Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

"Φιλαράκια πώς σας ήρθε και περάσατε έξω από το Τμήμα?"




Το ιδιωτικό Νοσηλευτήριο που πραγματοποίησε δωρεάν τη λεπτή χειρουργική επέμβαση της νεαρής ειδικής φρουρού Σοφίας Ψυχογιού που είχε τραυματιστεί σοβαρά από τις σφαίρες τρομοκρατών στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής, διοργάνωσε μια μικρή συνέντευξη τύπου, κατά την έξοδο της ασθενούς από το Νοσηλευτήριο. Ο λόγος, κατά τη γνώμη μου, προφανής. Δημόσιες Σχέσεις ή επί το λαϊκότερο διαφήμιση του ιδιωτικού Νοσοκομείου. Ουδέν μεμπτόν θα έλεγε κάποιος, αφού πραγματοποιήθηκε δωρεάν η επέμβαση, θεμιτή και ολίγη διαφήμιση. Όμως γιατί εγώ, ένιωσα ένα κόμπο, όταν άκουσα, σ' αυτή τη συνέντευξη, τη νεαρή αστυνομικό να μιλά και να λέει περίπου τα εξής απευθυνόμενη υποτίθεται προς τους τρομοκράτες: «Φιλαράκια, πώς σας ήρθε και περάσατε έξω από το Τμήμα και ρίξατε; Και αφού ρίξατε τι καταλάβατε; Λάθος σημάδι βάλατε γιατί επέζησα.... Η ριπή βολή κατά βολή που κάνατε δεν ήταν σωστή. Αν έριχνα εγώ βολή κατά βολή μπορεί και να σας πετύχαινα όμως. Άρα πώς ξέρουμε αν είστε εσείς καλύτεροι ή εγώ;»
Τι ήταν αυτό που άκουσα? Τα παιδία παίζει "κλέφτες κι αστυνόμους"?
Αχ βρε κορίτσι μου, καταλαβαίνω ότι πέρασες μια βασανιστική περιπέτεια και σου εύχομαι με όλη μου την καρδιά να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία σου και να γυρίσεις σύντομα στη δουλειά σου. Θα σου δώσω όμως μια συμβουλή. Να αποφεύγεις στο εξής τις συνεντεύξεις τύπου. Αν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια θέλουν να κάνουν διαφήμιση, ας βρουν ένα άλλο τρόπο.
Και μια ερώτηση προς το Μιχάλη Χρυσοχοϊδη: Μήπως οι ειδικοί φρουροί χρειάζονται εκ βάθρων επανεκπαίδευση, με σκοπό να καλλιεργηθεί μια νέα νοοτροπία?

31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Μεροπάκη

Στο κείμενο που οδηγεί το link σου η λέξη "φιλαράκια" απ΄όσο είδα δεν υπάρχει.
Προφανώς έχει προστεθεί για να δώσει έμφαση στο σκεπτικό σου, αν και ομολογώ ότι είναι αυτή κυρίως που εμένα με ξένισε και μου δημιούργησε την περιέργεια για την συνέντευξη.
Για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να πω πως υπάρχει κάτι που μου κάνει εντύπωση.
Παιδιά είναι δυστυχώς και οι "κλέφτες" και οι "αστυνόμοι" και ενώ θα έπρεπε τουλαχιστον οι δεύτεροι να είναι εκπαιδευμένα τουλάχιστον παιδιά, εξακολουθούν να μην είναι. Σε τίποτα. Ούτε στον χειρισμό της εξουσίας, ούτε στων όπλων, ούτε και του λόγου. Ίδιοι με τους "κλέφτες" και τις προκηρύξεις τους. Γιατί δεν ξέρω αν αρκεί μια καλή επίδοση στις πανελλήνιες εξετάσεις για να γίνειε καλός στο αντάρτικο πόλης, αλλά για να γίνεις αστυνομικός με την έννοια που θα έπρεπε να έχει ο όρος, σίγουρα δεν αρκεί.

Καλημερούδια σας ξανά

monahikoslikos είπε...

