Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Απλότητα ή περιττή πολυπλοκότητα?

Το κινητό μου, που το έχω χρόνια, είναι ένα απλό ΝΟΚΙΑ, με τις βασικές μόνο λειτουργίες. Μ’ αυτό μπορώ να τηλεφωνώ, να στέλλω κανένα μήνυμα, να βλέπω την ώρα και να το χρησιμοποιώ για ξυπνητήρι (τις περισσότερες βέβαια φορές ξυπνάω μόνη μου). Άντε να το βάζω να μου κάνει και καμιά υπενθύμιση. Πολλές οι έννοιες, πολλές οι υποχρεώσεις, είναι και η ηλικία βλέπεις και καμιά φορά ξεχνώ μερικά πράγματα. Ε, λοιπόν μου τα υπενθυμίζει το τηλεφωνάκι μου. Αυτά τα ολίγα. Ούτε ραδιόφωνο έχει, ούτε φωτογραφική μηχανή, ούτε μουσική, ούτε… δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο κάνουν σήμερα τα μοντέρνα κινητά. Στο κάτω κάτω όταν βγαίνω έξω από το σπίτι, για να πάω στη δουλειά ή βόλτα, δεν χρειάζεται να κουβαλάω κάθε φορά φωτογραφική μηχανή (όχι και τόσο καλής ποιότητας μάλιστα), να ακούω ραδιόφωνο και μουσική (τέτοια άλλωστε ακούω στο αυτοκίνητο) ή να μπαίνω στο ίντερνετ από το δρόμο (δεν είμαι δα και τόσο εθισμένη). Να μπορώ να κάνω ή να δεχτώ ένα τηλεφωνηματάκι θέλω και αυτό όταν χρειάζεται.

Τις προάλλες είχαμε βγει βόλτα με το σύζυγο. Είχα ξεχάσει το κινητό μου στο σπίτι. Κι έπρεπε να κάνω ένα τηλέφωνο. Πήρα λοιπόν το κινητό του συζύγου και προσπάθησα να τηλεφωνήσω. Ξέρετε είναι ένα απ’ αυτά τα μοντέρνα, με τα οποία μπορείς τάχα να κάνεις κάμποσες δουλειές. Εκτός από το να τηλεφωνείς και να στέλνεις μηνύματα, μπορείς να φωτογραφίζεις, να ακούς ραδιόφωνο, μουσική, να μπαίνεις στο ίντερνετ και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Εγώ όμως δεν μπόρεσα να κάνω ούτε τη βασική δουλειά. Δηλαδή να τηλεφωνήσω. Ήταν τόσο περίπλοκο, είχε τόσα πολλά κουμπιά (όχι ακριβώς κουμπιά, με την αφή τα ακουμπούσες), που άλλο πάταγα και άλλο μου βγαινε. Καθώς το περιεργαζόμουνα, κτύπησε. Δεν θα το πιστέψετε. Δεν κατόρθωσα να βρω το κουμπί να ακούσω το τηλεφώνημα. Ναι, ναι είχα τη συναίνεση του συζύγου να το ακούσω. Αλλά δεν μπόρεσα. Μέχρι να βρω τι θα κάνω, είχε σταματήσει. Και η κλήση έμεινε αναπάντητη. Κι εγώ έμεινα να αναρωτιέμαι αν τελικά είμαι ανίκανη να ακολουθήσω την τεχνολογία ή απλώς η τεχνολογία, συχνά, μας δημιουργεί περίπλοκες πλαστές ανάγκες….

Σήμερα όμως διάβασα στον τύπο κάτι που μου ανέβασε την αυτοπεποίθηση και με έκανε να βεβαιωθώ ότι το δεύτερο συμβαίνει. Τι διάβασα? Την εξής είδηση:

Ο 80χρονος σήμερα Μάρτιν Κούπερ, ο πρώην αρχιμηχανικός της Motorola, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ομάδας που ανέπτυξε το πρώτο κινητό τηλέφωνο στον κόσμο, θεωρεί ότι οι σημερινές συσκευές έχουν πάρει λάθος δρόμο, καθώς γίνονται όλο και πιο πολύπλοκες και κάνουν ταυτόχρονα όλο και περισσότερα πράγματα, από το να τραβάνε φωτογραφίες μέχρι να παίζουν μουσική και να λειτουργούν ως GPS. Προτείνει λοιπόν οι συσκευές να ξαναγίνουν απλές. Κάθε συσκευή να εστιάζει σε ένα μόνο πράγμα. Όχι σε χίλια. Έτσι μόνο θα βελτιωθεί η ζωή μας.

