Είχα πεθυμήσει την ξαδέλφη και είπα να πάω να τη δω στο ανθοπωλείο της. Ευκαιρία ήταν να αγοράσω και κανένα λουλουδικό που είχα καιρό να πάρω. Οικονομική ύφεση βέβαια, αλλά λεφτά για μια γλάστρα έχουμε ακόμα. Δόξα σοι ο Θεός! Ευτυχώς (για μένα, όχι για κείνη) η ξαδέλφη δεν είχε πολλή δουλειά και κάθησα να πιούμε καφέ. Εκεί λοιπόν που τα λέγαμε μπαίνει ένας πελάτης. Έλληνας μεν, κάτοικος εξωτερικού δε. Συγκεκριμένα ήταν κάτοικος Γερμανίας και είχε έλθει στην Ελλάδα να επισκεφθεί τους δικούς του. Μπαίνοντας άρχισε να παραπονιέται για το κυκλοφοριακό της Αθήνας και να μέμφεται τους Έλληνες που δεν τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Συμφώνησα μαζί του. Είπαμε κι άλλα, όπως π.χ. ότι στη Γερμανία σπάνια διανοούνται οι οδηγοί να παρανομήσουν, γιατί ξέρουν ότι το κράτος δεν αστειεύεται και τελικά καταλήξαμε, εν πλήρει σύμπνοια, ότι ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης εδώ στην Ελλάδα το έχει η Τροχαία, η οποία δεν φροντίζει για την αυτονόητη επιβολή των προστίμων που προβλέπονται από τον ΚΟΚ. Επισήμανα μάλιστα και συμφώνησε πλήρως μαζί μου ότι και οι παραβάτες θα το ξανασκεφτούν πριν πραγματοποιήσουν την παράβαση, αν ξέρουν ότι θα την πληρώσουν, αλλά και τα κρατικά έσοδα που έχουν πάρει την κατηφόρα, θα αυξηθούν.
Δεν πρόλαβε να βγει από το ανθοπωλείο ο συνομιλητής μου και ακούσαμε φωνές. Βγαίνω έξω και τι να δω??? Ο εκ Γερμανίας Έλληνας διαπληκτιζόταν με ένα τροχονόμο ή μάλλον όργανο της δημοτικής Αστυνομίας που εκείνη τη στιγμή του βεβαίωνε πρόστιμο για παράνομη στάθμευση! Το όργανο, προς τιμή του, δεν πτοήθηκε από τις φωνές, έβαλε τη βεβαίωση στους υαλοκαθαριστήρες και έφυγε. Ο ομογενής με είδε που τον κοίταζα και, ξεχνώντας ή μάλλον διαστρεβλώνοντας αυτό που κουβεντιάζαμε πριν, τι μου είπε ο αθεόφοβος? «Δεν έχουν λεφτά τα λιγούρια και ξαμολήθηκαν να μαζέψουν….»! Αθάνατε Έλληνα! Όταν αναπνεύσεις τον αέρα της πατρίδας ξυπνάει και πάλι ο Έλληνας μέσα σου!
48 σχόλια:
Διότι για κάποιους, όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος, Μερόπη μου :)
Φοβερή ιστορία!!
Όλοι κριτική κάνουμε, για τους άλλους πάντα! Το έχουμε στο DNA μας...
Μεροπάκι ,μη σου πω πως θα ψάχνει και "βύσμα" να του σβήσει την κλήση!
Οπως λέει και ο ikor, το έχουμε βρε παιδάκι μου στο DNA μας!
Τέλειο!
:)))
Και όπως αντιλαμβάνεσαι, Μερόπη μου, ο ίδιος άνθρωπος, όταν βρίσκεται στη Γερμανία, θα διαμαρτύρεται σίγουρα, για την εκεί πραγματικότητα με τους νομοταγείς πολίτες...
:)
"Ξέρεις ποιος είμ' εγώ?"
Δε μπορεί να μην τόπε του τροχονόμου... :))
Πολύ καλό!
Και το σκιτσάκι επίσης!!
