Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Καλό κυνήγι!!!


Άντε, από την 1η του έτους θέλουν να μας κάνουν κυνηγούς. Να κυνηγούμε, λέει, τις αποδείξεις, για να εξασφαλίσουμε εμείς μεν το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, το δε κράτος να αυξήσει τα φορολογικά του έσοδα, κυρίως από το ΦΠΑ, που έχουν πάρει την κατιούσα, εδώ και καιρό. Και τι πρέπει να μαζεύουμε βρε παλληκάρια? Η απάντηση είναι ότι πρέπει να μαζεύουμε από παντού (σουπερμάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνους, εστιατόρια, συνεργεία αυτοκινήτων, ιχθυοπωλεία, οπωροπωλεία, ψιλικατζίδικα, ξενοδοχεία, μπαρ, καφέ, κέντρα διασκέδασης, καταστήματα πώλησης ενδυμάτων και υποδημάτων κλπ). Μόνο τις αποδείξεις των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ) δεν χρειάζεται να μαζεύουμε. Και ποιες από τις αποδείξεις θα μας βοηθήσουν τελικά να έχουμε το αφορολόγητο? Δεν ξέρουμε ακόμη, αφού το φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί αργότερα (!). Μάζευε λοιπόν κι ας είναι ρώγες. Τώρα, πώς θα μπορέσουμε να καταγράψουμε τόσες πολλές αποδείξεις, όταν έλθει η ώρα, είναι μια άλλη ιστορία- ταλαιπωρία. Υποψιάζομαι ότι η κάθε οικογένεια, αν είναι συνεπής και μαζεύει τις αποδείξεις, θα έχει στο τέλος της χρονιάς να καταγράψει γύρω στις 500-1000 αποδείξεις!!! Μια καλή ιδέα είναι να τις καταγράφουμε σιγά σιγά, όταν βέβαια θα μάθουμε ποιες τελικά θα είναι χρήσιμες, αλλά αμφιβάλλω αν θα το κάνουμε. Έλληνες είμαστε βρε παιδιά, όχι οργανωτικοί Ιάπωνες!

Καλός ο στόχος, δεν λέω, αλλά θα αποδώσει? Η γνώμη μου είναι ότι για να αποδώσει το μέτρο αυτό, πρέπει το όφελος που θα έχουμε εμείς οι καταναλωτές να είναι μεγαλύτερο ή τουλάχιστον ίσο με το 19% του ΦΠΑ που θα μας χάριζε ο έμπορος ή ο ελεύθερος επαγγελματίας (γιατρός, δικηγόρος, υδραυλικός κλπ). Δυστυχώς, οι περισσότεροι από μας πρέπει να έχουμε κίνητρο για να ζητούμε απόδειξη. Δεν έχουμε διαμορφώσει συνείδηση πολίτη ώστε να απαιτούμε την τήρηση των φορολογικών νόμων από όλους, μικρούς, μεσαίους και μεγάλους, ώστε να πληρώνει ο καθένας τους φόρους ανάλογα με τις δυνάμεις του. Εδώ πρέπει να πω το εξής, διαλύοντας ένα μύθο που κυκλοφορεί στους περισσότερους Έλληνες. Οι πιο μεγάλοι φοροφυγάδες δεν είναι τόσο οι μεγάλες εταιρείες (τροφίμων, ενδυμάτων κλπ) που έχουν οργανωμένα λογιστήρια και πολλούς υπαλλήλους. Είναι οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες που είναι και η πλειοψηφία. Αυτοί έρχονται απευθείας σε επαφή με τους καταναλωτές και τους δελεάζουν με κόλπα του τύπου «χωρίς απόδειξη 100€» και «με απόδειξη 130€» (συνήθως βάζουν περισσότερο από το ΦΠΑ, για να καλύψουν και το φόρο εισοδήματος)! Αν δεν πληρώσουν και αυτοί το φόρο που τους αναλογεί, θα εξακολουθούν να πληρώνουν τα βάρη κυρίως οι μισθωτοί.