Αχ ανακουφίστηκα τώρα!!! Δεν είμαι και τόσο ανίκανη τελικά. Το είπε και ο Μάρτιν Κούπερ. Κάθε συσκευή να εξυπηρετεί και μια ανάγκη, πραγματική. Και όχι χίλιες, από τις οποίες οι 999, άντε οι 998, είναι περιττές. Και να μας μπερδεύει με τα χίλια δυο κουμπιά, που ούτε ένα τηλεφώνημα του συζύγου να μην μπορούμε να ακούσουμε!!



Ο Μάρτιν Κούπερ, ο εφευρέτης του κινητού τηλεφώνου μ' ένα από τα πρώτα τηλέφωνα. Εντάξει, δεν είπαμε να επανέλθουμε και σ' αυτό τον όγκο!

40 σχόλια:

Gekoudi είπε...

Μάθε τέχνη κι' άστηνε...

Λεμέσια είπε...

Για πολλούς έχει γίνει λίγο εθισμός και μόδα η απόκτηση όλο και πιο αναβαθμισμένων κινητών. Τη δική μου συσκευή την άλλαξα πολύ πρόσφατα και μετά από επίμονες προσφορές της εταιρείας μου (είναι δωρεάν...)

Πέρυσι θυμάμαι, στην Κύπρο, ένα συγγενικό παιδάκι, 10 χρονών, μόλις είδε το παλιό μου κινητό ρώτησε με έκθαμβο και περισπούδαστο ύφος την ομήγυρη..."Ποιού εν τούντο πανάρχαιον κινητό;;;"
:))))
Μερόπη μου, δεν πειράζει αν είμαστε τεχνονολογικά λίγο ρετρό...

Gee Pontius είπε...

Χμμμμμ...
Το ίδιο θα μπορούσε να πει κανείς και για τις δυνατότητες στο πισί, εκεί όμως Μερόπη δεν σε βλέπω τόσο ρετρό, άρα μάλλον κάτι άλλο φταίει για την μη προσαρμογή σου στις τεχνολογικές εξελίξεις των κινητών

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εντάξει καλέ. Γράφεις σε blog, το περιποιήσε και δεν μπορείς να χειριστείς ένα κινητό;

Πάντως σήμερα δε μιλάμε για κινητά τηλεφωνα, αλλά για μικροϋπολογιστές... Δε διαφωνώ με τα gadgets, γιατι ανάλογα την περίπτωση είναι χρήσιμα.

DaNaH είπε...

Μερόπη το θέμα πιστεύω είναι το κινητό να εξυπηρετεί τις ανάγκες του εκάστοτε χρήστη. Για κάποιον το GPS, η μουσική και τα διάφορα applications μπορεί να είναι ουσιαστική ανάγκη. Φαντάζεσαι να έπρεπε να κουβαλάει και διαφορετική συσκευή για να έχει GPS, μουσική, φωτογραφική, κινητό κλπ; Θα έπρεπε να έχει μία τσάντα γεμάτη με μικροσυσκευές!

Το σημαντικό είναι να μην παρασύρεται ο καταναλωτής και να αγοράζει εξελιγμένα κινητά με λειτουργίες που δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ. Αν το μόνο που κάνεις είναι να δέχεσαι κλήσεις και να στέλνεις μηνύματα, τότε καλώς κάνεις και έχεις πιο απλό κινητό. Εξάλλου όλες οι εταιρίες κάθε χρόνο βγάζουν τέτοια απλά κινητά ακριβώς για τους ανθρώπους που δεν χρειάζονται άλλες λειτουργίες (και τονίζω ότι αυτό δεν έχει να κάνει με την ηλικία αλλά με το άτομο!).

Και εγώ ένα Nokia έχω, έχει βέβαια φωτογραφική (την οποία χρησιμοποιώ σπάνια, καθώς συνήθως έχω την ψηφιακή μαζί μου, μόνο αν βρεθώ κάπου χωρίς μηχανή και χρειαστεί να βγάλω κάτι που πρέπει να θυμάμαι τη χρησιμοποιώ) και ραδιόφωνο/mp3 που το χρησιμοποιώ όποτε θυμηθώ να βάλω στην τσάντα μου το εξαρτηματάκι, δηλαδή επίσης σπάνια!

xasodikis είπε...

