Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Άσχετο?





Περιμένω το αποτέλεσμα για την ψηφοφορία της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης σε μια Κυβέρνηση που, υποτίθεται, αύριο το πολύ μεθαύριο, θα φύγει. Άλλο πάλι και τούτο!! Για να περάσει η ώρα κάνω τη βόλτα μου στο διαδίκτυο. Και πέφτω πάνω σε μια φωτογραφία (βλ. εδώ). Έλα Χριστέ και Παναγία! Απεικονίζει τον Πειραιώς Σεραφείμ, τη Λιάνα Κανέλλη του ΚΚΕ και το βιβλίο του Κ. Πλεύρη «Εβραίοι, Όλη η αλήθεια». Όλοι μέσα στην καλή χαρά. Όχι το βιβλίο, ο Σεραφείμ και η Κανέλλη είναι μέσα στη χαρά. Θα μου πείτε άσχετο. Είναι όμως άσχετο? Δεν δείχνει το αλαλούμ της ελληνικής πραγματικότητας??? Αναρωτιέμαι αν θα είχε τόσο μεγάλη χαρά η Κανέλλη αν της χάριζε ο Αλ. Τσίπρας ή ο Φ. Κουβέλης ένα άλλο βιβλίο, όπως π.χ. το "Η ηθική ταυτότητα της Αριστεράς, χθες, σήμερα" του Θανάση Βακαλιού. Όχι δεν αστειεύομαι.

--------------------------
Προσθήκη:
Ο ιστολόγος @JustAnotherGoneOff, από τον οποίο πήρα τη φωτογραφία, διευκρινίζει με σχόλιο του, κατόπιν δικής μου παράκλησης (στο ιστολόγιο του), ότι στην εν λόγω φωτογραφία, την οποία αλίευσε από εδώ, έγινε μοντάζ, μόνο, όμως, ως προς την προσθήκη του βιβλίου του Πλεύρη. Η συνάντηση και οι χαρούλες είναι αληθινές. Τροποποιώντας, λοιπόν, λίγο, το πιο πάνω σχόλιο μου  αναρωτιέμαι: Θα μετείχε, άραγε, η Κανέλλη σε κοινή εκδήλωση της Αριστεράς με Τσίπρα και Κουβέλη  και μάλιστα θα έκανε και τόσες χαρούλες???

Αυτή είναι η πρωτότυπη φωτογραφία

15 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

Που το είδες το άσχετο;
Ο ακροδεξιός αντισιωνιστής χάρισε το βιβλίο ενός φασίστα στην θεούσα κομουνίστρια μπάς και την φέρει στον σωστό δρόμο!

monahikoslikos είπε...

με το σταυρό και το σφυροδρέπανο στη νέα εποχή.

VAD είπε...

Πρωτον, υποκλίνομαι στο σχόλιο του Αθεόφοβου:))),δευτερον,ελαμβρε Μερόπη,η φωτογραφία ειναι πραγματική;Αν ναι,Αγία Λιάνα,βόηθα μας:)))

Meropi είπε...

-@Αθεόφοβε μου,
συμφωνώ. Είναι τελείως σχετικό.

-@Λύκε μου,
σταυρός, σφυροδρέπανο και Πλεύρης!

-@Vad μου,
εγώ για πραγματική την εξέλαβα. Λες να είναι αποτέλεσμα φωτομονταζ???

JustAnotherGoneOff είπε...

Καλημέρα σας. Μερόπη και λοιποί, ναι η φωτογραφία είναι φωτομοντάζ δικό μου για να σχολιάσω πως φαινομενικά πολλοί διαφορετικοί χώροι στην πραγματικότητα μοιράζονται πολλές περισσότερες αντιλήψεις μεταξύ τους. Και δεν αναφέρομαι στον αντισημιτισμό αλλά σε γενικότερα ιδεολογικά και κοινωνικά πλαίσια.

JustAnotherGoneOff είπε...

Επίσης, η συνάντηση στη φωτογραφία είναι αληθινή, το βιβλίο προστέθηκε εκ των υστέρων.

Meropi είπε...

@JustAnotherGoneOff μου,
Σ’ ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινίσεις. Πάντως ο συμβολισμός παραμένει. Τι δουλειά έχει μια βουλευτής του ΚΚΕ μ’ ένα ακροδεξιό Ιεράρχη? Ή μήπως έχει τελικά?
--------------
Υ.Γ. Τελικά, τι της χάρισε ο Σεβασμιότατος και χάρηκε τόσο πολύ η Κανέλλη? Καμιά εικόνα?

αθεόφοβος είπε...

Προφανώς της χάρισε μια θαυματουργή εικόνα για να την πάει στον Περισσό να φυλάει την Αλέκα από το μάτιασμα των ΣΥΡΙΖαίων!

JustAnotherGoneOff είπε...

Η αρχική φωτογραφία αλιεύτηκε από εδώ όπου και δίνεται η εξήγηση της τρελής χαρούλας στο ντουέτο. Επίσης σκέφτομαι να πειράξω κι αυτή εδώ, εκεί κι αν απορώ τι σχέση έχει κι εκεί.

Να είστε καλά.

Phivos Nicolaides είπε...

Όλοι μέσα στην τρελή χαρά!!! Καλά τα λες...

habilis είπε...