Η ιστορία σου Μερόπη μοιάζει με ανέκδοτο αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν είναι. Η γελοιογραφία καταπληκτική και μάλλον θυμίζει κάτι σε όσους από μας βρεθήκαμε κάποια στιγμή εγκλωβισμένοι σε μποτιλιάρισμα…
Η γελοιγραφία σου τα λέει όλα. Τυπική ελληνική νοοτροπία..είτε ζείς εντός είτε εκτός
-@bestman μου,
στη συγκεκριμένη περίπτωση έπεσε πρόστιμο. Ελπίζω να μη βρει κανένα να του το σβήσει.
-@Ικόρ μου,
αν όχι όλοι, οι περισσότεροι το έχουμε. Να κριτικάρουμε τους άλλους για κάτι που κι εμείς κάνουμε. Π.χ. παραπονιόμαστε για τα ρουσφέτια, αλλά άμα λάχει βάζουμε κι εμείς τα μέσα μας!!
-@Αντιγόνη μου,
όπως λέω και πιο πάνω ελπίζω να μη βρει κανένα να του σβήσει το πρόστιμο... Είναι καιρός να σταματήσουν αυτά.
-@Λεμέσια μου,
δεν το αποκλείω καθόλου! Εσύ ξέρεις καλύτερα. Χα χα χα!
-@JamanFou μου,
χα χα χα! Το μόνο που δεν έλεγε ήταν "ξέρεις ποιος είμαι εγώ"! Έλεγε όμως άλλα, όπως π.χ. "για λίγο το άφησα το αυτοκίνητο", "δεν έχετε δρόμους, δεν έχετε χώρους σταθμεύσεως και κόβετε πρόστιμα..."
-@Roadartist μου,
το σκίτσο το διάλεξα, γιατί είναι χαρακτηριστικό της νοοτροπίας μας.
-@syneas μου,
μοιάζει σαν ανέκδοτο, αλλά πίστεψε με δεν είναι! Έμεινα κι εγώ εμβρόντητη με την εξέλιξη.
-@Μαρίνα μου,
και όταν ζεις εκτός, γίνεσαι εντός μόλις πατήσεις το πόδι σου εδώ. Εντάξει όχι όλοι, αλλά μια μεγάλη μερίδα!
Χαχα typical Greek! Και το σκίτσο ταιριάζει γάντι στο post σου, δεν θα μπορούσες να βρεις πιο κατάλληλο χαχαχα! :)
Δίκιο είχε ο άνθρωπος!
Σαν γνήσιος Ελληνας πίστευε ότι οι νόμοι είναι για τους άλλους!
Ευρωλιγούρης και ελληνοτσαμπουκάς ταυτόχρονα,τι να του πεις...
Πολύ καλή ανάρτηση που πραγματικά αποδίδει το χαρακτήρα του έλληνα όπου γης όμως...
Αναλογίστηκες όμως αγαπητή Μερόπη αν όλοι μας τηρούσαμε τον ΚΟΚ πόσα μαγαζάκια θα είχαν κλείσει αφού η πολιτεία δεν φροντίζει όταν εκδίδει πολεοδομικές άδειες για καταστήματα να υπάρχει και πρόβλεψη για χώρο στάθμευσης?
Θέλω να πω δηλαδή ότι όταν το κράτος δημιουργεί την "υποδομή" για τις παραβάσεις δεν νομιμοποιείται να μας χαρατσώνει.
Για την παράνομη στάθμευση θυμήθηκα κάτι που είδα στο Τορόντο του Καναδά το 1990 και μου έκανε εντύπωση καθώς έδειχνε με ποιό τρόπο το κράτος σέβεται τον πολίτη του πριν τον χαρατσώσει.
Ήμουνα με έναν μπάρμπα μου και είχαμε παρκάρει σε ένα δρομάκι και πίναμε καφέ όταν εμφανίστηκε ο τροχαίος (πεζή περιπολία).
Πάμε να φύγουμε θα μας γράψει του επισήμανα.
μην ανησυχείς μου απάντησε ατάραχος.
Ο τροχαίος πέρασε σημάδεψε το μπροστινό τροχό με μια κιμωλία και συνέχισε την περιπολία του.