Γιατί βρε, ωραίο είναι αυτό που κρατάει ο κύριος στη φωτογραφία. Μου θυμίζει τους ασυρμάτους που είχαμε στο στρατό, μόνο που είναι λιγάκι πιο μεγάλο :))

Τράγος είπε...

πόσο δίκιο έσχεις.
θωρώ κοπελλουθκια να μπαίνουν ίντερνετ που το μοπαιλ, να πέμπουν ιμειλς, να πιντώνουν ηχεία πάνω..

εγώ θυμούμαι την πρώτη φορά που είδα μόπαιλ στο γυμνάσια, εβαστούσε το ένα κοπελλούι τζαι έπαιζε κουφούα. Εθεώρησα το που τζίντες παιχνιδομηχανούες που έσχει τέτρις τζαι ξερωγώ σκατά. Μετά που τον είδα να πιάνει τηλέφωνο επαλάβωσα τζαι έδειξε μου ότι όντως εν τηλέφωνο.
Ημουν κάπως, ε, καλά ήντα μπου το χρειάζεται ασπούμε?
τωρά πέρκει να μέν εσχει μωρό του δημοτικού που να μέν βαστά μόπαιλ.

Βάσσια είπε...

Είμαι του απλού και κατανοητού.
Αν ήθελα να κουβαλώ μαζί μου Η/Υ, θα έπαιρνα.
Ένα τηλέφωνο θέλω η έρημη.....
και τέτοιο ΝΟΚΙΑ έχω, καινούργιο μεν, απλότατο δε.
Και ο γιος μου ο γκατζετάκιας με κοροϊδεύει κατάλαβες.
:-)

Η ομορφιά βρίσκεται στην απλότητα.

stalamatia είπε...

Είμαστε λίγες ....αλλά καλές ..οι απλές. χα χα χα.Καλό Σ/Κ. Μεροπούλα μου.

Locus Publicus είπε...

Το κινητό τηλέφωνο ειναι κατα τη γνώμη μου μια πάρα πολύ χρήσιμη και πρακτική τεχνολογία. Ωραία τα γκατζετάκια, οι όμορφες εικόνες, αλλά το θέμα παραμένει πως η άμεση χρησιμοτητα της τεχνολογίας έγγειται στη δυνατότητα να μπορεί κανείς να τηλεφωνεί, και να παίρνει ηλεκτρονικά μηνύματα. Εδώ και ένα χρόνο περίπου, χρησιμοποιώ ένα Blackberry που κάνει και τα δύο επιτυχώς. Το υπέροχο μηχάνημα δουλεύει διεθνώς, κάτι που δεν γινόνταν πριν λίγα χρόνια. Τα υπόλοιπα είναι δυνατότητας παιχνιδιού, όχι άμεσα και πρακτικά.

Nikos Lioliopoulos είπε...

Αχ Μεροπη, ποσο διαφέρουμε. Μ αρεσουν πολυ τα νεα κινητα και ολα αυτα τα μαγικα που κανουν και σε πληροφορω πως θα τα χρησιμοποιουσα σε μεγαλο ποσοστο αν ειχα την δυνατότητα να σταξω τα 500 ευρώ που κοστιζουν!Πάντως εκνευρίζομαι να βλεπω ανθρωπους με πανακριβα κινητα που δεν χρησιμοποιούν οπως και εσυ παρα μόνο τις βασικες τους λειτουργίες, μονο και μονο ως ενδειξη πλούτου και εντυπωσιασμού.

αθεόφοβος είπε...

Εσύ είσαι προχωρημένη!
η γυναίκα μου αρνείται πεισματικά να μάθει πως μπαινει το ξυπνητήρι στο δικό της!
Και βέβαια ούτε τα μηνύματα ξέρει να διαβάζει μέχρι που της το έκοψαν γιατί βέβαια δεν διάβασε το μήνύμα που της έστειλαν να την ειδοποιήσουν ότι θα το κόψουν αν δεν πληρώσει,όταν άλλαξε συσκευή και δεν ίσχυε πλέον η πάγια εντολή πληρωμής που έιχε μέχρι τότε!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Εγώ θέλω το κινητό μου να μαγειρεύει, να σφουγγαρίζει, να πλένει και να στεγνώνει τα ρούχα, να στρώνει τραπέζι και κρεβάτια, και, φυσικά, στις στέγνες να του κάνω και έρωτα....