Τελειώνοντας θέλω να πω ότι η φοροδιαφυγή δεν πρόκειται να παταχθεί εάν, εκτός από τη συλλογή των αποδείξεων: α) δεν μπουν αντικειμενικά κριτήρια στους ελεύθερους επαγγελματίες. Δεν μπορεί π.χ. να έχει ο μεγαλογιατρός ιατρείο ή ο μεγαλοδικηγόρος γραφείο στο Κολωνάκι με ενοίκιο άνω των 1000€ μηνιαίως και να δηλώνει εισόδημα 10.000€ και κάτω ετησίως, β) δεν γίνονται επανειλημμένοι έλεγχοι στους έμπορους και τους ελεύθερους επαγγελματίες και σε περίπτωση παράβασης, να επιβάλλονται πρόστιμα τσουχτερά, που να μην μπορούν να κατέβουν κάτω από ένα προκαθορισμένο όριο και γ) δεν παταχθεί η διαφθορά στους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών.

Άντε, αγαπητοί μου @@συμπλόγκερς καλό κυνήγι σας εύχομαι και ας ευχηθούμε οι φόροι να πηγαίνουν σε καλή μεριά (σχολεία, νοσοκομεία, έργα υποδομής κλπ)! Πάρτε και μια κούτα, καλού κακού, να βάζετε τις αποδείξεις σας.





37 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Συμφωνώ απολύτως και με το πνεύμα και με το γράμμα του κειμένου. Καλό το κυνήγι (όταν μάθουμε τι πρέπει να ζητάμε), και σίγουρα ένα σωστό μέτρο για το κάθε λαμόγιο. Ας μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα της διαφθοράς φοροδιαφυγάδες δεν είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις ακι οι δημόσιοι υπάλληλοι, τόσο ώστε οι τελεςυταίοι να θεωρούνται και πλούσιοι (αφού δεν κρύβουν τίποτα).

αντωνης είπε...

Ολοι (ή σχεδον ολοι) μας ξερουμε τι φταιει για τη φοροδιαφυγη. Οι δικες σου προτασεις ειναι ευστοχες. Και υπαρχουν και πολλες ακομα. Αλλά δεν υπαρχει μεχρι σημερα η πολιτικη βουληση.
Αυτο ειναι το προβλημα κατα τη γνωμη μου, οτι ενω ξερουμε τι πρεπει να γινει (ας το πω απλοϊκα: ολοι οι φορολογουμενοι να πληρωνουν τους φορους που τους αναλογουν), αυτο δεν γινεται. Ως πότε;

Και το οτι το φορολογικο νομοσχεδιο θα ειναι ετοιμο το Μαρτη, ειναι ενα δειγμα αργοποριας της ηγεσιας του υπουργειου οικονομικων.

Καλημερα.

monahikoslikos είπε...

Συμφωνώ με τον Αντώνη... η παταξη της φοροδιαφυγής απαιτεί πολιτική βούληση και στα 30 τόσα χρόνια που ασχολούμαι με τα φορολογικά τέτοια πολιτική βούληση δεν διαπίστωσα να υπάρχει ούτε από τους μπλε ούτε από τους πράσινους.
Όσο για το κυνήγι των αποδείξεων που μας προτρέπουν οι σημερινοί κυβερνώντες το μόνο που έχω να πω είναι ότι αυτοί στο τέλος θα εξεφτελίσουν και τον καραγκιόζη ...οι Καραγκιόζηδες.

Καλή χρονιά να έχουμε Μερόπη και ο Θεός να μας φυλάξει από τις πονηρές σκέψεις των κυβερνόντων.

αντωνης είπε...