Αν μετά 2 περίπου ώρες που θα ξαναπεράσει δεν το έχουμε μετακινήσει τότε θα πέσει το πρόστιμο και θα είναι και βαρύ μου είπε ο θείος.
Τα συμεράσματα δικά σου αγαπητή Μερόπη.
-@Δανάη μου,
ναι δυστυχώς typical Greek!!!
-@Αθεόφοβε μου,
ακριβώς έτσι. Οι νόμοι, οι φόροι, οι υποχρεώσεις είναι για τους άλλους. Εμείς μόνο τα δικαιώματα έχουμε!!
-@Vad μου,
χα χα χα! ωραίο συνδυασμός. Όσον αφορά τη συμπεριφορά των άλλων ευρωλιγούρης. Όσον αφορά τον ίδιο Ελληνοτσαμπουκάς.
-@Λύκε μου,
Ίσως γι' αυτό λοιπόν να ξέσπασε ο ομογενής μας! Που δεν τον προειδοποίησαν με κιμωλία. Αλλά στη Γερμανία δεν πιστεύω να έχει τέτοια προειδοποίηση!
Η προειδοποίηση -γνώμη μου- σημαίνει ότι εγώ το κράτος αναγνωρίζω ότι δεν έχω ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις μου να φτιάξω τις υποδομές και για αυτό δείχνω ανοχή σε ολιγόωρες παραβάσεις.
Αυτό είναι δείγμα πολιτισμού κάτι άγνωστο στις μέρες μας στη χώρα της ...φαιδράς πορτοκαλέας.
-@Λύκε μου,
αν το καλοσκεφτείς δεν είναι άσχημη ιδέα. Όμως θέλει αφοσιωμένη Τροχαία που να κάνει τη δουλειά της, να βεβαιώνει τις παραβάσεις, χωρίς τεμπελιά και κυρίως, χωρίς να πτοείται από έξωθεν παρεμβάσεις. Να ξέρει ο πολίτης ότι η κιμωλία σημαίνει ότι πράγματι θα ξαναπεράσει το όργανο και ότι τότε δεν τη γλυτώνει.
Σαν πρώην Έλληνας του Εξωτερικού θέλω να πιστεύω ότι αν μου κόψει η ΕΛΑΣ κλήση και φταίω θα την πληρώσω ευχαρίστως μιας και θέλω να είμαι σωστός με τα πιστεύω μου: όλοι πρέπει να τηρούμε τους νόμους.
Χαχαχα καταπληκτικό!!! Και η γελοιογραφία για πόπαστο ήταν ότι έπρεπε!
Μια Κυπραία (πολλές οι διαφορές αλλά η τροχαία... ίδια) του εξωτερικού.
Πολύ φοβάμαι ότι θα είμαι πάλι εκτός κλίματος της ανάρτησης...
Κατ' αρχήν με τις κλήσεις δεν αυξάνονται τα κρατικά έσοδα αλλά τα δημοτικά. Αυτό εξηγεί και την συνήθη αδιαφορία αλλά και τις εκάστοτε εξορμήσεις κατά δικαίων και αδίκων όταν έχει κεσάτια ο δήμαρχος.
Ειδικά πριν την εφαρμογή της μηχανογράφησης βάζανε δέκα-δέκα τις κλήσεις ώστε να βρεθούν δυο-τρεις αφελείς να τις πληρώσουν.
Εχω φάει τέτοιες κλήσεις από τον Δήμο Καλλιθεας-πρωταθλητή στο σπορ- διότι είχα παρκάρει σε λιγότερο από πέντε μέτρα απ' την γωνία ή λιγότεο από δέκα μέτρα από φανάρι, όπως προέβλεπε ο Κ.Ο.Κ. του 90- δεν ξέρω μήπως έχει αλλάξει τώρα.
Και εδώ βλέπεις την στενοκεφαλιά του νομοθέτη ο οποίος θέλει μεν σωστά να είναι το φανάρι ορατό πλην όμως δεν απαγορεύει την στάθμευση μόνο στα ψηλά οχήματα που θα εμπόδιζαν την λειτουργία του, αλλά και στα χαμηλά Ι.Χ., οπότε το πρεσσαρισμένο από τις οικονομικές ανάγκες του δημάρχου αστυνομικό όργανο που πρέπει να γεμίσει ένα μπλοκάκι παραβάσεις στην βάρδια του, παρατάει την λογική και μοιράζει κλήσεις κατά το γράμμα του νόμου !!
