Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Ποια λεφτά μου?

Όλο και περισσότεροι φίλοι, γνωστοί, αλλά και συνάδελφοι με ρωτούν, τώρα τελευταία, αν έχω μεταφέρει τα λεφτά μου στην Κύπρο, μια και είμαι Κυπριακής καταγωγής. Κατ’ αρχάς τους απαντώ με ερώτηση «ποια λεφτά μου βρε παιδιά?» και μετά ξαναρωτάω «γιατί ρωτάτε, μήπως θέλετε να τα μεταφέρετε εσείς?». Η απάντηση, δυστυχώς, από αρκετούς (περισσότερους απ' όσους περίμενα) είναι ότι είτε ναι, σκέφτονται να τα μεταφέρουν ή ότι τα έχουν ήδη μεταφέρει, για να μη τα χάσουν, λέει, λόγω της οικονομικής κρίσης. Μερικοί από αυτούς, ας σημειωθεί, σε συζήτηση που είχαμε, σε ανύποπτο χρόνο, επέκριναν τους μεγαλοκεφαλαιούχους που διατηρούν τα χρήματα τους στην Ελβετία.


Έλεος βρε παιδιά! Τι λογική είναι αυτή? Δεν καταλαβαίνετε ότι η αποψίλωση των ελληνικών τραπεζών από χρηματικές καταθέσεις θα μειώσει τη ρευστότητα τους και θα στερήσει την ελληνική οικονομία από την αναγκαία χρηματοδότηση κυρίως των  ελληνικών επιχειρήσεων (όσων απέμειναν τελοσπάντων), αλλά και των ελληνικών νοικοκυριών (για στεγαστικά δάνεια κλπ) και θα μας σπρώξει, ως χώρα, μια ώρα αρχύτερα στον Καιάδα? Ή μήπως δεν σας νοιάζει? Ε, τότε γιατί να νοιάξει τη Μέρκελ?
---------------------------- 
Προσθήκη
Με ανακούφιση διάβασα στις 29-4-2010 ότι το μήνα Μάρτιο αυξήθηκαν οι καταθέσεις στις Ελληνικές Τράπεζες. Η ανακούφιση μου δεν κράτησε πολύ. Στις  30-4-2010 διαβάζω ακριβώς το αντίθετο. Ότι δηλαδή  οι καταθέσεις μειώθηκαν το Μάρτιο στις Ελληνικές Τράπεζες. Ε, αποφασίστε, βρε παιδιά, τι έγινε επιτέλους.

19 σχόλια:

Λεμέσια είπε...

Γνωρίζω επίσης, πολλούς, οι οποίοι τα έχουν ήδη μεταφέρει, Μερόπη μου...
Ιδιαίτερα, άνθρωποι προχωρημένης ηλικίας με αποταμιεύσεις μίας ζωής στην άκρη για τα υστερινά τους...Γιατί να τα χάσουν όλα; Όσο για τον Καιάδα...Υπάρχουν πληροφορίες, ότι όχι μόνο έχει ήδη φτάσει εκεί η κατάσταση, αλλά βρίσκεται μάλιστα και σε ελεύθερη πτώση...Ελπίζω να έχουν άδικο οι ειδήμονες. Η πρόληψη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν όμως...

monahikoslikos είπε...

Εκεί φτάσαμε επειδή η αξιοπιστία της κυβέρνησης έχει πιάσει πάτο και κανείς δεν πιστεύει όσα λέει.

Αλίμονο βέβαια σ' αυτούς που δεν έχουν καταθέσεις ούτε εδώ ούτε στο εξωτερικό γιατί αυτοί θα πληρώσουν όλο το λογαριασμό.

αντωνης είπε...

Μεροπη, εν μερει ειναι σωστη η αποψη σου.

Αλλά ελα και πεισε τον 70αρη πατερα μου που φοβαται πλεον οτι οι κοποι μιας ζωης θα πανε στραφι.
Δεν θελει προς το παρον να κανει κατι, αλλά εχει αρχισει να το σκεφτεται.

Τι να του πω, οτι θα πεσουν εξω οι τραπεζες και οι επιχειρησεις;

Ανώνυμος είπε...

Πέστα Λύκε, πες τα. Μερόπη μου στη φάση που είμαστε και να θέλει κάποιος να σκεφτεί λογικά και ψύχραιμα, δεν έχει περιθώριο, αν και συμφωνώ μαζί σου. Αλλά αν είχα... πραγματικά δεν ξέρω τι θα έκανα...

αθεόφοβος είπε...

Ούτε η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει ούτε οι τράπεζες θα μπλοκάρουν τις καταθέσεις για τον απλό λόγο ότι αυτό θα ήταν καταστροφή για την Ευρώπη και δεν θα το επιτρέψουν.

Ανώνυμος είπε...

E ας δώκουν και οι τράπεζες κάτι τις παραπάνω σε όσους έχουν καταθέσεις. Ένα κίνητρο ακόμα, μια ένδειξη καλής θέλησης βρε αδερφέ, στους δύσκολους τούτους καιρούς.

Εδώ μέχρι και το everest έβαλε την τυρόπιτα 1 ευρώ. (αν έπρεπε να πει ότι την ..έριξε σε 340,75 φράγκα, μάλλον θα ντρεπόταν περισσότερο κι απ΄όσο πρέπει να ντραπούν οι τράπεζες για τα επιτόκιο "προσφορά" στους καταθέτες τους.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Εχεις εν μέρη δίκαιο μιας και η Κύπρος είναι πλυντήριο χρημάτων, ειδικά από Σερβία και Ρωσία.

Φυσικά είναι προτμότερο οι Ελληνες να βάζουν τα χρήματα τους σε Κυπριακές τράπεζες παρά σε Ελβετικές.