Και δυο ακομη σχολιακια:
- Διαβλεπω τον κινδυνο να μας οδηγησουν στο να τα βαζουμε ο ενας με τον αλλο σε σχεση με τη φορολογια. Δλδ ο ιδ. υπαλληλος με τον ελευθερο επαγγελματια κτλ κτλ.
Αυτο ειναι λαθος, δεν φταιει ο διπλανος μας. Η πολιτικη ηγεσια ειναι η μονη υπευθυνη κατα τη γνωμη μου.
- Για να μην προσπαθησει ο καθενας μας να αποφυγει την φορολογια οπου μπορει, πρεπει να βλεπει οτι ο φορος που πληρωνει πιανει τοπο. Μεχρι τωρα αυτο δεν το βλεπουμε.

maxforeigner είπε...

Χρόνια πολλά και καλά, καλή χρονιά για όλους..... Ούτε κι εγώ θα διαφωνήσω με όσα λες Μερώπη. Όμως, μιας και δεν έχουμε φορολογική συνείδηση, έτσι ώστε να απαιτούμε την απόδειξη (αφού ο πωλητής μας δελεάζει με την άμεση έκπτωση) η κυβέρνηση "εμπνεύστηκε" τον τρόπο να μας αναγκάσει να ζητούμε τις αποδείξεις. Αν το νομοσχέδιο προβλέπει μεγάλη έκπτωση στο αφορολόγητο, τότε το μάζεμα αποδείξεων θα έχει επιτυχία. Επίσης θα πρέπει να συνδυασθεί με μεγάλα πρόστιμα για όσους δεν κόβουν αποδείξεις, αλλά και για μας (τους αγοραστές) αν δεν έχουμε απόδειξη για ό,τι αγοράζουμε (κι ας μη μας αρέσει αυτό). Όλα μαζί αυτά, αν εφαρμοσθούν, τότε και μόνο θα μαζέψει χρήματα η κυβέρνηση. Διαφορετικά το αποτέλεσμα.... θάναι μια τρύπα στο νερό.

Meropi είπε...

-@Δείμε μου,
ναι εκεί καταντήσαμε. Να θεωρούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι και γενικά οι υπάλληλοι, πλούσιοι, επειδή τα δηλώνουν όλα!! Ενώ κάτι μεγαλογιατροί και μεγαλοδικηγόροι που εκδίδουν μια απόδειξη στις τόσες και αυτήν με το 1/10 του ποσού, είναι φτωχούληδες του Θεού!

-@Αντώνη μου,
για να πληρώνουν όλοι αυτό που τους αναλογεί, πρέπει και οι ελεύθεροι επαγγελματίες να εκδίδουν αποδείξεις και να πληρώνουν τον αναλογούντα φόρο. Δυστυχώς όμως δεν γίνεται έτσι. Όσο για το διπλανό μου που δεν εκδίδει αποδείξεις, ναι εγώ πιστεύω ότι φταίει. Φοροδιαφεύγει. Με αποτέλεσμα να πληρώνουμε όλοι εμείς που δεν φοροδιαφεύγουμε μεγαλύτερο φόρο και πάλι ως χώρα να βουλιάζουμε. Θα μου πεις ότι φταίει και η Πολιτεία που δεν βρήκε τρόπο να πατάξει τη φοροδιαφυγή. Αυτό όμως δεν σβήνει και τις ευθύνες κάθε διπλανού που φοροδιαφεύγει.

Meropi είπε...

-@Λύκε μου,
όπως γράφω και πιο πάνω στον Αντώνη και η Πολιτεία φταίει που δεν βρήκε τρόπο όχι μόνο να πατάξει τη φοροδιαφυγή, αλλά και να μας πείσει ότι οι φόροι πάνε σε καλή μεριά. Φταίει όμως και ο καθένας από μας χωριστά που θεωρεί εξυπνάδα να φοροδιαφεύγει.

Meropi είπε...

-Mike μου,
αυτό λέω κι εγώ. Για να πετύχει το μέτρο πρέπει το κέρδος των καταναλωτών να είναι υπολογίσιμο, αλλιώς θα αδιαφορήσουν. Θα υποκύπτουν στο δέλεαρ της έκπτωσης. Δυστυχώς.

marianaonice είπε...