Και κάτι ευτράπελον : όταν διορίστηκα σε κάποια επαρχιακή πόλη διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε στην κυριολεξία μέρος να παρκάρεις νόμιμα, παντού πινακίδες και παντού παραβάτες με τοπικά (από τις πινακίδες) αυτοκίνητα. Παρκάρησα και εγώ παράνομα και έφαγα - μόνον εγώ - κλήση. Οταν πήγα να διαμαρτυρηθώ στην Τροχαία, μου την σβήσανε λέγοντας μου πως μου την έβαλαν για να γνωρισθούν με τον καινούργιο καθηγητή της πόλης τους !!!
-@Γιάννη μου,
χαίρομαι για τη νοοτροπία σου. Μακάρι να την είχαν όλοι οι Έλληνες, είτε εντός, είτε εκτός.
-@psychia μου,
έχω μια απορία. Όταν πας στην Κύπρο ξυπνά η Κυπραία μέσα σου???
-@gpoint μου,
αμάν πια, πνεύμα αντιλογίας έχεις γίνει. Κατ' αρχάς τα δημόσια έσοδα τα αναφέρω εν ευρεία εννοία. Και τα δημοτικά έσοδα δημόσια τα θεωρώ.
Και δεν μου λες βρε @G μου, κατάντια δεν είναι όλα αυτά που περιγράφεις? Να παρκάρουν όλοι παράνομα, χωρίς να ανοίγει ρουθούνι, παρά μόνο του ξένου και μετά να σβήνεται και η παράβαση του τελευταίου???? Εγώ ντρέπομαι για όλα αυτά. Αν οι νόμοι και κυρίως οι κανόνες του ΚΟΚ εφαρμόζονταν, κατά το δυνατό, από όλους ή όταν δεν εφαρμόζονταν να επιβάλλονταν τα πρόστιμα που πρέπει, πόσο καλύτερη θα ήταν η κυκλοφορία στους δρόμους! Και τα τροχαία ατυχήματα λιγότερα. Ή ούτε σ' αυτό συμφωνείς????
Εχεις δικιο Μεροπη, μεταμορφωνομαστε σαν οδηγοι και σαν πολιτες. Δεν ειναι ομως μονο το DNA, ειναι και οτι πολλες φορες αντιοδρας στον τροπο που σε αντιμετωπιζουν οι αλλοι και το ιδιο το συστημα.
Νομίζω πως αν τα τελευταία 20-30 χρόνια η τροχαία (ή η δημοτική αστυνομία) ελέγχανε πραγματικά την παράνομη στάθμευση (και αν οι κλήσεις δε μπορούσαν να σβηστούν), δε θα είχαμε φτάσει εδώ που είμαστε τώρα. Το παράνομο παρκάρισμα θα ήταν τόσο ακριβό που με ιδιωτική πρωτοβουλία θα είχαν δημιουργηθεί πάρκινγκ. Επίσης δε θα χτιζότανε καινούριες πολυκατοικίες χωρίς 1-2 θέσεις στάθμευσης ανά διαμέρισμα.
Έχοντας μεγαλώσει στο κέντρο της Αθήνας, θυμάμαι πολλούς δρόμους που τις δεκαετίες του '80-'90 δεν είχαν καθόλου παρκαρισμένα αυτοκίνητα ή είχανε μόνο από τη μία πλευρά (πιο θλιβερό παράδειγμα η Πατησίων που κοντεύει να γίνει δρομάκι...).
Επίσης θυμάμαι πως όταν γύρω στο 1995 ο κ. Αβραμόπουλος θέλησε να δημιουργήσει σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, ήταν η μοναδική περιόδος που μπορούσες να βρεις θέση στο κέντρο, και που επίσης τα αυτοκίνητα δεν πάρκαραν στις γωνίες εμποδίζοντας την κυκλοφορία των λεωφορείων. Δυστυχώς όλοι τότε πέσανε να τον φάνε, οπότε η ελεγχόμενη στάθμευση εξαφανίστηκε (και ο ίδιος δε νομίζω ότι ξαναπροσπάθησε να κάνει οτιδήποτε χρήσιμο, αλλά το έριξε σε αυτό που ξέρει καλύτερα -τη διπλωματία).
