Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Αφιερωμένο σ' αυτούς που μυρίζουν τα νύχια τους....



Είναι αλήθεια ότι στην Κύπρο τον τελευταίο καιρό έγιναν μερικά περίεργα αδικήματα. Κλάπηκε μια σωρός πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατέβηκαν κάτι σημαίες (ελληνικές και κυπριακές) από τάφους (όχι μόνο του πρώην Προέδρου Σπ. Κυπριανού, αλλά και από άλλους κοινούς τάφους) και πριν λίγες μέρες δολοφονήθηκε, έξω από το σπίτι του, ο Άντης Χατζηκωστής, επιχειρηματίας ΜΜΕ (εντύπων, καθώς και τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού). Ήδη για το τελευταίο αυτό έγκλημα έχουν συλληφθεί τρεις ύποπτοι Ελληνοκύπριοι, άνθρωποι σεσημασμένοι που έχουν απασχολήσει την Κυπριακή Αστυνομία και για άλλα αδικήματα. Αυτοί βέβαια έχουν συλληφθεί ως φυσικοί αυτουργοί, και έπεται, λέει, συνέχεια, γίνεται έρευνα για τους ηθικούς αυτουργούς.

Όχι δεν θα μπω στον πειρασμό, ούτε θα πέσω στην παγίδα να διαλευκάνω το έγκλημα από την καρέκλα του γραφείου μου και να αποφανθώ ποιοι μπορεί να είναι αυτοί οι ηθικοί αυτουργοί και τι κίνητρα είχαν. Στην πραγματικότητα δεν έχω ιδέα. Όταν διαλευκανθεί το έγκλημα πλήρως από τα θεσμικά όργανα (την Αστυνομία και τη Δικαστική Αρχή), τότε ίσως βγω να πω τη γνώμη μου, ίσως και όχι. Τώρα γράφω αυτή την ανάρτηση ακριβώς για να καυτηριάσω την τάση που υπάρχει τον τελευταίο καιρό στην Κύπρο. Βγαίνουν διάφοροι (κυρίως πολιτικοί και δημοσιογράφοι, αλλά και bloggers) και εκφράζουν την άποψη ότι όλα τα πιο πάνω αδικήματα και ειδικά το τελευταίο (η δολοφονία) έχει πολιτικά κίνητρα και συγκεκριμένα ότι συνδέεται με τη θέση που πήρε το εκδοτικό συγκρότημα του θύματος πάνω στο κυπριακό και στο σχέδιο Ανάν. Μέσα στα πλαίσια δε αυτής της τάσης ακούστηκαν πολλά μελοδραματικά και μεγαλοστομίες, όπως π.χ. ότι η δολοφονία έγινε για να καταπνιγεί η φωνή του λαού που αντιτάχθηκε στο σχέδιο Ανάν(!), ότι είναι σχέδιο μυστικών δυνάμεων (όπως της τούρκικης ΜΙΤ) ή άλλων ξένων υπηρεσιών για αποσταθεροποίηση των θέσεων του Κυπριακού ελληνισμού, ότι έγινε για να υποταχθούν και να γονατίσουν τα έντυπα και τα άλλα ραδιοτηλεοπτικά μέσα του συγκροτήματος "ΔΙΑΣ" του αποθανόντος, τα οποία τάχα βρίσκονται στις εθνικές επάλξεις κλπ κλπ. Και πού τα πληροφορηθήκατε όλα αυτά τα κίνητρα βρε παλληκάρια (και κοπέλλες)? Μυρίσατε τα νύχια σας ή έχετε πρόσβαση στο φάκελο της Αστυνομίας και δεν μας το λέτε? Και μια τελευταία απορία. Αν μεν όλα αυτά που λέτε επαληθευτούν, με γεια σας και χαρά σας, μπράβο σας, θα αναγνωρίσω κι εγώ ότι διαθέτετε την έκτη αίσθηση. Αλλά δεν φοβάστε μήπως όλα αυτά δεν επαληθευτούν και γελοιοποιηθείτε?

18 σχόλια:

eirini katsa είπε...

Καλησπέρα κ.Μερόπη!
Μάλλον μύρισαν τα νύχια τους και...
στη χειρότερη θα γελιοποιηθούν!
Αυτό βέβαια θα γίνει,αν αποδειχθεί οτι έκαναν λάθος!
Μπορεί και να μην τους νοιάζει...
ή μπορεί να έχουν ατράνταχτες αποδείξεις!
Καλό ΣΚ να έχετε!
:)

Locus Publicus είπε...

Καταπληκτικά πράγματα συμβαίνου τελευταία στην Κύπρο Μερόπη μου, παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον. Η εκταφή του Τάσσου ήταν μάλλον πολιτικός συμβολισμός, η δολοφονία όμως του κ. Χατζηκωστή μάλλον σχετίζεται με "δουλειές", απο τις οποίες καταλαβαίνω πως η Κύπρος έχει τελευταία πολλές. Παρακολουθώ τα διάφορα κυπριακά μπλόγκς με ενδιαφέρον. Θα δούμε.

the Idiot Mouflon είπε...