Μερόπη μου ακούγοντας τη νεαρά ειδική φρουρό να χαριεντίζεται με το πως θα συμπεριφερθεί στους τρομοκράτες αν και όποτε συλληφθούν ένιωσα δέος για που έχουμε αναποθέσει την ασφάλειά μας.
Με τέτοια ποιότητα προσωπικού δεν είναι να απορεί κανείς γιατί μεγάλα τμήματα της πρωτεύουσας τις βραδυνές ώρες μοιάζουν με εμπόλεμες ζώνες.

@Φοράδα στ΄ αλώνι, δυστυχώς δεν έχει προσθέσει τίποτα περιττό η @Μερόπη, άκουσα κι εγώ το "φιλαράκια" κι ένοιωσα ανατριχίλες στην πλάτη σαν να μου ρίχνανε παγωμένο νερό.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Η κοπελίτσα είπε πολλές αρλούμπες. Βέβαια, πρέπει να πούμε ότι τόσο η μόρφωσή της (ξεχώρισε πολύ εύκολα βάσει προφοράς και επιλογής λέξεων) όσο και η μικρή αλαζονεία που ξέφυγε το χάρο και η μεγάλη χαρά τη δικαιολογούν. Ωστόσο, έπρεπε η κοπελίτσα να ξέρει ότι δεν μιλάνε έτσι στην κάμερα, γιατί όλο το υφάκι της έβγαζε μία φιλαυτία και μία ανωτερότητα που αγγίζουν την ύβριν.

Και η φράση που παραθέτεις, εκ των πραγμάτων θυμίζει και λίγο Κορκωνέα (επίσης ειδικός φρουρός).Δηλαδή, εκείνος ήξερε και ήταν καλύτερος από τους τορμοκράτες;

Ας είναι γερή στο μέλλον κι ας ξεχάσει τους πυροβολισμούς.

Locus Publicus είπε...

Καλα να είναι η κοπέλα Μερόπη μου, και ας της συγχωρήσουμε το γενικό ύφος που πιο πολυ αμορφωσιά αναδύει παρα ότιδήποτε άλλο. Συμφωνώ και εγώ πως θα έπρεπε να μείνει εκτός συνεντεύξεων που έχουν σκοπό τη διαφήμιση. Της εύχομαι να επανελθει ιατρικά και να μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή της. Για μένα, όλοι εκείνοι που φορούν τη στολή και είναι ενταγμένοι στην προστασία του Ελληνα, πρέπει να έχουν τον σεβασμό μας. Τα προβλήματα της αστυνομίας είναι βέβαια γνωστά, και ελπίζω σιγά σιγά να διορθωθούν. Υπάρχουν όμως και πολύ χειρότερες προβολές, όπως ο Ζουγκλίστας που αφήνει τον Ξηρό να αρθρογραφεί συνέχεια, λες και η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη την πολιτική του ανάλυση.

Meropi είπε...

-@Φοράδα μου
πάτα το πρώτο λινκ (όταν άκουσα...) υπάρχει και ηχητικό ντοκουμέντο (βίντεο), για να ακούσεις τα φιλαράκια. Πάντως χρειάζονται επειγόντως επανεκπαίδευση οι ειδικοί φρουροί.

-@Λύκε μου,
έτσι όπως το περιγράφεις ένιωσα κι εγώ όταν άκουσα τη νεαρή να μιλά. Με πόνο ψυχής ανέβασα αυτή την ανάρτηση...

Marina είπε...

Τι ανόητη! Με αυτές τις κουβέντες της αναδαυλίζει τις φωτιές (κλέφτες κ αστυνόμοι). Κάθεται να "παραβγεί" με άτομα που δεν σταματούν σε τίποτα!.

Meropi είπε...

-@Δείμο μου,
ο λόγος που έγραψα την ανάρτηση είναι κυρίως για να αναλογιστούμε όλοι τι εκπαίδευση δίνει η Πολιτεία στους ειδικούς φρουρούς και γενικότερα στα Αστυνομικά όργανα. Και κατάλαβα κι εγώ, όπως κι εσύ, ότι καλύτερα να αφήσουν τους πυροβολισμούς.