-@Δεσποινάκι μου,
έχεις δίκιο ότι ενδεχομένως, κατά ένα μέρος, να είναι και αυτό που αναφέρεις. Ότι ξαναθυμάσαι τι "μαλακό" κράτος είναι η Ελλάδα και φέρεσαι ανάλογα. Η κόρη μου, όταν πάμε μαζί βόλτα με το αυτοκίνητο, προτιμά να οδηγεί εκείνη. Και γιατί νομίζεις? Γιατί λέει, η πιστή εφαρμογή του ΚΟΚ, την οποία προσπαθώ να κάνω εγώ (δεν τα καταφέρνω πάντα), μάλλον ταλαιπωρία μας φέρνει, παρά διευκόλυνση. Χα χα χα!!! Αν όμως όλοι προσπαθούσαμε να εφαρμόσουμε τον ΚΟΚ, δεν θα ήταν ταλαιπωρία για τους νομοταγείς.
-@Οδυσσέα μου,
συμφωνώ. Η εφαρμογή των κανόνων του ΚΟΚ θέλει υπομονή, αλλά και επιμονή που εδώ στην Ελλάδα δεν τα διαθέτουμε. Αν η Πολιτεία επέμενε, νομίζω ότι τα πράγματα θα βελτιώνονταν.
Μερόπη φοβερή ιστορία. Με το προσγειωνόμαστε (όλοι όσοι ζούμε έξω εννοώ) υιοθετούμε αυτόματα τον "ελληνικό" τρόπο. Οπως πιθανώς θα ξέρεις στο Λονδίνο δεν κορνάρουνε οι οδηγοί. Στην Αγγλια η κόρνα χρησιμοποιειται μόνο για την αποφυγή ατυχημάτων και γενικά ακούγεται σπανια στους δρόμους. Οπως είναι λογικό και εγώ δεν κορνάρω ποτέ.
Προσγειώνομαι λοιπόν στη Θεσσαλονίκη και συνομιλώντας στο αυτοκίνητο ξεχνιέμαι λίγο και αργώ μερικά δευτερόλεπτα να ξεκινήσω στο φανάρι και ο πίσω ανυπόμονος κορναρει βρίζει και πάνω στη στροφη με προσπερνά από τα δεξιά μουτζώνοντας! Οπως καταλαβαίνεις ξύπνησε ο Ελληνας μέσα μου. Κόλλησα πίσω του με φώτα να παίζουν, με την κόρνα κολλημένη και με μεγαλη προσπάθεια να θυμηθώ όλες τις βρισιες που ήξερα στα ελληνικά! Περιττό να σου πω την έκπληξη μιας φίλης στο αυτοκίνητο που με είχε συνηθίσει να οδηγάω στο Λονδίνο.
Δεν μπορώ να το εξηγήσω γιατί συμβαίνει, αλλά είναι σχεδόν αδύνατον να μείνεις νομοταγής. Οταν ο άλλος παρκάρει όπου να 'ναι θα παρκάρεις πίσω του, όταν ο άλλος σε βρίζει θα απαντήσεις κοκ.
Μερόπη, τώρα εσύ δεν έπιασες το δικόμου πνεύμα : ΟΥΔΕΙΣ ιθύνων ενδιαφέρεται για την εφαρμογή του Κ.Ο.Κ. παρά ΜΟΝΟΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ
Αν κάποιος φορέας έδειχνε ενδιαφέρον ο κώδικας θα είχε ήδη αναμορφωθεί ώστε να μπορεί να εφαρμοσθεί αλλά δυστυχώς δεν εξυπηρετεί το κοινό καλό παρά μόνο τις ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ και δεν (ή κάνετε ότι δεν) το βλέπετε.
