Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

Το χαζοχαρούμενο ποστ που δεν έγινε....


Χθες το πρωί ξύπνησα με μια χαλαρή καλοκαιρινή διάθεση.

Αποφάσισα να μην πάω στο γραφείο. Καλοκαιράκι είναι. Τα δικαστήρια μπήκαν στα θερινά τμήματα, όπου δικάζονται μόνο οι επείγουσες υποθέσεις, οπότε υπάρχει και από θέμα δουλειάς μια άνεση, μια χαλαρότητα. Το κοριτσάκι μου (που δεν είναι πια κοριτσάκι, αλλά κοπελλάρα 25 χρόνων) γύρισε από την Αγγλία. Ήμουν χαρούμενη γιατί θα την έχω όλο το καλοκαίρι. Τρόπος του λέγειν θα την έχω, γιατί ετοιμάζει την πτυχιακή της εργασία κι έχει πολλή δουλειά. Ο γιόκας μου τέλειωσε επιτέλους τη στρατιωτική του θητεία που ας σημειωθεί δεν τη συμπάθησε ούτε μια μέρα (γκρίνιαζε συνέχεια δοκιμάζοντας και τη δική μου υπομονή). Βρέθηκε λοιπόν (η χάρη του) στην Ισπανία, στη Βαρκελώνη. Παρακολουθεί μαθήματα σε Σχολή για να βελτιώσει λέει τα Ισπανικά του (ναι ξέρει και απ’ αυτά). Το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Όχι ….δεν μας τρώει τα φράγκα. Όταν σπούδαζε στη Νορβηγία, δούλευε παράλληλα, οπότε έχει δικά του λεφτά να τρώει.

Όλα καλά κι όλα ωραία. Έτσι νόμιζα τρομάρα μου. Ήμουν μάλιστα έτοιμη να αρχίσω να γράφω ένα χαζοχαρούμενο ποστ εξιστορώντας τα πιο πάνω με πιο χαρούμενα όμως χρώματα, ώσπου δέχομαι ένα τηλεφώνημα. Διεθνή κλήση. Ο γιόκας μου ήταν. Από Ισπανία. «Μαμά με κλέψανε, μου τα πήραν όλα, διαβατήριο, κάρτες, λεφτά, κινητό….». Πώς δεν μου ρθε εγκεφαλικό της μεσόκοπης μάνας!! Και είμαι και σε κρίσιμη ηλικία… Πώς έγινε γιόκα μου? «Να, ήμουν στη στάση, περίμενα το λεωφορείο να πάω στη Σχολή, είχα αφήσει την τσάντα στο παγκάκι και πέρασε ένας σαν σίφουνας και μου την πήρε, δεν πρόλαβα να αντιδράσω…». Να και κλεφτρόνια σαν τα δικά μας στην Ισπανία. Είναι γεγονός βέβαια ότι είναι αφηρημένος γενικά ο γιος μου, ξεχνά κινητά στα ταξί, χάνει το πορτοφόλι του κλπ, αλλά τέτοια ώρα, τέτοια λόγια… Δεν τον μάλωσα πολύ, λίγο όμως το μάλωσα (χίλιες φορές του είχα πει να μην αφήνει την τσάντα από το χέρι του). Άντε τώρα. Αρχίσαν τα τρεχάματα. Έπρεπε να ακυρώσω τις κάρτες, να βρω τρόπο να του στείλω χρήματα κλπ κλπ. Στήσαμε κι ένα καυγά, γιατί του έλεγα να μου πει το όνομα ενός φίλου του να στείλω στο όνομα του τα χρήματα, αφού ο ίδιος δεν είχε ταυτότητα ή διαβατήριο να τα εισπράξει. Αυτός έλεγε ότι θα του τα δώσουν με μια παλιά φοιτητική ταυτότητα που είχε ξεμείνει στα πράγματα του, εγώ του έλεγα ότι δεν θα του τα δώσουν. Τελικά τα έστειλα στο όνομα του. Λέω αν δεν μπορέσει να τα πάρει, κακό του κεφαλιού του. Ο ίδιος θα μείνει χωρίς λεφτά, δεν θα μείνω εγώ. Τα πήρε όμως ο μπαγάσας με την παλιά φοιτητική ταυτότητα….