Meropi είπε...

Καλώς το μικρό @gekoudi.
Εσείς οι έφηβοι τα παίζετε στα δάχτυλα τα μοντέρνα κινητά.

-@Λεμέσια μου,
κι εμένα για τα γούστα των νεαρών, πανάρχαιο είναι το κινητό μου! Μου έδωσαν από την εταιρεία που έχω τη σύνδεση μια καινούργια συσκευή δωρεάν, αλλά την έχω στο συρτάρι. Πήγα να τη δώσω στην κόρη μου, αλλά κι αυτής δεν της αρέσουν τα πολύ εξελιγμένα κινητά και δεν το πήρε!

Meropi είπε...

-@gpoint μου,
το pc αφενός μεν το έχουμε στο σπίτι, δεν το κουβαλούμε μαζί και αφετέρου ασχολούμαι πολλή ώρα μαζί του γράφοντας κείμενα (λόγω της δουλειάς μου) κι έτσι έχω εξοικειωθεί πολύ μαζί του. Το κινητό το θέλω για μια ώρα ανάγκης, να κάνω ένα τηλέφωνο ή να στείλω ένα μήνυμα και μόνο αυτά με ενδιαφέρει να μάθω.

-@Δείμο μου,
κατ' αρχάς θέλω να σε ρωτήσω. Σου άρεσε η νέα όψη του blog μου? Το περιποιήθηκα καλά? Και κατά δεύτερο, ξέρω να χειριστώ το απλό κινητό να κάνω αυτά που με ενδιαφέρουν μ' αυτό. Τα υπόλοιπα μου φαίνονται τόσο περιττά που ίσως γι' αυτό να αρνούμαι να τα μάθω.

Meropi είπε...

-@Δανάη μου,
έχεις δίκιο σ' αυτό που λες. Ότι δηλ. η χρησιμότητα των διάφορων λειτουργιών του κινητού εξαρτώνται από το κάθε χρήστη ξεχωριστά. Νομίζω όμως ότι οι περισσότεροι δημιουργούν πλασματικές ανάγκες. Συντρέχει και ένα είδος ματαιοδοξίας.

-@ Χασοδίκη μου,
χα χα χα! Σου άρεσε αυτή η μαούνα?

Meropi είπε...

-@Τράγο μου ή μήπως να πω Τράουλλε? Κατ' αρχάς καλώς μου ήρθες από το ιστολόγιο μου. Έχω την εντύπωση ότι δεν έχεις ξανάλθει από τη γειτονιά μου.
Τα νεαρά παιδιά είναι αλήθεια ότι παρασύρονται πιο πολύ από τη ματαιοδοξία και θέλουν τα κινητά τους όσο το δυνατό πιο μοντέρνα και περίπλοκα!

-@Βάσσια μου,
άστους να γελάνε με το κινητό μας. Δεν πτοούμαστε.

Meropi είπε...

-@Σταλαματιά μου,
καλό Σαββατοκυριακο και σε σένα κοπέλα μου!!

-@Locus μου,
αν σου πω ότι δεν έχω ιδέα τι είναι το Blackberry, θα με πιστέψεις?

Meropi είπε...

-@Νίκο μου,
θέλεις να πεις ότι εσύ το χρειάζεσαι το περίπλοκο κινητό???? Μήπως απλώς νομίζεις ότι το χρειάζεσαι??

-@Αθεόφοβε μου,
ανακουφίστηκα τώρα. Εγώ τουλάχιστον ξέρω και 2-3 πραγματάκια παραπάνω από τη γυναίκα σου! Χα χα χα!

-@Ασκάρ μου,
πολλά ζητάς, ιδιαίτερα ως προς το τελευταίο!!! Χα χα χα!

jf είπε...

Να δεις τα γερούθκια μου με το κινητό να σπάσεις πλάκα!

Εκπαιδεύονται συνεχώς -για τις ίδιες λειτουργίες εννοείται :))

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που σας ξαναβρίσκω κυρία μου(να ναι καλά ο vam που είχε τα link στο blog του)...

Penelope είπε...