Γι' αυτό και η τροχαία περισσότερο ασχολείται αν έχει βάλει κάποιος ζώνη ή αν φορά κράνος, παρά με το να μην έχει το ίδιο όριο ταχύτητας μια νταλίκα και μια πόρσε στο εθνικό δίκτυο.
Συμπέρασμα: προσαρμοζόμαστε εύκολα ωσαν χαμαιλέοντες. Έτσι και ο Ελληνάρας ομογενής
-@NdN μου,
χα χα χα! Γέλασα μ' αυτό που περιγράφεις! Τον NdN να μεταμορφώνεται από φλεγματικό Εγγλέζο σε Ελληναρά!
-@gpoint μου,
όλοι οι κανόνες του ΚΟΚ χρειάζονται και οι ζώνες και το κράνος και τα όρια ταχύτητας. Μακάρι να τα έλεγχε όλα η Τροχαία.
-@Φλούφλη μου,
χαμαιλέοντες οι Έλληνες. Γι' αυτό και αν το Κράτος έδειχνε επιμονή στην εφαρμογή των κανόνων του ΚΟΚ, θα αναγκαζόμασταν όλοι να προσαρμοστούμε.
Πολύ ωραίο παράδειγμα Μερόπη. Δε νομίζω ότι φταίει κάποιο DNA αλλά η κακομοιριά και η αμορφωσιά μας. Αν θέλουμε να αλλάξει κάτι στην Ελλάδα πρέπει ο καθ' ένας μας να ξεκινήσει από τον εαυτό του (πράγμα δύσκολο αφού αν τηρήσεις τους νόμους θα είσαι πάντα τελευταίος στην ουρά, θα πληρώνεις περισσότερα, κλπ).
Πολύ καλή ιστορία και δείχνει πολλά και για τους έλληνες του εξωτερικού που συχνά πυκνά μας ξεφουρνίζουν εξυπνάδες ... τελος πάντων.
Αν βγει κανεις με μια κάμερα στους δρόμους θα φωτογραφίσει πάνω απο 20 χοντρά περιστατικά παραβατικότητας διαφόρων ειδών, παράνομη στάθμευση, παράνομη κατάληψη οδοστρώματος, παράνομη κατασκευή εισόδου γκαράζ, μέχρι και ηλίθια διάβαση πεζού απο οδόστρωμα ( μιλώντας στο κινητό και περνώντας με κόκκινο για πεζούς ).
Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία δεν πρόκειται να γίνει τίποτε σημαντικό.
Ομως εχει δίκιο ο Λύκος, το ίδιο το Κράτος εχει δημιουργήσει υπόβαθρο τέτοιο που σε αναγκάζει μερικές φορές να παρανομήσεις, εγω πχ πήγα σημερα σε μονόδρομο 20 μέτρων, ανάποδα, για να μην κάνω γύρο 3 λεπτών με το αυτοκίνητο για να πάω εκει που θέλω επειδη η σήμανση, οι μονοδρομήσεις και η χάραξη των οδών στην περιοχή ειναι λάθος. Ειναι λάθος που ξεκίνησε πριν 30-40 χρόνια που η περιοχή ηταν πιο αραιοκατοικημένη.
Αντι να κάνουν σωστούς δρόμους, άφησαν τους χώρους να γίνουν σπίτια ( για το λαό ντε ) και σήμερα δεν γίνεται τίποτα.
Και αυτο που λεει ο NdN, κι εγω σπάνια χρησιμοποιοώ την κόρνα που εκτός απο ενόχληση χωρίς λόγο, συμβάλλει και στην ηχορύπανση γενικότερα.
Υπάρχει παράβαση ΚΟΚ που λέει "άσκοπη χρήση κόρνας" ... ξέρεις κανέναν να έφαγε πρόστιμο γι αυτό ;
jejeje...απίστευτο κι όμως ελληνικό...
-@Απόγονε μου,
αυτό που λες το παρατήρησα κι εγώ η νομοταγής! Σχεδόν πάντα είμαι από τους τελευταίους στην ουρά ή στο δρόμο αργώ να φτάσω. Δεν το βάζω κάτω όμως. Σιγά σιγά βλέπω ότι έχει κι άλλους νομοταγείς.
