Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Τι ήταν αυτό πάλι που μας βρήκε?




«Το παιδί δεν κάνει για Πρωθυπουργός» είχε πει κάποτε ο «Επίτιμος» για το ΓΑΠ και δεν του δώσαμε σημασία. «Επίτιμος» είναι αυτός, όλο κακίες λέει, σκεφτήκαμε. Και να που τώρα ο «γρουσούζης» τείνει να επαληθευτεί. Τι φαεινή ιδέα ήταν αυτή για το δημοψήφισμα!

Σε τέτοιες κρίσιμες καταστάσεις, όπως αυτή που βρισκόμαστε τον τελευταίο καιρό, χρειαζόμαστε Ηγέτη με πυγμή, ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και πάνω απ’ όλα μακριά από λαϊκισμούς. Δεν χρειαζόμαστε Ηγέτη, Πόντιο Πιλάτο, που να ρίχνει το μπαλάκι σε μένα, σε σένα, στην κυρά Μαρίκα από το χωριό, οι οποίοι, μετά το κακό που μας βρήκε, βρισκόμαστε, οι περισσότεροι, εν πλήρη συγχύσει. Και αν πούμε «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα (που είναι πολύ πιθανό, έτσι όπως, πολλοί, το είδαμε «Τσε Γκεβάρα»), μετά τι? Ή μήπως έχει πειστεί (ο ΓΑΠ) ότι δεν θα φτάσουμε τελικά μέχρι εκεί, αφού επίκειται η πτώση του, την οποία είναι έτοιμος να αποδώσει σε «αποστάτες»?

Δεν ξέρω βρε παιδιά, με κείνα και με τούτα είναι να μη σε πιάσει κοιλόπονος και να τρέχεις σε Νοσοκομείο?

19 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Τελικά φαίνεται πως είχε δίκιο ο Μητσοτάκης και θα το πληρώσουμε ακριβά που δεν τον ακούσαμε.

pylaros είπε...

Είναι μια πισόπλατη μαχαιριά σε όσουν πίστεψαν στον ΓΑΠ



Γαβριήλ

Roadartist είπε...

Πόσο δύσκολες μέρες. Απλά αυτό.

Νίκος Κιτωνάκης είπε...

Το παιδί έριξε κοτζαμάν διεθνείς αγορές! Πέραν της πλάκας, θα πρέπει να πάρουμε εντέλει το μπαλάκι εσύ, εγώ και η κυρά Μαρίκα από το χωριό. Αφού ο Πρωθυπουργός είναι τόσο εγκληματικά ανίκανος, πρέπει ο λαός να αναλάβει πάλι τις ευθύνες του και να μιλήσει. Ας ελπίσουμε ότι θα του δοθεί η δυνατότητα να το κάμει με εκλογές και όχι με ανόητα και αδιέξοδα δημοψηφίσματα. Και ας ελπίσουμε ότι εγώ, εσύ και η κυρά Μαρίκα από το χωριό θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Δύσκολοι καιροί για το έθνος.

santa maura είπε...

ισως μετα απο τα χαστουκια αυριο που θα φαει απο τον σαρκοζι , να συνελθει...

Swell είπε...

Eπρεπε μόνοι μας να είχαμε καταλάβει το τι ήταν. Δεν χρειαζόμασταν κανένα Μητσοτάκη. Αφήστε που αυτός είπε ό,τι είπε, για να υποστηρίξει την κοράκλα του.

αθεόφοβος είπε...

Και αν πούμε «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα (που είναι πολύ πιθανό, έτσι όπως, πολλοί, το είδαμε «Τσε Γκεβάρα»), μετά τι?

Μετά, αν ο λαός θεωρεί αυτό σωστό βάσει και όσων λένε και τα κόμματα της αντιπολίτευσης,θα υποστεί τις συνέπειες της ψήφου του.
Βλέπεις πως η αξιωματική αντιπολίτευση που θα είναι σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις η επόμενη κυβέρνηση, κάνοντας μικροπολιτική δεν ξεκαθαρίζει ότι εκ των πραγμάτων θα συνεχίσει αναγκαστικά ακριβώς την ίδια πολιτική.
Δυστυχώς η σημερινή κατάσταση με απεργίες,διαδηλώσεις, οδομαχίες δεν επιτρέπει την διακυβέρνηση της χώρας χωρίς προσφυγή στην ψήφο του λαού με εκλογές ή δημοψήφισμα.

Meropi είπε...

-@Λύκε μου,
Ποιός να μας το λεγε ότι ο Μητσοτάκης είχε δίκιο?

-@Γαβριήλ μου,
κατ' αρχάς καλωσόρισες από το ιστολόγιο μου. Και πράγματι αυτό είναι μια μαχαιριά σε όσους τον πίστεψαν. Αν και στο παρελθόν υπήρξαν και άλλες μαχαιριές.

Meropi είπε...

-@Roadartist μου,
πράγματι δύσκολες οι ώρες που περνάμε.