Meropaki μπήκα στο blog σου και νομιζα ότι έκανα λάθος και ήταν σε blog 20χρονου 'gadgetarian'. To 'look' είναι πολύ προχωρημένο λέμε σαν τον ιδιοκτήτη του!! H τεχνολογία εν εξελίξη Μεροπη μου και απευθύνεται στην επόμενη γενιά που χρειάζεται την ίδια στιγμη να επικοινωνήσει τηλεφωνικά να δεί τα e-mail του τα ποστ στο Facebook kai blog και να στείλει 5,6 twitters για το στατους του (αν έφαγε πατάτες τηγανιτές ή οχι... κλπ);) Οι υπόλοιποι πρέπει να γυρίσουμε στο σπίτι να καθήσουμε στο γραφείο να ανοίξουμε το λαπτοπ και να κάνουμε τα πανάρχαια διαδικασία γραφοντας e-mail και blog .. φιλιά

dyosmaraki είπε...

Η ανάρτησή σου με πέτυχε σε μια περίοδο που μόλις άλλαξα κινητό (το πρηγούμενο μας άφησε χρόνους). Υπέκυψα λοιπόν στην γοητεία και την ρητορική δεινότητα του πωλητή να αγοράσω μια συσκευή η οποία διέθετε και internet. Περιττό να σου πω πόσο χρόνο έφαγα για να εξερευνήσω τα κουμπάκια του.
Περιττό όμως να σου περιγράψω το σοκ που έπαθα όταν ήρθε ο μηνιαίος λογαριασμός γιατί ενώ εξερευνούσα τα κουμπάκια μπήκα και στο internet (κατά λάθος) και όση ώρα ψαχούλευα τα κουμπάκια αυτό χρέωνε internet!!!!

Επειτα από αυτά κατέληξα να απενεργοποιήσω το internet και να κρατήσω τις βασικές λειτουργίες (κλήσεις και κανένα μηνυματάκι). Νοιώθω πως προτιμώ να χρησιμοποιώ εγώ το κινητό και όχι να με χρησιμοποιεί το κινητό με σκοπό των πλουτισμό κάποιων εταιριών.

Καλο ΣΚ εύχομαι

Ανώνυμος είπε...

διαβαζοντας τα σχολια αναρωτιεμαι ,εχει νοημα η ανευ οριου εξελιξη της τεχνολογιας? και τελικα ολη αυτη η "αυξηση αναγκων" που καταληγει? τι αποτελεσμα εχει?

phlou...flis είπε...

καλά όλ' αυτά αλλά αν δεν έχει whatch up, αν δεν είναι iphone και ipod, αν δεν έχει video και camera και δε ξέρω κι εγώ τί άλλο ...πώς θα τα βγάλουμε πέρα; με λές;

Meropi είπε...

-@JamanFou μου,
και η μαμά μου (77 ετών) έχει κινητό. Μόνο να τηλεφωνά μπορεί. Μια μέρα της έστειλα από δω μήνυμα. Πήγα μετά από 3-4 μήνες στην Κύπρο και δεν είχε μπορέσει να το διαβάσει. Της το διάβασα εγώ!! Χα χα χα!!

-@ezak μου,
πολύ χάρηκα για την επίσκεψη σου! Μου έλειψες κι εσύ και οι όμορφες φωτογραφίες σου!

Meropi είπε...

-@Πηνελόπη μου,
μια και δεν τα καταφέρνω πολύ στα μοντέρνα κινητά, είπα να δείξω τις ικανότητες μου στην τεχνολογία στο blog μου! Μου ανεβάζει την αυτοπεποίθηση! Χα χα χα!

-@dyosmaraki μου,
κι εγώ αυτό ακριβώς κάνω. Το χρησιμοποιώ, δεν με χρησιμοποιεί.

Meropi είπε...

-@valamonte1 μου,
η αύξηση των αναγκών από τις εμπορικές εταιρείες είναι πολύ συχνά πλασματική. Αποβλέπει στην αφαίμαξη μας. Τέχνες του παρά, όπως πολύ ευφυώς έλεγε η γιαγιά μου.

-@Φλούφλη μου,
θα τη βγάλουμε πολύ φτωχικά! Χα χα χα!

Και λοιπόν;E allora? είπε...