Σήμερα όλο το πρωί έτρεχα να του βγάλω καινούργια κάρτα για να παίρνει χρήματα από ΑΤΜ. Παρένθεση - καλέ, έχετε προσέξει τι ξινισμένα μούτρα έχουν οι υπάλληλοι της Εμπορικής Τράπεζας;- κλείνει η παρένθεση. Μετά έτρεχα στο Ταχυδρομείο για να του στείλω και την ταυτότητα του. Ευτυχώς που όταν έφευγε με άκουσε και δεν την πήρε κι αυτή μαζί του, πήρε μόνο το διαβατήριο. Ήταν έτοιμος να την πάρει. Θα την κλαίγαμε κι αυτήν τώρα...

Αχ ξινή μου βγήκε η καλοκαιρινή χαλαρότητα και διάθεση. Α, και δεν θα ξανασκεφτώ να γράψω χαζοχαρούμενο ποστ, ματιάζομαι μόνη μου, είμαι γκαντέμω φαίνεται. Μητσοτάκη μ’ ακούς??

16 σχόλια:

Unknown είπε...

Γεια σου, μη χαλαρή Μερόπη. Δεν είναι μόνο ο γιο σου αφηρημένος, ξέρεις πόσα κινητά έχω παρατήσει σε ταξί; Άντε χαλάρωσε, το δικό μου παιδί με λεει σπασίκλα. Να περάσεις καλά το weekend.

meril είπε...

Αλατοπίπερο στη μέρα σου ήταν αυτό...
Μα...τι ήθελες; Μια όμορφη μέχρι βαρεμάρας μέρα; Μια ποίκιλση ...δε μπορεί... τη χρειαζόσουν....

Συνονόματη δε θα σε παρηγορήσω γιατί το ξέρεις αυτά είναι τα πιο μικρά
Κράτα δυνάμεις για τα δύσκολα

Nikos Lioliopoulos είπε...

ελα τωρα που δεν τον μάλωσες Μέχρι την Βαρκελώνη φτάσαν οι φωνάρες σου!
Υ.Γ
αναμένουμε το χαζοχαρούμενο ποστ!

marianaonice είπε...

Πάντα να λες "μη χειρότερα"!!
Γιατί υπάρχουν και τα χειρότερα και εγώ εκεί καταλήγω όταν μου τύχει κάτι και βλέπω το εγκεφαλικό να μούρχεται!!
Σαν τις εξετάσεις των pet στα Αγγλικά με την κόρη μου. remember??
Τέλος καλό όλα καλά , καλή μου φίλη και αρκεί τα παιδιά μας να είναι καλά και όλα τα άλλα διορθώνονται με την ταλαιπωρία μας μεν, αλλά διορθώνονται και αυτό έχει σημασία!!
Όσο για χαζοχαρούμενα ποστ, όρεξη νάχεις άσε που δεν νομίζω ότι θα καταφέρεις ποτέ εσύ να γράψεις χαζοχαρούμενο ποστ!!
Καλό ξημέρωμα!

Meropi είπε...

- @ Mariana μου,
σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου. Και θα προσπαθήσω να χαλαρώσω.

-@ meril μου,
τώρα έχω συνέλθει βέβαια, αλλά η καρδούλα μου το ξέρει τι ένιωσα την ώρα που μου τηλεφώνησε.

-@ Νίκο μου,
προς στιγμή σκέφτηκα να φωνάξω πολύ δυνατά, αλλά συγκρατήθηκα. Φώναξα λίγο. Χα χα χα!! Σκέφτηκα την απελπισία του να είναι σε ξένο μέρος, χωρίς ταυτότητα και λεφτά.

-@ Μαριάνα μου,
έχεις δίκιο, μακάρι πάντα να μας συμβαίνουν πράγματα που διορθώνονται. Όσο για το χαζοχαρούμενο ποστ θα το γράψω, πού θα μου πάει? Χα χα χα

αντωνης είπε...

Εγω παντως που ειμαι λιγο πιο κοντα απο τη Βαρκελωνη, κατι φωνες τις ακουσα.
:)

Καλημερα, καλο Σαββατοκυριακο!

Meropi είπε...