Για να είμαι ειλικρινής πιστεύω ότι η φοροδιαφυγή δεν θα παταχθεί με το μέτρο των αποδείξεων. Τίποτε μικροψιλικατζήδες θα πιαστούν, ενώ οι μονίμως διαφεύγοντες ελεύθεροι μεγαλοεπαγγελματίες ξέρουν το κόλπο που λες και εσύ: Με απόδειξη τόσο χωρίς απόδειξη τόσο.
Και όσο εμείς δεν βλέπουμε να πιάνουν τόπο τα λεφτά μας, δεν πρόκειται να αποκτήσουμε συνείδηση να απαιτούμε το αυτονόητο από τον φοροδιαφεύγοντα, να πληρώσει αυτό που του αναλογεί για την ευημερία του κράτους μας!
Λέμε αφού έτσι κι αλλιώς, πληρώσει δεν πληρώσει ο καθένας, τα λεφτά ποιός ξέρει σε ποιανού τσέπες θα μπουν... τι να ζητάμε απόδειξη?
Άστα Μερόπη μου. Φαύλος κύκλος είναι, πολιτική βούληση και έντιμη πολιτεία χρειάζεται κατ' αρχήν... και μετά κυνήγι αποδείξεων...
Ωραία η κούτα!! και μεγάλη μεγάλη... χαχαχα!!

monahikoslikos είπε...

Αρνούμαι να δεχτώ ότι θα επιμείνουν ως το τέλος στη σύνδεση αφορολόγητου με αποδείξεις έστω και 1.000 ευρώ γιατί αν επιμείνουν θα πρόκειται για απάτη ολκής που δεν πιστεύω πως θα την αποτολμήσουν.

Ili είπε...

Κι αντί να κοιτάξουν να φορολογήσουν κανονικά την εκκλησία, για παράδειγμα, την πληρώνουν πάλι οι πολίτες, χαμηλόμισθοι και μη. Γιατί ούτε να φορολογεί το κράτος με σχεδόν το μισό της περιουσίας τους όσους έχουν υψηλά εισοδήματα βρίσκω σωστό. Για ποιο λόγο να δουλεύω για ένα κράτος που δε μου επιστρέφει τίποτα, σε σχέση με όσα έχει ως τώρα εισπράξει; Γιατί να του δώσω κι άλλα χρήματα, όταν ακόμα δεν έχω καταλάβει πώς βρήκε σε μια νύχτα 28 δισεκατομμύρια να δώσει στις τράπεζες, και για ποιο λόγο το έκανε; Γιατί να του δώσω κι άλλα χρήματα, αντί να ψάξει να βρει αυτούς που τα καταχράστηκαν τόσα χρόνια τώρα, και να τους τα πάρει πίσω; Ή θα πρέπει να φτάσω στο σημείο να πρέπει να πάρω δάνειο για να πληρώσω τους φόρους επειδή δε θα έχω χρήματα; Γιατί πρέπει να πληρώνω διόδια, και μάλιστα για δρόμους επικίνδυνους, ενώ πληρώνω φόρους για να γίνονται δημόσια έργα; Κι αφού πληρώνω διόδια, γιατί να πληρώνω και φόρους; Παρ’όλα αυτά, τελικά, και τις αποδείξεις θα μαζέψουμε, και περισσότερους φόρους θα πληρώσουμε, που είναι ήδη πολλοί, και προτείνω να γίνουμε φίλοι με το excel και ν’αρχίσουμε να περνάμε αποδείξεις κάθε μέρα, γιατί στο τέλος θα είναι πιο εύκολο να σβήσουμε κάποιες – ανάλογα με το τι θ’αποφασιστεί – απ’το να τις περάσουμε όλες στο τέλος του έτους μαζεμένες!

Pink_Fish είπε...