-@Locus μου,
όπως γράφω και πιο πάνω, αυτή την ανάρτηση την έγραψα με πόνο ψυχής, γιατί αντιλήφθηκα, ακόμα μια φορά, την εντελώς ελλιπή εκπαίδευση των αστυνομικών οργάνων, αλλά και τη νοοτροπία τους. Η μομφή πηγαίνει πιο πολύ προς την Πολιτεία για τον τρόπο της εκπαίδευσης τους και όχι προς το νεαρό κορίτσι, στο οποίο εύχομαι τα καλύτερα.

Meropi είπε...

-@Μαρίνα μου,
ακριβώς κι εμένα αυτό που επισημαίνεις που δημιούργησε τον κόμπο. Το ότι "παραβγαίνει" με τους τρομοκράτες.

maxforeigner είπε...

Καλησπέρα Μερώπη : οι δηλώσεις της νεαρής φρουρού, είναι (πέραν όλων των άλλων που αναφέρουν τα άλλα σχόλια - με τα οποία βεβαίως συμφωνώ) και φανερά μια πρόκληση και πρόσκληση προς τους τρομοκράτες για να επαναλάβουν τη πράξη τους.... Κι αν το επιχειρήσουν, ποιος ξέρει αν το αποτέλεσμα θάναι πολύ χειρότερο ?

Βάσσια είπε...

Μερόπη στέκομαι στο "επανεκπαίδευση" και συμπληρώνω - εκπαίδευση όλων των επιπέδων.
Διότι αν είσαι απαίδευτος - το αποτέλεσμα της δουλειάς σου θα είναι κι αυτό όμοιο.
Πόσο μάλλον όταν αφορά τέτοια "επαγγέλματα".
Και δεν είναι προσωπικό κατά της νεαρής φρουρού, αλλά αφορά όλους.

Ανώνυμος είπε...

Το είδα!!!
Και δεν είναι τελικά η λέξη που πλέον μου κέντρισε το ενδιαφέρον, αλλά το όλο ύφος και στήσιμο.
Αιτία πάντως, συνεχίζω και πιστεύω πως είναι όσα και στο προηγούμενο σχόλιο ανέφερα.

Ευάγγελος είπε...

Ευτυχώς άστοχες σφαίρες, δυστυχώς άστοχες εκφράσεις... Εσύ όμως, εύστοχη, όπως συνήθως, Meropi μου!... Περαστικά...

αθεόφοβος είπε...

Δυστυχώς αυτό το επίπεδο μαγκιάς χαρακτηρίζει όπως φαίνεται τον απαίδευτο αστυνομικό από την αρχή της κατάταξης του στο σώμα.
Δεν τους έχουν εκπαιδεύσει ότι δεν πάιζουν κλέφτες και αστυνόμους και επίσης ότι δεν είναι καμπουμπόιδες αλλά όργανα για την τήρηση της τάξης.

gerasimos είπε...

Φοβάμαι ότι το να σχολιάζουμε τις δηλώσεις της παρά λίγο νεκρής ειδικής φρουρού είναι σα να σχολιάζουμε την κορυφή ενός τεράστιου παγόβουνου αγνοώντας το ίδιο το παγόβουνο, που μας φαίνεται μυτερή και μπορεί να τραυματίσει κανέναν. Τι εννοώ; Ότι θα έπρεπε (νομίζω) να μας απασχολεί πολύ περισσότερο το πώς φτάσαμε μέχρι αυτό το σημείο, να έχουμε μια ασυνείδητη, τυφλή και ανεξήγητη τρομοκρατία σε μια παραπαίουσα χώρα που μόνο η τρομοκρατία της έλειπε, από το τι είπε η κοπέλα αυτή, που αποτελεί απλώς έναν πολύ τελευταίο κρίκο μιας πολύ μακριάς αλυσίδας γεγονότων, προβλημάτων, παθογενειών...

Meropi είπε...

-@Mike μου υπάρχει και αυτή η πιθανότητα που επισημαίνεις.

-@Βάσσια μου,
νομίζω ότι αυτό που χρειάζεται είναι η εκ βάθρων εκπαίδευση και η αλλαγή νοοτροπίας.

Meropi είπε...

-@Ευάγγελε μου,
πράγματι άστοχα λόγια.