Πανευτυχείς και οι δύο για τη συνάντηση!
Πάντως ταιριάζουν και οι δύο έχουν βουλομένα αυτιά.

Meropi είπε...

-@Φοίβο μου,
πράγματι είναι απορίας άξιο πώς ένας ακροδεξιός Ιεράρχης και μια βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος τα "βρίσκουν" και είναι μέσα στην καλή χαρά. Καλά, βέβαια, να είναι οι άνθρωποι.

-@habilis μου,
πράγματι ταιριάζουν. Θρησκόληπτοι και οι δύο.

Meropi είπε...

-@JustAnotherGoneOff μου,
για δοκίμασε να "πειράξεις" και την άλλη φωτο, είμαι περίεργη.

ΧΡΗΣΤΟΣ/Christos είπε...

Είδες αγαπητή "Μερόπη" μια "αστεία" παραπληροφόρηση που μπορεί να οδηγήσει: Σε ένα άκρατο αντικομμουνισμό. Και πάλι καλά που διευκρινίσθηκε από τον υπεύθυνο του φωτομονταζ αλλιώς θα την έπαιρνε η "Πλευρική" πλευρά και θα την έκανε σημαία, με γνωστές λεζάντες ακροδεξιάς απόχρωσης. Δε βλάπτει να είμαστε λίγο προσεκτικοί όταν δημοσιεύουθμε κάτι. Ή μήπως δε θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί. Έπειτα, αυτό που μένει σε σας από την πολιτική δραστηριότητα της Κανέλλη είναι το "θεούσα" και "σταυρός, σφυροδρέπανο και Πλεύρης"; Τι να πώ... Βλέπω τον προβληματισμό στο banner και αναρωτιέμαι αν είναι προβληματισμός ή προβληματικό στίγμα, όπως υποννοεί ο αυτοσαρκασμός. Διάβασα ακόμα, πως είσθε από την Κύπρο και διαπιστώνετε πως, τα φωτεινά χρώματα σκοτείνιασαν και οι μυρωδιές χάθηκαν το 1974. Και ακόμα δεν βρήκατε το γιατί.... Από την άλλη, μπαίνοντας από μια τυχαία διαδρομή στη σελίδα σας, βλέπω σαν πρώτη ανάρτηση την φάτσα του δικτάτορα. Ακόμα και με το σχόλιό σας δεν σώζετε την κατάσταση γιατί το μήνυμα του φασιστικής παρουσίας περνάει (και) μέσα από το πορτρέτου του δικτάτορα, που δηλώνει "εδώ είμαι". Στη θέση σας, που έχετε φάει και ξύλο στα γεγονότα της Νομικής, θα πρόσεχα περισσότερο. Βρείτε τους πραγματικούς ένοχους για το δράμα της Κύπρου και μην χάνετε το χρονο σας, ψάχνοντας αν η Κανέλλη είναι θεουσα και ό,τι άλλο θα βόλευε για το αναμάσημα μια ανούσιας, 'οσο και επικίνδυνης τροφής που, έτσι κι αλλιώς, είναι αναμασημένη πολλές φορές. Συγνώμη για το χρόνο που διαθέσατε να διαβάσετε το σχόλιό μου.

Meropi είπε...

Χρήστο μου καλέ,
Κατ’ αρχάς σε καλωσορίζω στο ιστολόγιο μου, έστω και αν ήλθες εδώ, για να μου τα «ψάλλεις» (καλοδεχούμενος και ο εξάψαλμος). Όπως θα διάβασες στο πλάι, στο προφίλ μου, διατηρώ πάντα για τον εαυτό μου το δικαίωμα της κριτικής για όλους τους πολιτικούς και τα κόμματα (ακόμα και γι’ αυτούς που ψηφίζω εκάστοτε). Και η Κανέλλη είναι πολιτικός και δεν βλέπω το λόγο να είναι εκτός κριτικής. Μα, θα μου πεις, την κριτικάρω για το βιβλίο του Πλεύρη που αποδείχτηκε μοντάζ. Πέρα από το ότι εγώ προκάλεσα τον ιστολόγο να μου απαντήσει αν είναι μοντάζ ή όχι, αν πρόσεξες η κριτική μου αφορά κυρίως τις χαρούλες με τον ακροδεξιό Μητροπολίτη Πειραιώς. Πώς να το κάνουμε? Σε μια Ελλάδα που βασανίζεται, μεταξύ άλλων, και απ’ αυτό το σφιχτό εναγκαλισμό Κράτους- Εκκλησίας, θα περίμενα, τουλάχιστον από βουλευτές της αριστεράς να κρατούν αποστάσεις από το Ιερατείο και μάλιστα το ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ. Εσύ?????
Υ.Γ. Όσο για τη φάτσα του δικτάτορα, είναι αλήθεια ότι με προβλημάτισε αν θα τον έβαζα ή όχι, αλλά αποφάσισα να τον βάλω. Το ότι σε πολλά άρθρα βάζουμε φάτσες δικτατόρων δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε το προφίλ και την ιστορία τους, Κάθε άλλο. Π.χ. σε ένα άρθρο εναντίον του Χίτλερ θα θεωρούσα υποκρισία να μη βάλει κανείς και τη φάτσα του.