-@Τζονάκο μου,
ότι και το Κράτος δεν μας βοηθά με τη δημιουργία υποδομών είναι δυστυχώς αλήθεια. Αλλά δεν είναι λύση η παρανομία. Βέβαια, αυτό που περιγράφεις εσύ, να πας για λίγο αντίθετα στο μονόδρομο, όταν δεν έχει κίνηση, εντάξει, δεν το θεωρώ και εντελώς αθέμιτο. Μπορεί να το έχω κάνει κι εγώ! Χα χα χα!
-@ezak μου,
μα επειδή είναι ελληνικό, δεν είναι και τόσο απίστευτο!
Υπάρχει ένα ρητό που λέει: "δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις" και για να μην μου το λένε δεν σφάζω ποτέ μονόδρομους έτσι μπορώ και την μπαίνω σε όσους το κάνουν :)
-@Γιάννη μου,
ναι στο θέμα του μονόδρομου καμιά φορά (σπάνια βέβαια) μπορεί να έχω γίνει κι εγώ "δάσκαλος που δίδασκε.....", ομολογώ την ενοχή μου. Αυτό βέβαια το έκανα για ελάχιστα μέτρα (μόνο ένα τετράγωνο) και αφού πριν σιγουρεύτηκα ότι δεν έρχεται κανένας από αντίθετα. Ήμουν βέβαια πρόθυμη, αν ερχόταν κανείς κανονικά, να οπισθοχωρήσω εγώ. Μου έτυχε μια φορά να πηγαίνω εγώ κανονικά και να έρχεται ο άλλος αντικανονικά και να απαιτήσει να οπισθοχωρήσω εγώ!!!
Μεταξύ σοβαρού και αστείου: ο νόμος του τραμπούκου :(
Μα Μερόπη μου κατά βάθος ο Έλληνας δεν αλλάζει όπου κιαν πάει. Στη καλύτερη περίπτωση, δε θα παρανομήσει, θα είναι υπόδειγμα πολίτη, θα σεβαστεί τη χώρα που τον φιλοξενεί, αλλά μόλις πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα, ε τότε γίνεται ξανά... Έλληνας με όλα τα εγχώρια κουσούρια.
Τυπικό το περιστατικό που αναφέρεις.
Και φυσικά τα παράθυρα των δικών μας νόμων, οι πολύ μικρές ποινές, η ελαστική εφαρμογή των νόμων και το γεγονός οτι εαν έχεις μέσο τη γλυτώνεις, οδηγούν στη περιφρόνηση της ένομης τάξης.
Καλημέρα Μερόπη μου... "Έλληνας" σημείνει φάρα χωρίς εκπαιδευτικό υπόβαθρο, οπότε.....
Μάλλον είμαστε άριστοι στις διαπιστώσεις και στο τι θα πρέπει να γίνεται, αλλά μόλις αυτό που "πρέπει να γίνεται" θίξει τα συμφέροντά μας αμέσως αντιδρούμε! Με άλλα λόγια όλα τα ξέρουμε και για όλα έχουμε λύσεις, φτάνει να αφορούν τους άλλους!
Το παράδειγμά σου αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι οι νόμοι διαμορφώνουν συνειδήσεις (ή ότι τέλος πάντων τις κρατάνε υπό έλεγχο) και όχι το αντίστροφο. Απλά χρειάζεται χρόνος για να γίνει πλήρης διαμόρφωση και όχι επιφανειακή.
-@Independent μου,
για να μη γενικεύουμε, ναι η παιδεία μας θέλει πολλή δουλειά ακόμη, για να αποδώσει πραγματικά μορφωμένους ανθρώπους.
-@Ευάγγελε μου,
ναι τα δικαιώματα μας αφορούν όλους, αλλά οι υποχρεώσεις αφορούν τους άλλους!
-@Σοφία μου,
όταν το Κράτος δείχνει πυγμή, ναι οι νόμοι διαμορφώνουν συνειδήσεις.
Έτσι είναι η αχτύπητη φυλή μας .Καλημέρες Meropi
Η ξενολαγνεία και η αλλοι-ίτιδα θα μας φάνε...
Δημοσίευση σχολίου