κατά τ' άλλα το κράτος θα "επανιδρυθεί" μη χ....Ποιά επανίδρυση και π.....α μέντολες? Με τόση γραφειοκρατία? Χαρτιά και παραχαρτιά, απο δω, απο κει. Είναι σοβαροί? Μάλλον όχι. Άντε και καλή χρονιά, έριξα τα καντήλια μου πρωινιάτικα και ησύχασα, χα χα χα! Σε χαιρετώ :)

Gee Pontius είπε...

Η λογική της πρότασης είναι απλή :
ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ, ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ, "ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ" ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ Κ.Λ.Π. ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ.
Θα παίξει λίγο και η (ανέφικτη πρακτικά) φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και θα πάμε στις επόμενες εκλογές να λύσουμε το πρόβλημα.
Ο Νεοέλλην θα μαζεύει τις αποδείξεις από σουπερμάρκετ και σουβλακερί μπάς και φτάσει το προσδοκώμενο όριο των 12 000 και φυσικά θα προτιμά να πληρώσει 30 ευρώ λιγότερα στον υδραυλικό ΤΩΡΑ παρά να πάρει επιστροφή φόρου 20 ευρώ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ.

Καληνύχτα σας, έχει ξαναπαιχτεί το έργο προ ολίγων ετών, το ξεχάσατε ;
Μάλλον αν κρίνω από τα εκλογκά αποτελέσματα...

Independent είπε...

Εγώ πάλι, μαζεύω αποδείξεις μόνο απο οδοντίατρους, μιας και είναι η μοναδική ιατρική ειδικότητα που δεν καλύπτει το ελληνικό κράτος....

Καλή χρονιά Μερόπη μου

Νίκος Κιτωνάκης είπε...

Εγώ κόβω απόδειξη και σε όσους επισκέπτονται το μπλογκ μου.

aporia είπε...

Νομίζω οτι από τους ελεύθερους επαγγελματίες οι Γιατροι και οι Δικηγόροι ειναι αυτοί πού μας κρατάνε στο χέρι διότι καταφεύγουμε σ΄αυτούς οταν έχουμε πολύ μεγάλα ζόρια.Το 2008 και το 2009 πλήρωσα και στούς δύο τεράστια ποσά χωρίς απόδειξη και τους έλεγα και ευχαριστω απο πάνω.Που λένε να μή πέσεις στα χέρια τους.Συγνώμη Μερόπη μου αν κατάλαβα καλά εισαι δικηγόρος αλλά τι να κάνω ετσι εχουν τα πραγματα και γι΄αυτό εχω και εγω μεγάλο μερίδιο ευθύνης. .

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Βρε Μεροπίτσα, πώς ν' αρχίσουμε από τώρα να καταγράφουμε τις αποδείξεις;
Αφού δεν έχουμε τα ειδικά έντυπα!

Μια ακόμη απορία: οι λογαριασμοί του ΟΤΕ δεν μετράνε, ενώ των άλλων εταιρειών μετράνε; Έλα ντε;

Εγώ έχω πολλές αποδείξεις από κακόφημα καφέ και μπαρ των Εξαρχείων! Αν τις παρουσιάσω στην εφορεία, κινδυνεύω να στιγματιστώ;

Meropi είπε...

Μαριάνα μου,
είναι αλήθεια ότι το δίλημμα που σου θέτουν κυρίως οι ελεύθεροι επαγγελματίες (γιατροί, οδοντίατροι, υδραυλικοί, δικηγόροι κλπ) τόσα χωρίς απόδειξη και τόσα με απόδειξη είναι πολύ δελεαστικό. Πρέπει το κράτος να βρει ένα τρόπο αφενός μεν να δημιουργήσει φορολογική συνείδηση στους πολίτες και αφετέρου να πιάσει τους φοροφυγάδες με αντικειμενικά κριτήρια.

-@Λύκε μου,
δεν ξέρω αν είναι απάτη αυτό με το αφορολόγητο, αλλά είναι αλήθεια ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να παταχθεί η φοροδιαφυγή.

