Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Ημέρα περισυλλογής σήμερα


Ήμουν έτοιμη να αρχίσω να γράφω μια τάχα μου «βαθυστόχαστη» ανάρτηση που σκεφτόμουν να της δώσω τον ηχηρό τίτλο «Είμαι Ευρωπαΐστρια, όχι μηδενίστρια». Σ’ αυτή λοιπόν την ανάρτηση είχα σκοπό να αναλύσω γιατί πιστεύω ότι, με συλλογική προσπάθεια όλων των λαών της Ευρώπης, η Ε.Ε. μπορεί να λειτουργήσει και έχει ήδη λειτουργήσει σε ορισμένους τομείς, υπέρ των Ευρωπαίων πολιτών και συνεπώς υπέρ και των Ελλήνων. Ότι πιστεύω ότι η Ε.Ε., παρά τα όποια λάθη και τις αγκυλώσεις της, μπορεί να βοηθήσει τη χώρα μας να αποκτήσει περαιτέρω υποδομές με παράλληλο σεβασμό του περιβάλλοντος, να λάβει μέτρα για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων του πολίτη (μέσω της καταδίκης όταν τα δικαιώματα παραβιάζονται, όπως έχει συμβεί αρκετές φορές), για την προστασία του περιβάλλοντος (μη ξεχνάμε την επανειλημμένη καταδίκη της Ελλάδας για τις παράνομες χωματερές), για την ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) κλπ. Είχα σκοπό να γράψω ότι δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα έξω από την Ε.Ε. θα τα κατάφερνε καλύτερα, όπως πιστεύει το Κ.Κ.Ε. φέρνοντας ως παράδειγμα, μεταξύ άλλων, τη Νορβηγία, ξεχνώντας ότι η τελευταία αφενός μεν είναι μια πλούσια αυτάρκης χώρα (η τρίτη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα στον κόσμο, η δεύτερη στον τομέα της αλιείας, με σημαντική ναυτιλία κλπ) και αφετέρου ότι έχει πλούσια δημοκρατική παράδοση, σε αντίθεση με τη χώρα μας. Είχα σκοπό επίσης να γράψω ότι πιστεύω ότι αν η Ελλάδα ήταν έξω από την Ε.Ε. θα είχε πιο βαριές επιπτώσεις από την πρόσφατη διεθνή οικονομική κρίση, η οποία, ας σημειωθεί, οφείλεται εν πολλοίς στις ΗΠΑ (βλ. χρεωκοπία Ισλανδίας).

Όμως όχι, δεν θα γράψω τίποτε απ’ αυτά. Ξέρετε γιατί? Γιατί σήμερα είναι μέρα περισυλλογής. Σήμερα κανονικά δεν πρέπει να εκφωνούνται πολιτικοί λόγοι και επιχειρήματα. Σήμερα ο καθένας πρέπει να διαλλαχθεί με τον εαυτό του για να αποφασίσει τι θα ψηφίσει ή τελοσπάντων αν θα απέχει αφήνοντας τους άλλους να αποφασίσουν γι’ αυτόν. Θυμάμαι παλαιότερα ότι αυτή τη μέρα (την παραμονή των εκλογών) απαγορευόταν η πώληση αλκοόλ, για να μην οξύνονται τα πολιτικά πάθη. Το θυμάστε???

Ας ηρεμήσουμε λοιπόν με ή χωρίς αλκοόλ και ας αποφασίσουμε τι συμφέρει τον τόπο μας.



Και αποφασίζοντας ας γελάσουμε λίγο με την πιο πάνω γελοιογραφία του Ιωάννου, που αν και παλιά (1993), δεν έχει χάσει την επικαιρότητα της.



22 σχόλια:

TzinaVarotsi είπε...

Δεν πάω...δεν πάω..
Αρνούμαι και τους γυρίζω την πλάτη, ακριβώς έτσι όπως μου την έχουν γυρίσει κι εκείνοι χρόνια τώρα.
(έχω καλύτερα πράγματα να κάνω)

MARINOS είπε...

:) Και Μερόπη μου άκουσες το θρίαμβο της αποχής της ιδιαίτερης πατρίδας σου της Κύπρου ε?!

Καλή ψήφο αύριο!

Marina είπε...

Αρνούμαι να ΜΗ ψηφίσω. Αρνούμαι μόνο να γκρινιάζω, να κατακεραυνώνω αλλά να ΜΗ παίρνω θέση για τα γενόμενα. Ακόμη και αν τίποτα δεν αλλάξει στις πολιτικές της Ελλάδας που οι Ελληνες επιλέξαμε, δεν θα απέχω γιατί πιστεύω στην ΕΕ. Καλό βόλι λοιπόν.

Meropi είπε...

-@Νιόβη μου,
αφού θεωρείς ότι είναι καλύτερο να μην πας, τότε να μην πας. Εγώ να πω την αλήθεια μου θα πάω. Είμαι παιδί της Δικτατορίας εγώ, και δεν το κάνει η καρδιά μου να μην πηγαίνω να ψηφίσω.

-@Μαρίνο μου,
ναι το έμαθα. Φοβάμαι ότι θα έχει κι εδώ στην Ελλάδα αποχή

-@ Μαρίνα μου,
συμπίπτουν οι σκέψεις μας λοιπόν. Καλή ψήφο και σε σένα.

αντωνης είπε...

Καλησπερα.
Περισσυλογη; Σωστη και μετρημενη κουβεντα. Ποσοι αραγε απο μας το εχουμε κανει πριν ψηφισουμε; Δυστυχως λιγοι πιστευω.

Αυτο με την απαγορευση του ποτου το θυμαμαι. Νομιζω οτι ηταν κλειστα και τα μαγαζια την παραμονη των εκλογων.