-@Πιγκουίνε μου,
μακάρι να είχα εμπιστοσύνη στην ικανότητα του λαού να κατανοήσει την κρισιμότητα της κατάστασης. Ο λαός θέλει Ηγέτη αποφασιστικό αυτή τη στιγμή να παίρνει αποφάσεις και δυστυχώς δεν τον έχει. Πάντως έτσι όπως είναι η κατάσταση, καλύτερα εκλογές, παρά δημοψήφισμα.

Meropi είπε...

-@Γιώργο μου,
φοβάμαι ότι ούτε με χαστούκια δεν συνέρχεται.

-@Swell μου,
σίγουρα για χάριν την κοράκλα του το είπε, αλλά είναι πετυχεμένη η επιλογή των λέξεων ("το παιδί" κλπ)

Meropi είπε...

Αθεόφοβε μου,
Σίγουρα ο λαός θα υποστεί τις συνέπειες της ψήφου του. Αλλά συγχρόνως θα υποστεί και η χώρα για πολλά χρόνια τις συνέπειες αυτές. Και δεν ξέρω αν ένας ΗΓΕΤΗΣ πρέπει, μ’ αυτό τον τρόπο, να πετά το μπαλάκι σε ένα λαό που βρίσκεται εν συγχύσει. Οι ηγέτες πρέπει να παίρνουν με αποφασιστικότητα τις δύσκολες αποφάσεις. Και ναι, δυστυχώς, η Αντιπολίτευση (μείζων και ελάσσων) δεν έχει δείξει την απαιτούμενη υπευθυνότητα και υποδαυλίζει ακραίες καταστάσεις που δεν ωφελούν κανένα. Δεν πρέπει όμως να τιμωρηθεί μακροπρόθεσμα η χώρα γι’ αυτό. Αν και, αν είχαμε μια αποφασιστική Κυβέρνηση, δεν θα ήθελα τώρα ούτε εκλογές, εντούτοις μεταξύ δημοψηφίσματος και εκλογών, ψηφίζω εκλογές.

Disdaimona είπε...

Μερόπη μου γειά σου, πρώτη φορά γράφω στο μπλογκ σου.

μάλλον είμαι η μόνη που είδε την κίνηση του γιωργάκη με καλό ματι! :)

οι πάντες από την ακρα δεξιά μέχρι την ακρα αριστερά φωνάζουν. ακόμα και οι πασοκοι.

εγώ νομίζω πως τα τελευταία τρια χρονια πρωτη φορα ο ΓΑΠ έκαμε κίνηση ματ. Να εξηγήσω γιατί.

έθεσε ένα σαφές ζητημα ο γιωργάκης. Αν θα μείνουμε στην ευρωζώνη θα καθίσετε να τη φάμε παρέα. Αν θα βγούμε από την ευρωζώνη (γιατί αυτό σημαίνει στην πράξη ΟΧΙ στο δημοψήφισμα) πληζ να έχετε τα αρχίδια να το πείτε ως κόμματα ευθέως στο λαό.

δηλαδή είπε:

1.η ΝΔ η οποια λαϊκίζει οικτρά, και η οποία ταχα κάνει αντιπολίτευση υπέρ του λαού, θελει το μνημόνιο αλλά θέλει να διαχειριστεί η ίδια τις σχεσεις με το ξένο κεφάλαιο στο οποίο πουλιέται η χώρα, φωνάζοντας ότι ο γιωργάκης είναι ανίκανος.
η κίνηση του ΓΑΠ εξαναγκάζει τη ΝΔ να αποφασίσει δημόσια ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ευρώπη και στο μνημόνιο και να σταματήσει να πουλά αέρα κουπανιστό στον κόσμο.

γι αυτό θεωρώ κίνηση ΜΑΤ προς τον Σαμαρά την αναγγελία του δημοψηφίσματος. δεν είναι τόσο βλάκας ο ΓΑΠ όσο νομίζουμε.

2. είπε στους δικούς του, τους πασοκους που θέλουν να τον φάνε, ότι δεν θα καθίσει να τον φάνε, και ορθά έπραξε

3. είπε στην αριστερά του ΣΥΝ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.λ.π που μετέχει στο κίνημα των αγανακτισμένων, πως απλούστατα, φωνάζουν για παραμονή στο ευρώ, και άρα και το δικό τους διακύβευμα δεν αποτελεί καμιά διαφορετική λύση στην ουσία από τη δική του διακυβέρνηση.

4. είπε στο ΚΚΕ που θέλει έξοδο από το ευρώ, πως θα αποφασίσουν οι πολιτες και πως ακόμα κι αν ο ίδιος θα εβλεπε έξοδο από το ευρώ δεν βλέπει να το επιθυμεί το σύνολο του λαού.

5. ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ! είπε στο ΛΑ.ΟΣ και στους χρυσαυγίτες πως δεν θα καθίσει να δει μια φασιστική εκτροπή της χώρας και πως θα πάρουν τον πούλο μαζί με τους ΝεοΔημοκράτες!