Όπως είχα πει σε μια παλιά μου ανάρτηση "Κουνιστό" για'μενα το κινητό είναι καθαρά για ώρα ανάγκης.Οι κλήσεις μου είναι μικρής χρονικής διάρκειας,ενώ τα μηνύματα καθαρά για να μην ενοχλήσω κάποιον ή γιατί να καλέσω είναι ακριβό ή για να στείλω κάποια πληροφορία.Θα το αλλάξω όταν η μπαταρία του χαλάσει ή αν χαλάσει η συσκευή.Βάζω στοίχημα ότι οι περισσότεροι που'χουν τα καινούρια κινητά δεν έχουν ιδέα πως να χρησιμοποιήσουν το 50% των λειτουργιών του.

Καλώς σε βρήκα :)

NdN είπε...

Γεια σου Μερόπη,

Κι όμως το GPS στο κινούςττό είναι μεγάλη εφεύρεση! Εκτός από το Λονδίνο, έτσι έχω γυρίσει και την Ολλανδία και Βέλγιο. Καλό είναι να μην κουβαλάς πολλά πράγματα μαζί σου. Το να μπορείς να ακούς και μουσική είναι απαραίτητο θα έλεγα. Το κακό με τα κινητά τηλέφωνα είναι...το τηλέφωνο! Σε βρίσκουν παντα, κρύβεσαι από κανένα! :)

Meropi είπε...

-@allora μου,
καλώς μου ήρθες από το ιστολόγιο μου.
Έτσι πρέπει να χρησιμοποιείται το κινητό, όπως λες. Όχι για επίδειξη, ούτε για περιττές ανάγκες.

-@NdN μου,
προτιμώ όταν πράγματι έχω ανάγκη κάποια συσκευή να την πάρω μόνη της. Αν έχω ανάγκη το GPS, θα προτιμήσω να το πάρω μόνο του. Συνήθως οι πολυσυσκευές δεν έχουν καλής ποιότητας λειτουργία. Άσε που είναι και ακριβές και έλκουν τον κλέφτη. Ενώ το κινητό μου, αν το δεις ο κλέφτης, είμαι βέβαιη ότι δεν θα καταδεχτεί να το κλέψει. Χα χα χα!!!

Vam33 είπε...

Και εγώ ένα απλο κινητό έχω.Έλεος.Καμιά φορά σκέφτομαι πως ζούσαμε χωρις κινητά.Πως βρισκόμασταν .Μα ζούσαμε και βρισκόμασταν όποτε θέλαμε.Και δεν μας έσπαγαν και τα νεύρα σε ακατάλληλες ώρες
Καλημέρες

Phivos Nicolaides είπε...

Η νέα γενεά κινητών απαιτεί ίσως νέες γενεές ηλεκτρονικών μυαλών...

VAD είπε...

-Πώς δουλεύει η κάμερα;
-Ασε,ρε μπαμπά,που θες να μαθεις και πως δουλευει η κάμερα;Κοίτα να μαθεις πώς να καλεις και άσε την κάμερα!:))
Περιττό να σου πω ότι ο διάλογος ειναι πραγματικός και ότι ο μπαμπας ειμαι εγω:))

Global Greek είπε...

Χιχι, Μερόπη δίκιο έχεις, αλλά θυμάσαι τί έλεγε ο κόσμος οταν προτοβγήκαν τα κινητά? Τα ίδια περίπου... οτι το κινητό πιο δυσκολη την κάνει τη ζωή μας... Προσωπικά χαίρομαι που δεν πρεπει να κουβαλάω πια 3 διαφορετικές συσκευες και δηλώνω επισήμως εξαρτημένη από το iphone μου, στο οποίο έχω και την αγαπημένη μου μουσική, φωτογραφίες, μαιλ κτλ κτλ. Κι αν βγει νεα συσκευή που θα ψύνει καφέ και θα λυμάρει νύχια, πρώτη θα τρέξω να την αγοράσω !! Θύμα ... αλλα μου αρέσει:-)))))

marianaonice είπε...

Παρότι το κινητό μου έχει φωτογραφική μηχανή, βίντεο και μουσική (που χρειάζομαι όταν βολτάρω με το ποδήλατό μου είναι αλήθεια) εντούτοις ψηφίζω απλότητα!!
Καλό ξημέρωμ!

Meropi είπε...

-@Vam μου,
νομίζω ότι συχνά μας χαλιναγωγούν οι εμπορικές εταιρείες και μας δημιουργούν πλαστές ανάγκες.

