απίστευτη επίθεση από τους φίλους του μπλογκερ που είχε ανεβάσει το θέμα γιατί το είπα και εξήγησα και τους λόγους.
Θα προσθέσω μόνο ότι παρότι όντως η μεγάλη πλειοψηφία ξεκινά με καλές προθέσεις υπάρχει κάπου και μιά υποκρισία. Ξέρω αρκετούς που μεταξύ μιάς παραλίας και της επόμενης ανέβαζαν αναρτήσεις διαμαρτυρίας για τη Κυριμοπούλου και ζητούσαν και περαιτέρω ενέργειες! Μα τι να κάνω εγώ γι' αυτό το κορίτσι αν δεν είμαι επαγγελματίας ψυχίατρος? Εχω αναρωτηθεί πολλές φορές και μέσα απο συλλογικές διαδικασίες τι νόημα έχει η παρακίνηση σε ενέργειες από ανθρώπους που είτε αγνοούν το θέμα σε βάθος είτε δεν είναι σε θέση να προσφέρουν ουσιαστικά απολύτως τίποτα πέραν κάποιων εντυπώσεων.
Θέλει πολλή σκέψη και κρίση ανά περίπτωση κάθε φορά.
Σε χαιρετώ!

Meropi είπε...

-@Αδαμαντία μου,
καλώς μου ήρθες από το ιστολόγιο μου. Βλέπω ότι έχουμε κοινούς προβληματισμούς και έτσι θα συνεχίσουμε τις αλληλοεπισκέψεις μας.
Καλημέρα

phlou...flis είπε...

'Ηθελα κι εγώ να ...αναρτήσω μια "λευτεριά", δε μου ρχότανε, το έψαξα και βρήκα αυτό:

ΛΕΥΤΕΡΙΑ
Μήπως είν'οι φυλακές, μήπως τα ψυχιατρεία
μήπως είναι ο στρατός, η υποχρεωτική θητεία,
μήπως είναι οι οθόνες που πλασάρουν την "αλήθεια",
μήπως οι πολιτικοί που μοιράζουν παραμύθια;
Μήπως είν'ο ρατσισμός που χτυπάει με μανία,
ίσως ο εθνικισμός, η πατρίδα, η θρησκεία,
μήπως είναι ο πόλεμος που χρειάζεται το χρήμα,
μήπως είν'οι διαφημήσεις που σκοπεύουν το θύμα;

Τί είναι αυτό που το λένε ελευθερία; Είναι τα τείχη που υψώνει η κοινωνία.
Τί είναι αυτό που αγγίζει τη σκλαβιά; Είναι αυτό που το λένε λευτεριά.

Μήπως είναι το σχολείο, μήπως η τυφλή παιδεία,
ίσως είναι και το άγχος, η απειλή, η ανεργία,
μήπως είναι τα ταμπού που σκοτώνουν τον καθένα,
μήπως είναι ο έρωτας και το μολυσμένο αίμα;
Μήπως είν'οι διώξεις για ιδέες για μυαλά,
μήπως οι κρατούμενοι που σαπίζουν στα κελιά,
μήπως είναι η διασκέδαση που αγγίζει την ανία,
μήπως είν'οι απολαύσεις, η καριέρα, η αγωνία;

...είναι αυτό που το λένε λευτεριά...είναι σκλαβιά...

Meropi είπε...

-@ Φλούφλη μου,
μου άρεσε το αριστούργημα σου. Δικό σου ή το βρήκες έτοιμο?

glam είπε...

Γνωριζόμαστε πράγματι από παλιότερα !
Λόγω της "βαθιάς" γνώσης μου στα τεχνολογικά κατά καιρούς χάνω όλα τα αρχεία....και φτου από την αρχή...