Meropi είπε...

-@Ηλιάνα μου,
καλώς μου ήρθες από τη γειτονιά μου. Έχεις ξανάρθει? Μου φαίνεται είναι η πρώτη φορά, αλλά δεν είμαι και σίγουρη.Το ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να πληρώνουν όλοι ανάλογα με τις δυνάμεις τους είναι σίγουρο. Κι ένας τρόπος είναι να αναγκάζονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες να εκδίδουν αποδείξεις. Για να μην απομυζούν το μεγαλύτερο μέρος των φόρων από τους μισθωτούς.

-@Pink_Fish μου,
καλώς μου ήρθες. Εγώ ήδη χρησιμοποιώ ένα κουτί σε σχήμα μικρού μπαούλου για τις αποδείξεις. θα τις μαζεύω και έχει ο Θεός ή μάλλον ο Υπουργός Οικονομικών τι θα τις κάνω.

Meropi είπε...

-gpoint μου,
κι εγώ πιστεύω ότι δυστυχώς το δέλεαρ των ελεύθερων επαγγελματιών (δεν κόβω απόδειξη πληρώνεις λιγότερα) είναι μεγάλο για το μέσο καταναλωτή. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος όμως να κόβουν αποδείξεις έτσι κι αλλιώς.

-@Independent μου,
τώρα θα πρέπει να μαζεύεις κι άλλες αποδείξεις αν θέλεις το αφορολόγητο.

Meropi είπε...

-@Πιγκουίνε μου,
καλώς μου ήρθες. Στο μπλογκ σου κόβεις αποδείξεις. Στο επάγγελμα σου κόβεις????

-@Απορία μου,
συμφωνώ μαζί σου. Η πλειοψηφία των γιατρών και δικηγόρων φοροδιαφεύγουν. Εγώ? Πού ξέρεις? Μπορεί να είμαι από τις εξαιρέσεις!!!!

-@Ασκάρ μου,
τις αποδείξεις προτείνω να τις καταγράφουμε στο pc, οπότε μετά θα είναι εύκολη η αντιγραφή στο ειδικό έντυπο. Λέμε τώρα. Τόσο οργανωτική δεν είμαι, μη νομίζεις.
Όσο για τις αποδείξεις από τα κακόφημα μπαρ και βέβαια να τις ζητάς και να τις καταγράφεις. Δεν πιστεύω να θέλεις να βρεις νύφη μέσα από την Εφορία και να φοβάσαι ότι θα σε κακοχαρακτηρίσει η εφοριακός!! Χα χα χα!!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΧΙΛΙΕΣ ΧΑΡΕΣ
ΝΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΦΟΡΜΕΣ
ΝΑ ΣΟΥ ΣΗΜΩΝΕΙ Ο ΠΟΝΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μόλις αποκτήσαμε νέο εθνικό σπορ...

αθεόφοβος είπε...

Οπωσδήποτε ταμειακές μηχανές σε όσους δεν έχουν αλλά μαζί και ποινές όχι μόνο σε όσους δεν δίνουν αλλά και σε όσους δεν παίρνουν γιατί σήμερα είναι πολλοί που ντρέπονται να ζητήσουν.
Άν ξέρουν,μετά από μερικές ενδεικτικές δημοσιοποιημένες περιπτώσεις τιμωρίας,ότι είναι αδίκημα και το να μην παίρνεις απόδειξη, τότε θα ζητάνε όλοι.

Ανώνυμος είπε...

Μερόπη προσωπικώς μέχρι και κομμώτρια θα αλλάξω. :)

Aυτό το κλασσικό "εσύ δεν είσαι ξένη, θα σου κόψω μία για 10" ενώ έχω σκάσει 50 ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

Γιατί εκεί φταίει ΚΑΙ το κράτος που δεν έχει βρει τρόπο να της κόψει τον κώλο (με το μπαρδόν τον ποπό), φταίει ΚΑΙ,πρωτίστως, η ίδια που έχει το θράσσος σε ανύποπτο χρόνο να μου ομολογεί ότι δηλώνει 10.000 ενώ βγάζει 40.000, αλλά φταίω ΚΑΙ ΕΓΩ που παίρνω την απόδειξη για 10, κι αυτό όχι κάθε φορά, με τη λογική "εντάξει μωρέ όλοι έτσι κάνουν".