Υ.Γ. Είναι λογικό αλλά και τραγικό να φοβούνται οι άνθρωποι κάποιας ηλικείας.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ΄ ΑΛΩΝΙ
Πίσω από τα everest βρίσκεται ο Βγενόπουλος και μπορεί να κάνει εκπτώσεις.

τσότσος είπε...

Μερόπη μου, ως γνωστόν μόνο φοροφυγάδες και λαμόγια έχουν την σήμερον ημέραν λεφτά, όλοι οι υπόλοιποι για τον επιούσιο παλεύουμε (άρα ποιες καταθέσεις...).
Αυτοί λοιπόν θέλουν να μεταφέρουν τα λεφτά τους φοβούμενοι πόθεν έσχες κλπ. και τους βολεύει να διασπείρουν φήμες περί εξοστρακισμού μας από την ΟΝΕ, έτσι για να έχουν άλλοθι...
Γιατί αν ο Έλληνας πίστεψε ότι μπορεί να φεύγαμε ή να μας "έφευγαν", ε, τότε κρίμα για την διαλαλούμενη εξυπνάδα μας!

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Μην αγχώνεστε άδικα μιας και καμία συνθήκη δεν ορίζει πως μπορεί να φύγει μία χώρα από τν Ε.Ε. ή από την ΟΝΕ. Οσοι το λένε αυτά τα πράγματα παπαρολογούν.

Για να υπογραφτελι μία τέτοια συνθήκη θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι 27 χώρες και αυτό είναι σχεδόν αδύνατον.

stalamatia είπε...

Aμα δεν έχεις καταθέσεις ούτε εδώ ούτε εκεί ,είσαι χαμένη από χέρι; οιμέ!

kanivallos είπε...

Τι να τα κάνεις τα λεφτά άμα δεν έχεις φράγκο?

Meropi είπε...

-@Λεμέσια μου,
δεν αντιλέγω ότι οι άνθρωποι που έχουν οικονομίες τις χρειάζονται και μάλιστα μερικοί περισσότερο από τους άλλους. Όμως, δεν πιστεύω ότι κινδυνεύουν οι καταθέσεις τους προς το παρόν. Θα διακινδυνεύσουν όμως οι καταθέσεις των άλλων, αν σπεύσουν πολλοί και κάνουν αναλήψεις και καταρρεύσουν Τράπεζες.

-@Λύκε μου,
νομίζω ότι σ' αυτές τους δύσκολους καιρούς πρέπει να δείξουμε όλοι αυτοσυγκράτηση και αλληλεγγύη. Δεν είναι λύση να σώσει ο καθένας χωριστά το τομαράκι του.

Meropi είπε...

-@Αντώνη μου,
παρόλο που η τελευταία σου φράση δείχνει μια δυσπιστία, ίσως και ειρωνεία, η αλήθεια είναι ότι ναι, αν μειωθούν πολύ οι καταθέσεις στις Τράπεζες, κινδυνεύουν τόσο οι ίδιες οι Τράπεζες με κατάρρευση, όσο και οι επιχειρήσεις, με επίπτωση σε όλους μας και ειδικότερα στους ασθενέστερους.

-@Freedula μου,
δεν είναι λύση να πάμε όλοι όσοι έχουν λεφτά στο εξωτερικό. Αν εμείς οι Έλληνες αδιαφορούμε για το αν θα σωθεί ή όχι η οικονομία μας, τότε γιατί κατηγορούμε τη Μέρκελ???

Meropi είπε...

-@Αθεόφοβε μου,
κι εγώ συμμερίζομαι αυτά που λες. Δεν πιστεύω ότι κινδυνεύουν οι καταθέσεις. Αλλά ακόμα και αν υπήρχε κίνδυνος όχι να τις χάσουμε (αυτό δεν το πιστεύω καθόλου), αλλά να δεσμευτεί ένα μικρό ποσοστό τους μέχρι να τελειώσει η κρίση, και πάλι δεν θα μετέφερα τις καταθέσεις μου στο εξωτερικό.

-@Φοράδα μου,
δεν πιστεύω ότι αυτοί που μεταφέρουν τις καταθέσεις τους ενδιαφέρονται τόσο για τον τόκο. Απλώς ακούν τα διάφορα παπαγαλάκια (αλήθεια πού τα θυμήθηκα???). Όσο για τον τόκο, αν αυξήσουν το τόκο καταθέσεως, πρέπει να αυξηθεί και ο τόκος χορηγήσεων που σ' αυτή την κατάσταση δεν ενδείκνυται.

Meropi είπε...

-@Γιάννη μου,
ναι η Κύπρος εδώ και χρόνια μαζεύει κεφάλαια από τη Μ. Ανατολή (Λίβανο κλπ), Ρωσία και τώρα από Ελλάδα.

-@Τσότσο μου,
ο Έλληνας μπορεί να διαλαλεί ότι είναι έξυπνος, αλλά δυστυχώς είναι και εύπιστος στα διάφορα παπαγαλάκια. Και λίγο τομαράκιας.

Meropi είπε...

-@Σταλαματιά μου,
εμείς ό,τι και να κάνουμε χαμένοι από χέρι είμαστε.

-@Κανίβαλε μου,
έλα μου ντε!!!!!!

phlou...flis είπε...

Συνιστώ μπαούλο μεταλλικό, να μην καίγεται κιόλας. τα πάμε σε κάποιο χωριό μας και ησυχάζουμε... Κάτι σαν τους κρυμένους θησαυρούς από τους γερμανούς και ιταλούς.

Meropi είπε...

-@ Φλούφλη μου,
χα χα χα! ωραία η εισήγηση σου, αλλά δεν έχω τι να βάλω στο μπαούλο.