Με το μπαρδόν αλλά...

Φοάτε η σhέστρα το σκατό;

Ανώνυμος είπε...

Έχουν ήδη γελοιοποιηθεί αφού αποκλείστηκαν τα πολιτικά κίνητρα αλλά... ατού οι Γαβριήληδες!

Η παράνοια εν γιανίσκει με λογικά επιχειρήματα και αποδείξεις!

monahikoslikos είπε...

Καλησπέρα Μερόπη, παρακολουθώ κι εγώ τα τεκταινόμενα και ειδικά για το τελευταίο εύχομαι να διαψευστούν όλα αυτά τα σενάρια που ακούγονται για τα κίνητρα των δολοφόνων γιατί φαντάζεσαι τι θα γίνει αν επαληθευτούν, έτσι?

phlou...flis είπε...

Από μακριά κι εγώ παρακολουθώ ...αραιά και δεν ...εμβαθύνω. Επέλλαναν (=ετρελάθηκαν) οι συμπατριώτες μας ή δουλειά δεν είχαμε μπιπ μπιπ αναμεταξύ μας;

nikos10 είπε...

Τον σκότωσε (κι αυτόν) η ΜΙΤ...


«Ο Άντης Χατζηκωστής ήταν ένας απολίτικος, ενθουσιώδης και δυναμικός επιχειρηματίας. Τόσο πολύ επιχειρηματίας ήταν, που πρόσφατα υπέγραψε παχυλό συμβόλαιο με το UNDP για να κάνει τις τηλεοπτικές παραγωγές μιας εκστρατείας συμφιλίωσης ενόψει της υποβολής νέου σχεδίου λύσης! Ναι, καλά το διαβάσατε, ως επιχειρηματίας, το θύμα είχε αναλάβει να προβάλει, επί πληρωμή, το νέο σχέδιο λύσης. Κι αυτοί ισχυρίζονται ότι ήταν τόσο αποφασιστικά εναντίον, που τον σκότωσαν! Ο απόλυτος παραλογισμός.»

marianaonice είπε...

To αιώνιο ελάττωμα του Έλληνα.
Όλα τα ξέρει όλα τα καταλαβαίνει κατά το όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει!!
χαχαχα!!!

Meropi είπε...

-@Eιρήνη μου,
το να έχουν ατράνταχτες αποδείξεις δεν το νομίζω. Θα τις έδιναν στην Αστυνομία για να δικαιωθούν. Μάλλον τα νύχια τους μύρισαν.

-@Locus μου,
πράγματι "καταπληκτικά" πράγματα συμβαίνουν στην Κύπρο. Αυτό όμως που δεν μου αρέσει καθόλου είναι ότι μερικοί "σπεύδουν" να βρουν κίνητρα και μάλιστα διχαστικά για τον κόσμο. Ας περιμένουν και αν είναι έτσι, τότε ας βγουν και ας πούν όσες μεγαλοστομίες θέλουν. Αν δεν είναι όμως???

Meropi είπε...

-@Idiot Mouflon μου,
λες να είναι τέτοιοι όλοι που βγήκαν και έκαναν σχετικές δηλώσεις??? Χα χα χα!

-@psychia μου,
το πρόσεξα κι εγώ ότι ενώ η Αστυνομία δηλώνει ότι μάλλον τα κίνητρα είναι οικονομικής ή επαγγελματικής φύσεως, μερικοί βγήκαν και ψέγουν την Αστυνομία ότι βιάζεται! Ενώ οι ίδιοι δεν βιάστηκαν καθόλου.....

Meropi είπε...

-@Λύκε μου,
ακριβώς επειδή οι ισχυρισμοί περί πολιτικών κινήτρων είναι πολύ επικίνδυνοι και διχαστικοί για τους Κύπριους, δεν έπρεπε να βιαστούν να τους ξεστομίσουν. Εκτός και αν επιδιώκουν διχασμό...

-@phlouflis μου,
τι να σου πω? Αν όχι τρελλοί, τουλάχιστον υπερβολικά βιαστικοί στα συμπεράσματα τους οι συμπατριώτες μας!

Meropi είπε...

-@nikos10
το διάβασα το άρθρο και το βρήκα πολύ διαφωτιστικό, ιδίως την περικοπή που αναφέρεις!

-@Μαριάνα μου,
ως συνήθως είμαστε όλοι ειδικοί αναλυτές!!!

Ευάγγελος είπε...

...Μήπως κάποιοι άλλοι, Meropi μου, ξύνουν τα νύχια τους;

NdN είπε...

Μερόπη μου οι θεωρίες συνωμοσίας είναι το αγαπημένο σπορ μας. Και σε Ελλάδα και σε Κύπρο από ότι βλεπω όλοι εξασκούνται καθημερινά.