Και πέρα από τις πολιτικές σκοπιμότητες και τις εμπαθείς παρλαπίπες του καθενός, μιας και τα σχετικά κείμενα και σχόλια δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες ημέρες στο βλοκοχωριό, και που όλα βεβαίως δηλώνουν "αντικειμενικά, ρωτάω απλά:
ΟΦΕΙΛΟΥΝ Ή ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ; ΕΙΝΑΙ Ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
Μονολεκτικά και χωρίς "στολίσματα".

Είτε το εφαρμόσει αυτή η κυβέρνηση, είτε το είχε κάνει η προηγούμενη, ή αν τελικά το ολοκληρώσει η αυριανή, ΟΛΟΙ όσοι κόπτονται, κατά πως τους βολεύει κάθε φορά, για την "δικαιοσύνη" ας βγάλουν τις παρωπίδες τους.
Εκτός και αν....
οι "ελεύθεροι" (φόρων) επαγγελματίες είναι πολύ πολύ περισσότεροι σ΄αυτή τη χώρα από τους μισθωτούς και μπροστά στον κώλο τους (μπαρδόν τον ποπό τους) που καίγεται, δεν υπολογίζουν ούτε λογική, ούτε αυτονόητα,
και καταντούν, γιατί περί κατάντιας πρόκειται, μπροστά στο "παράλογο" ότι η δική τους ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, που δεν την εκπληρώνουν, είναι ταυτόχρονα ΔΙΚΑΙΩΜΑ των υπολοίπων, που πλέον θα το διεκδικούν, επιχειρηματολογούν με άρρητα ρήματα....

phlou...flis είπε...

το σκέφτεσε να βγαίνουμε στα καταστήματα να ψωνίζουμε μονο και μόνο για να μαζεύουμε αποδείξεις;

Vam33 είπε...

Τρόμος αυτές οι αποδείξεις Meropi άστα να πάνε .Στο τέλος μπορεί να μας πουν "άκυρο πλάκα κάναμε" που λέει ο λόγος
Καλη χρονια καλημέρες

katerina είπε...

Μερόπη δεν θα ξεστολίσεις; Που να προλαβουμε θα μου πεις; Καταναλώνουμε για να αυξησουμε το αφορολογητο μας.

Καλέ έγώ πια έκοψα και την δουλειά. Έχω πάρει άδεια κατανάλωσης. Λοιπόν, ο Ππακωσταντινου θα κάνει πολλές συζυγοςυ ευτυχισμένες.
- Που εισαι πάλι παιδάκι μου (ο αγανακτισμένος και πεινασμένος συζυγος)
- Αυξάνω το αφορολογητο μας, γρουσουζη(η ...προνοητική συζυγος)

Ζεν πρεμιέ, ηρωας ο Παπακωσταντίνου, σου λέω Μερόπη μου

Meropi είπε...

-@Σκρουτζάκο μου,
το ριξες στις μαντινάδες βλέπω!!! Ευχαριστώ πάντως για την ευχή.

-@ezak μου,
κυνηγοί θα γίνουμε όλοι! Χα χα χα!!!

-@Αθεόφοβε μου,
εγώ συμφωνώ μαζί σου. Υπάρχουν όμως και πολλοί που, δυστυχώς, φέρουν αντίρρηση. Και ξέρεις ποιοί? Αυτοί που και οι ίδιοι δεν εκδίδουν αποδείξεις.

Meropi είπε...