Μπορεί ο ΓΑΠ να τα έχει κάνει θάλασσα, και ναι πρέπει να φύγει, αλλά θεωρώ προσωπικά την κίνηση της εξαγγελιας του δημοψηφισματος - που φυσικά δεν θα γίνει στο τέλος - από αποψη πολιτικής τακτικής, σωστή κίνηση για να μπει ο καθένας δημόσια στη θέση, οχι που ο ίδιος διαφημίζει για τον εαυτό του πουλώντας φίκια για μεταξωτές κοδρέλες στον κόσμο, αλλά στη θέση που πραγματικά βρίσκεται.


αυτή είναι η πρώτη και τελευταία δημόσια εκδήλωση συμπάθειας προς τον ΓΑΠ εκ μέρους μου καθότι μάλλον κλίνω προς ΚΚΕ μεριά. :)

Meropi είπε...

-@Δυσδαιμόνα μου,
Καλωσόρισες από το ιστολόγιο μου. Πολύ ενδιαφέρουσα η άποψη που αναπτύσσεις. Είναι αλήθεια ότι σήμερα είδα στον τύπο και άκουσα στο ραδιόφωνο αυτή την άποψη να αναπτύσσεται δειλά δειλά από μερικούς (λίγους) σχολιαστές και με έβαλε σε μερικές σκέψεις. Όμως, εξακολουθώ να έχω τις αντιρρήσεις μου, κυρίως γιατί ο λαός, εν πολλοίς, βρίσκεται σε σύγχυση, ζαλισμένος από την κατηφόρα που έχει πάρει το βιοτικό του επίπεδο και αμφιβάλλω αν είναι σε θέση να σκεφτεί με νηφαλιότητα και ψυχραιμία τι τον συμφέρει μακροπρόθεσμα. Και αν μεν αυτή η κίνηση του βγει του ΓΑΠ, καλώς. Φαντάζεσαι όμως τι θα γίνει, αν δεν του βγει και εισπράξει ένα ωραίο ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα? Τι θα γίνει μετά? Αυτό με ανησυχεί και γι’ αυτό θεωρώ την κίνηση αυτή επιπόλαιη.
Υ.Γ. Και ναι, συμφωνώ ότι η αντιπολίτευση (αριστερή και δεξιά) πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Marina είπε...

Υπάρχει η περίπτωση βέβαια να είναι βλάξ.

Ομως σε περίπτωση που ΔΕΝ είναι βλάξ, πρέπει να πάει φυλακή, γιατί με τις καθυστερήσεις και πίσω-μπρός μας τρέλλανε 1,5 χρόνο τώρα. Επεισε τους πολιτικούς και την ΕΕ να δώσει λεφτά και τώρα που τα έδωσε, κλωτσάει; Και πασάρει το μπαλλάκι της ευθύνης στο ΄ταλαίπωρο λαό που θα ψηφίσει την οικονομική αυτοκτονία του;

Το άτομο πρέπει να συλληφθεί, να περάσει απο ψυχιάτρους και να καταδικαστεί ως Εχθρός του Λαού. Μετά ως Geoffrey ας επιστρέψει στη μαμά πατρίδα του, "Mission accomplished, Daddy, ερριξα το Ευρώ και εβαλα τα μπουρλότα μου στην ΕΕ".

Meropi είπε...

-@Mαρίνα μου,
πιστεύω ότι ο ΓΑΠ, απλώς, δεν έχει τη στόφα του Ηγέτη. Είναι ανώριμος και αναποφάσιστος. Είναι καιρός πια να ξεφύγουμε από την οικογενειοκρατία.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Θα πρότεινα μία ..κατσαρόλα..να τους βάλουμε όλους μέσα..τον Γιωργάκη σίγουρα στο πάτο αν και δεν το βλέπω να βρεί ούτε και εκεί την έξοδο!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Όπως δείχνουν οι εξείξεις, η υπόθεση «δημοψήφισμα» ήταν μια καλοστημένη μπλόφα, για να μαντρώσει την αξιωματική αντιπολίτευση.
Οι καφενόβιες αναλύσεις περί «παιντιού» και «βλακός» δεν ισχύουν.

Προσωπικά, δεν γοητεύομαι καθόλου απ’ τα πολιτικάντικα κολπάκια των πρωθυπουργών μας, που σε βάθος χρόνου μόνο αρνητικές συνέπειες έχουν...

Meropi είπε...

-@Αχτίδα μου,
με συγχωρείς που δεν σου απάντησα πριν, τώρα είδα το σχόλιο σου.
Λοιπόν συμφωνώ ότι είναι καιρός εμείς οι πολίτες να εκλέγουμε άλλου είδους πολιτικούς. Σοβαρούς, ώριμους με αποφασιστικότητα και σύνεση και πάνω απ' όλα χωρίς λαϊκισμούς. Οι υπόλοιποι ...στην κατσαρόλα.

Meropi είπε...

-@Ασκάρ μου,
απ' ότι είδες, δεν τον χαρακτήρισα ούτε "παιντί", ούτε "βλάκα". Απλώς θυμήθηκα ένα χαρακτηρισμο που του έδωσε παλαιότερα ο Επίτιμος και έκανα κριτική στην παρορμητική και επιπόλαιη αυτή εξαγγελία του περί δημοψηφίσματος, που κόντεψε να αποβεί μοιραία.