Φυσικά και δεν νομίζουν ότι θα γελοιοποιηθούν αν αποδειχτεί ότι δεν έχουν δίκιο, γιατί μεχρι τότε θα βρουν μία άλλη αντίστοιχη "θεωρία" που θα ασπαστούν κοκ.

Meropi είπε...

-@Ευάγγελε μου,
έχω την εντύπωση ότι οι ίδιοι αυτοί που μυρίζουν τα νύχια τους, συγχρόνως τα ξύνουν για διχασμό!

-@Νdn μου,
νομίζω ότι ήδη άρχισαν να τη βρίσκουν την άλλη θεωρία. Ότι η Αστυνομία, η οποία δήλωσε ότι μάλλον απομακρύνεται η εκδοχή περί πολιτικών κινήτρων, βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα!!! Λες και οι ίδιοι, κατόπιν εκτεταμένης έρευνας και χωρίς καθόλου βιασύνη, κατέληξαν στα πολιτικά κίνητρα!!!!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Φοβάμαι ότι αυτά είναι απόροιες της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων (για να το πω ήπια).

Ηλίας από Κομοτηνή είπε...

Μερόπη μου καλησπέρα. Θα ήθελα να κάνω μερικές παρατηρήσεις στην ανάρτησή σου, κάνοντας λίγο το συνήγορο του διαβόλου...
Προφανώς κάποιοι βιάστηκαν να θεωρήσουν τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή πολιτική. Από την άλλη μεριά όμως κάποιοι επίσης βιάστηκαν, πριν ακόμα τις αστυνομικές δηλώσεις, να τη χαρακτηρίσουν ως μη πολιτική (μηδέ μερικών ελληνικών ΜΜΕ εξαιρουμένων). Άρα προφανώς και αυτοί μύρισαν τα νύχια τους...
Για ποιο λόγο η ανακοίνωση ότι η δολοφονία ήταν πολιτική (ή έστω μια επίσημη δήλωση του τύπου "δεν αποδεικνύεται η ύπαρξη προσωπικών ή οικονομικών κινήτρων") θα διχάσει τον κυπριακό λαό; Και αν υποθέσουμε ότι όντως θα τον διχάσει, δε θα θεωρούνταν αυτός επαρκής λόγος από την πολιτική ηγεσία να μη χαρακτηριστεί ως τέτοια, ακόμα κι αν είναι;
Άλλη απορία: πόσο πιθανό είναι να αφεθούν υπόνοιες από επίσημα χείλη ότι οι ηθικοί αυτουργοί είναι π.χ. εξωτερικοί εχθροί της χώρας; Δε θα στρέφονταν έτσι οι υποψίες της κοινής γνώμης στην τουρκική πλευρά (την οποία έχουμε αναγάγει σε ισότιμο συνομιλητή και θα υπήρχε φόβος να χαλάσει το "καλό κλίμα" και να απομακρυνθεί πάλι η εξεύρεση της όποιας λύσης) ή την πλευρά των Βρετανών που κάνουν παιχνίδι στην Κύπρο τόσες δεκαετίες εις βάρος μας ή των Αμερικανών που είναι η μόνη υπερδύναμη και δε μας παίρνει να τους κατηγορούμε, έστω και εμμέσως, για κάτι τέτοιο;
Και μια τελευταία απορία: Γιατί υπάρχει το δίλημμα "ή πολιτική δολοφονία ή μη πολιτική", δηλ. οικονομικά κίνητρα, προσωπική εκδίκηση κλπ.; Κατά την άποψή μου θα μπορούσαν να ισχύουν κάλιστα και τα δύο: για παράδειγμα, μεγάλα οικονομικά οφέλη από το σημαντικό πλήγμα στον εκδοτικό όμιλο ΔΙΑΣ για τους ανταγωνιστές του, οι οποίοι τυχαίνει (εντός ή εκτός εισαγωγικών) να υιοθετούν θέσεις που εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα.
Αυτά, όχι ως θεωρίες συνομωσίας, αλλά ως τροφή για προβληματισμό.

Meropi είπε...

-@Δείμο μου,
καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Καλό βράδυ.

-@Elias μου,
κατ΄ αρχάς θέλω να πω ότι θεωρώ επιπόλαιη την εκπόνηση "σεναρίων" από κάθε πλευρά. Όμως την εκπόνηση του "σεναρίου" των πολιτικών κινήτρων την θεωρώ επιπλέον και ως επικίνδυνη και διχαστική με την εξής έννοια: Παρουσιάζει όσους ήταν ενάντια στο σχέδιο Ανάν ως ήρωες που κάποιες σκοτεινές δυνάμεις προσπαθούν να τους εξοντώσουν, ενώ όσοι προσπαθούν να βρουν μια συμβιβαστική λύση παρουσιάζονται περίπου ως προδότες ή στην καλύτερη περίπτωση με μειωμένες αντιστάσεις.