-@Φοράδα μου,
δυστυχώς υπάρχουν πολλά, πάμπολλα παραδείγματα σαν την κομμώτρια σου. Γενικώς εμείς οι Έλληνες θεωρούμε εθνικό σπορ τη φοροδιαφυγή, εκτός φυσικά από τους μισθωτούς.

-@Φλούφλη μου,
χα χα χα!! Το φαντάζεσαι??? Εγώ πάντως την κούτα άρχισα και τη γεμίζω.

Meropi είπε...

-@Vam μου,
παίζει και αυτή η πιθανότητα! Χα χα χα!

-@Κατερινάκι μου,
ακολουθώντας τη συμβουλή σου το ξεστόλισα το σπίτι μου. Όπως βλέπεις έβαλα χειμωνιάτικη εικόνα. Μια και Χειμώνα δεν βλέπουμε εκ του φυσικού, είπα να βάλω εικόνα να τον βλέπουμε από κει. Χα χα χα!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Μερόπη μου, καλή χρονιά με υγεία.
Για τη φοροδιαφυγή έχεις απόλυτο δίκιο όταν λες ότι πρέπει πρώτα να διαμορφώσει ο έλληνας κοινωνική συνείδηση και μετά να δει το όφελος στην τσέπη του. Τι λες θα γινόταν, αν έκαναν τη φοροδιαφυγή κακούργημα; Γιατί ο έλλην μόνο με τη φοβέρα καταλαβαίνει. Κατά τα άλλα, φροντίζει μόνο την πάρτη του, αλλά τα περιμένει και όλα από το δύστυχο το κράτος.

eirini katsa είπε...

Καλημέρα κ.Μερόπη!
Χρόνια πολλά και καλά!
Καλή χρονιά να έχετε,με υγεία και χαρά!
Αχ....αυτή η φοροδιαφυγή...
Καλά και αυτές οι αποδείξεις...10 δις θα μαζευτούν όπως πάνε,ποιός θα κάτσει να τις δει,οεο;
Xαιρετισμούς πολλούς!
:)

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Για να σου πω την αλήθεια όταν είδα τον τίτλο του ποστ σου νόμιζα ότι το Κράτος εβγαλέ και άλλες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους κυνηγούς. Ευτυχώς δεν έπεσα μέσα.

Όσον αφορά την φοροδιαφυγή πολύ φοβάμαι ότι η απάντηση είναι γνωστή: την νύφη θα την πληρώσει η πλέμπα του ΙΚΑ.

"συνείδηση πολίτη";
Το άλλο με τον Τοτό το γνωρίζεις;

Ευάγγελος είπε...

Meropi μου οι ιδέες σου πολύ εύστοχες, να τις κατέθεσεις και στη διαβούλευση στο opengov. Καλή χρονιά και ...καλό βόλι!

Meropi είπε...

-@Δώρα μου,
προσβλέπω στην ημέρα που εμείς οι Έλληνες θα αποκτήσουμε κοινωνική συνείδηση. Φοβάμαι όμως ότι απέχει πολύ! Καλό σου απόγευμα.

-@Ειρήνη μου,
έλα μου ντε, ποιος θα κάτσει να τις καταγράψει μία μία! Μόνο που το σκέφτομαι βαριέμαι.

-@Γιάννη μου,
ξέρω πολλά ανέκδοτα με τον Τοτό!! Χα χα χα! Όπως π.χ. ευγένεια, σεβασμός στους ανάπηρους κλπ. Χα χα χα!

-@Ευάγγελε μου,
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και καλό βόλι και σε σένα. Στο opengov υπάρχει, άραγε, κανείς που τα διαβάζει????

Ευάγγελος είπε...

@Meropi μου, το opengov όχι μόνο διαβάζεται, αλλά, σε διαβεβαιώνω, ότι κυριολεκτικά ξεκοκκαλίζεται! Αξίζει τον κόπο, όπου νομίζεις, εσύ ειδικά που έχεις άποψη και την ικανότητα να την υποστηρίζεις, να συμμετέχεις.