-@Φοίβο μου,
ναι έτσι είναι. Μέχρι ενός σημείου ακολουθώ την τεχνολογία. Αλλά όταν δεν με εξυπηρετεί, δεν ακολουθώ.

Meropi είπε...

-@Vad μου,
άσε που η κάμερα των κινητών δεν είναι καλής ποιότητας, τις περισσότερες φορές. Έχω τη φωτογραφική μου την ψηφιακή, αν θέλω φωτογραφίες.

-@Global μου,
εντάξει εσύ είσαι και νέα. Μαθαίνεις πιο γρήγορα από μένα. Όταν βγει κινητό που σιδερώνει μόνο του, θα το πάρω κι εγώ. Χα χα χα!

-@Μαριάνα μου,
πρόσεχε μην απορροφηθείς από τη μουσική όταν είσαι στο ποδήλατο και δεν ακούσεις κανένα κορνάρισμα. Χα χα χα!

Heliotypon είπε...

Πολύ με άγγιξε αυτή η ανάρτηση, γιατί έχω ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια άποψη. Δεν θέλω τίποτε άλλο από το να τηλεφωνώ με το τηλέφωνό μου. Διαθέτω όλα τα άλλα μηχανήματα (όσα με ενδιαφέρουν) ξεχωριστά και μ' αυτά κάνω τη δουλειά μου, όταν θέλω. Δεν τα θέλω μαζί μου στο δρόμο ή στο αυτοκίνητο. Είδα κι έπαθα να βρω ένα τηλέφωνο να σου δίνει τους αριθμούς μνήμης που έχεις το κάθε νούμερο αποθηκευμένο! Είχαν όλες τις μαλακιούλες του κόσμου και δεν είχαν αυτό το στοιχειώδες (που το είχαν τα πρώτα κινητά). Τελικά το βρήκα στα Motorola (που τώρα δεν πουλά πια στην Ελλάδα).

Malnic είπε...

Μερόπη, πρέπει να σου πω πως τα Νόκια για μένα είναι τα πιο απλά κινητά, τουλάχιστον μέχρι πριν 2-3 χρόνια. Εγώ έχω το κινήτο στη φωτογραφία σου, πολύ διάσημο και χρήσιμο. Αλλά θα σου πω την χρησιμότητα του για σένα σαν μπλόγγερ. Διάβαζα τις προάλλες για κάποιον μπλόγκερ, ο οποίος όμως ασχολείτουν με την citizen journalism και χρησιμοποιούσε μπλόγκ για αυτό. Το κινητό για αυτόν ήταν η φωτογραφική και είχε μαζί και ένα μαγνητοφωνάκι, τώρα το κινητό σου με την φωτογραφική, μπορείς να παίρνεις ενδιαφέρον στιγμές της ζωής και του κόσμου γύρω σε απρόβλεπτες στιγμές χωρίς καν την φωτογραφική μαζί.

Επίσης, η μουσική, θα ήταν ένα μηχάνημα περισσότερο πάνω σου, το ραδιόφωνο, ή ακόμη και ένα game boy αν πάμε πιο παλιά. Σκέφτεσε όλα αυτά να τα κουβαλούσες μαζί σου συνεχώς; Θα γέμιζες την τσάντα σου και πάλι θα είχες πρόβλημα, ενώ το κινητό είναι πολύ πιο μικρό και βολικό.

Βέβαια ναι, είναι πολύπλοκο, χρειάζεται να απλοποιηθεί.

Αλλά ακόμη δεν είδες τίποτα, στο μέλλον δεν θα έχεις ένα κινητό ... αλλά θα έχεις ένα μίνι υπολογιστή στο μέγεθος κινητού (ή και λίγο πιο μεγάλο και πολύ αργότερα πιο μικρό) όπου μία από τις λειτουργίες του θα είναι και το τηλέφωνο και τα μηνύματα.

Προς το παρόν θα σου συνιστούσα να σκεφτείς το κινητό σε συνδιασμό με το blogger και το twitter, ή ακόμη και το facebook και το email σου. Σκέψου ότι οπουδήποτε και αν είσαι πια, θα είσαι ενημερωμένη, ακόμη και σε στάση του λεοφωρίου/τρένου/καφέ/μπαράκια κτλ ...

(φτάνει να μην γίνει εξάρτηση)