Συμφωνω με το "αρνουμαι μονο να γκρινιαζω αλλά να μη παιρνω θεση" που εγραψε η Μαρινα.

Καλη ψηφο Μεροπη!

Meropi είπε...

Αντώνη μου,
καλή ψήφο και σε σένα εύχομαι.

ikor είπε...

Για κάποιους πάντως η μέρα περισυλλογής μπορεί να είναι αύριο ;-)

Προσωπικά, ανυπομονώ ν' ανοίξουν οι κάλπες! Γιατί αρνούμαι να παραιτηθώ απ' το δικαίωμα να επιλέγω. Με τα δικά μου φίλτρα και τη δική μου κρίση. Αυτό που πιστεύω ότι είναι το πιο ευοίωνο.

Καλή ψήφο!

Eva Neocleous είπε...

Μερόπη μου,
τελειώσαμε εμείς νωρίς-νωρίς.
Το αυξημένο ποσοστό αποχής(40% περίπου), δεν μπορεί να αποτελεί την πρώτη είδηση.Έστω κι αν, για τα κυπριακά δεδομένα, είναι πρωτόγνωρο.
Τα αποτελέσματα έδειξαν αφενός αύξηση του διπολισμού και αφετέρου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κυπρίων τάσσονται υπέρ των πολιτικών δυνάμεων που υποστηρίζουν λύση.Κι αυτό είναι σημαντικό.
Άντε και καλή ψήφο!

αθεόφοβος είπε...

Ευχαριστώ πολύ όσους δεν θα ψηφίσουν που αφήνουν έμενα να διαλέξω γι΄αυτούς!

jf είπε...

Δεν παραιτούμαι του δικαιώματός μου...
Ψήφισα αυτό που μέρες πριν περισυνέλεξαν οι σκέψεις μου.

Καλημέρα Μερόπη

habilis είπε...

Kαλό βόλι!

Λεμέσια είπε...

Μέρα της κρίσης πια, Μερόπη μου...
Συμμερίζομαι τις σκέψεις σου και συμφωνώ με το παράδειγμα της Νορβηγίας που αναφέρεις, το οποίο εκφράζει στην πράξη την πιο επιτυχημένη μορφή εφαρμογής του συστήματος της μεικτής οικονομίας και αποτελεί διεθνές πρότυπο...

Για την Κύπρο με κάλυψε πλήρως η εκλογική ανάλυση της Εύας πιο πάνω. Με χαροποιεί επίσης, ιδιαίτερα που η συντριπτική πλειοψηφία των Kυπρίων τάχθηκε υπέρ των πολιτικών δυνάμεων που υποστηρίζουν λύση κι επανένωση!

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Θαα συμφωνούσα μαζί σου αλλά σαν καθώς πρέπει Οικολόγος Πράσινος είμαι ΚΑΙ Ευρωπαϊστής ΚΑΙ Ουτοπιστής.

Δυστυχώς η Ε.Ε. με 27 μέλη δεν πρόκειται ποτέ να γίνει μία πολιτική οντότητα...

Meropi είπε...

Παίδες,
μόλις γύρισα από το εκλογικό τμήμα. Ήμουν μόνη μου εκεί. Λέτε να έχει αποχή μεγάλη????? Θα δούμε.

Meropi είπε...

-@Ικόρ μου,
όσο απειροελάχιστη και αν είναι η ψήφος μου στο σύνολο των ψηφοφόρων, δεν παραιτούμαι από το να ασκώ το εκλογικό μου δικαίωμα.

-@Εύα μου,
ναι το είδα ότι είχε μεγάλη αποχή η Κύπρος. Υποψιάζομαι ότι το ίδιο θα έχει κι εδώ, αν κρίνω από το ότι δεν υπήρχε κόσμος στο εκλογικό τμήμα την ώρα που πήγα να ψηφίσω. Θα δούμε βέβαια, ίσως ήταν και η ώρα που πήγα.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Μερώπη, η αποχή θα είναι μεγάλη όπως σε όλες τις Ευρωεκλογές...

Meropi είπε...

-@Αθεόφοβε μου,
για να δούμε! Άφησαν πολλοί εμάς να ψηφίσουμε???

-@JamanFou μου,
ψηφίζεις κι εσύ εδώ στις ελληνικές εκλογές???

Meropi είπε...

-@habilis μου,
καλό βόλι και σε σένα εύχομαι. Θα το έχεις ρίξει μέχρι τώρα φαντάζομαι.

-@Λεμέσια μου,
κι εγώ χάρηκα για τον ίδιο λόγο για τις εκλογές της Κύπρου.

Meropi είπε...

-@ Γιάννη μου,
πολύ το φοβάμαι κι εγώ αυτό που λες. Ότι δηλ. θα έχουμε μεγάλη αποχή. Όσο για το Ουτοπιστής δεν είναι πάντα κακό. Δεν συμπίπτει με το Μηδενιστής. Ουτοπιστής είναι αυτός που πιστεύει στο απραγματοποίητο, ενώ μηδενιστής είναι εκείνος που έχει τελείως αρνητική στάση στα πάντα.

jf είπε...

Ναι, εδώ ψηφίζω [αν και δεν είναι πολλά χρόνια που πήρα την υπηκοότητα]. Κυπριακό εκλογικό βιβλιάριο δεν είχα ποτέ...

phlou...flis είπε...

Εχεις δίκιο για τη μέρα περισυλλογής και για το αλκοόλ. Το οποίο σερβιρότανε σε κούπες του καφέ. Γι αυτό και τα αποτελέσματα ήσαν αλλόκοτα :-)

marianaonice είπε...

Διαχρονική όντως η γελιογραφία!
Αυτό σημαίνει ότι τίποτε δεν αλλάζει τελικά σ' αυτό τον τόπο!!