-@ Αντώνη μου,
ακούστηκα μέχρι εκεί ε?? Καλό σαββατοκυριακο και σε σένα.

δεσποιναριον είπε...

Βρε Μεροπακι συμβαινουν αυτα. Καλα να ειναι το παιδι και ολα τα αλλα θα ξαναφιαξουν. Εξ αλλου με τις καρτες σημερα ουσιαστικα δεν υπαρχει υλικη απωλεια. Ειναι ομως οι μπελαδες και τα τρεχαματα καλοκαιριατικα. Αυτο ειναι που μας σκοτωνει. Δεν υπαρχει κανεις απο μας που να μην εχει καταγραψει τετοιυ ειδους απωλειες. Οι οποιες βεβαια ξεχνιουνται. Ειμαι σιγουρη οτι και το παιδι στεναχωρεθηκε πιο πολυ απο σενα.
Το χαζοχαρουμενο ποστ θα γραφτει καποια των ημερων χωρις παρεμβασεις τετοιου ειδους. Φιλια γλυκεια μου.

marayia είπε...

@meropi Εσυ ήσουν αυτη που δε ν του έβαλες τις φωνές? χαχ ως εδω ακούστηκες! Κουράγιο βρε...

Μα ποιά μιλάει .. κι εγώ εχω αφίξεις σύντομα χεεχ
ακλό μας κουράγιο!
Ενα μπανάκι θα μας σώσει ( κρύο) λολ

Locus Publicus είπε...

Δεν πειράζει Μερώπη, λίγο το κακό. Μόνον η ταλαιπωρία. Ολοι μας άλλωστε έχουμε και απο μιά παρόμοια εμπειρία. Μόνον που απο δώ και πέρα, ο νεαρός θα πρέπει να εφαρμόσει μια καινούργια στρατηγική. Ποτέ μαζί του διαβατήρια και χαρτιά, τα λεφτά μοιρασμένα, και το υπόλοιπα σε τσέκ της Αmerican Express, με τα νούμερα καταγραμμένα ξεχωριστά, ώστε σε περίπτωση απώλειας να τα ακυρώνει γρήγορα.

Καλό του και καλό σου καλοκαίρι!

Meropi είπε...

-@ Δέσποινα μου,
καλημέρα. Τέλος καλό με το γιο μου. Αυτό όμως που με προβληματίζει είναι η αφηρημάδα του.

-@ Λιακάδα μου
έχεις κι εσύ παιδιά? Για μικρή σε είχα.

-@ LocusPublicus μου,
καλές είναι οι συμβουλές που δίνεις, αλλά άντε πες τα στο γιο μου. Μόλις πάω να του δώσω συμβουλή μου λέει "ναι ναι ξέρω" και με κόβει. Χα χα χα!!

Σοφία είπε...

Ελπίζω πλέον να έχετε ηρεμήσει οικογενειακώς :-)

Συμβαίνουν αυτά, ειδικά άμα είσαι και λίγο αφηρημένος...

Meropi είπε...

-@ Σοφάκι μου,
ναι ηρεμήσαμε προς το παρόν. Εσύ τι κάνεις? γύρισες Λονδίνο?

phlou...flis είπε...

Μόνο πες μου, σε πόσες ώρες ή μέρες πρόλαβες να τα τακτοποιήσεις. Γιατί, πού ξέρεις, μπορεί να συμβεί και σε μας. Να μη ξέρουμε;

Meropi είπε...

-@ Φλούφλη μου,
δεν πρέπει να έχεις ποτέ μαζί σου και το διαβατήριο και την ταυτότητα, για να μη χαθούν και τα δύο. Την κάρτα για να τραβά χρήματα την έφτιαξα σε 3 μέρες από την Εμπορική. Η Eurobank πάντως τη φτιάχνει αυθημερόν, αλλά ο γιος μου είχε λογαριασμό στην Εμπορική (ευτυχώς κοινό με μένα και μπόρεσα και του βγαλα κάρτα).

ZouZouna είπε...

Aυτοκαντεμίαση το λέμε εμείς, κι όσο κι αν γέλασα, ένα έχω να πω ! Ωχ τι τραβά η έρμη μάνα!!! να τους χαίρεσαι και τους δυο και αυτό να ήταν το λιγώτερο ! τα φιλιά μου