-@Αθεόφοβε μου,
ακριβώς αυτή τη γνώμη έχω και εγώ σχετικά με την αποστολή των αστυνομικών.

Meropi είπε...

Γεράσιμε μου,
Και βέβαια με απασχολεί το θέμα της τρομοκρατίας και μάλιστα της τυφλής και ανεξήγητης, όπως σωστά επισημαίνεις. Το θεωρώ τόσο αυτονόητο αυτό που δεν χρειάστηκε καν να το αναφέρω στην ανάρτηση μου. Όμως εξίσου με απασχολεί και το θέμα της εκπαίδευσης και νοοτροπίας των αστυνομικών οργάνων που είναι πολύ βασικό στοιχείο στη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Ακούγοντας τη νεαρή φρουρό να μιλά συνειδητοποίησα την έλλειψη κατάλληλης εκπαίδευσης στην Αστυνομία, αλλά και την έλλειψη της νοοτροπίας που πρέπει να έχει ένα αστυνομικό όργανο για να είναι αποτελεσματικό. Σε καμιά περίπτωση ο αστυνομικός δεν πρέπει να ανταγωνίζεται τον κακοποιό ή τον τρομοκράτη και μάλιστα στο ποιος πετυχαίνει καλύτερο στόχο. Με αυτή την ανάρτηση δεν στρέφομαι προσωπικά κατά της νεαρής ειδικής φρουρού, στην οποία εύχομαι τα καλύτερα. Στρέφομαι κυρίως κατά της Πολιτείας που δεν φρόντισε για την κατάλληλη εκπαίδευση των αστυνομικών οργάνων της.

ippoliti_ippoliti είπε...

Προσυπογράφω ακόμη καιτο και της ανάρτησής σας.
Καλό σας βράδυ

Gee Pontius είπε...

Νομίζω πως το βλέπετε πολύ αφ' υψηλού και επιφανειακά το θέμα και ενοχλείσθε από την "αμορφωσιά" της ειδικής φρουρού.
Καλό θα ήταν να κατανοούσατε ότι μόρφωση στο πεζοδρόμιο είναι το καράτε και το ζίου ζίτσου και κάποιοι κώδικες επικοινωνίας διαφορετικοί από τις συνήθειες των γραφείων. Σίγουρα στο πεζοδρόμιο ο κώδικας επικοινωνίας δεν είναι ο αστικός κώδιξ και το χάμπεας κόρπους γιατί τότε αν τα ξέρει αυτά τα νομικά ο ειδικός φρουρός θα κάνει ότι και σεις όταν σας κλέβουνε το σπίτι ή σας βιάζουν το παιδί, θα παρακολουθεί χωρίς να επεμβαίνει μην του κακοφορμίσει η ...μόρφωση και θα ψάχνει γιά άλλον με εμπειρία πεζοδρομίου να σώσει την κατάσταση.
Τον ειδικό φρουρό τον θέλετε στα πεζοδρόμια ή όχι ;
Καθένας χρειάζεται μόρφωση στη δουλειά που κάνει και όχι μόνο χαρτιά, ο λαϊκός συθέτης που δεν ξέρει νότες δεν θεωρείται αμόρφωτος από τους μαέστρους.
Για τον ίδιο λόγο ανατίθενται πανεπιστημιακά μαθήματα σε άτομα που δεν έχουν απολυτήριο δημοτικού αλλά έχουν εμπειρική γνώση του αντικειμένου τους.
Εσείς όμως οι "μορφωμένοι" φαίνεται πως είσθε παραγεμισμένοι με θεία ουσία, όπως έγραφε ο μακαρίτης ο Ηλίας Πετρόπουλος, και περιφρονείτε σαν "αμόρφωτους" όσους δουλεύουν στο πεζοδόμιο και χρησιμοποιούν τη γλώσσα του πεζοδρομίου.

Ανώνυμος είπε...

Πάρα πολύ αλλαζονική και ολίγον αναίσθητη θα έλεγα. Με σόκαραν οι δηλώσεις της, μα πιο πολύ ο συνδυασμός απλανές βλέμμα του βοδιού+"τολμήστε-να-τα-βάλετε-μαζί-μου-και-τότε-ο-κορκονέας-θα-σας-φαίνεται-αθώα-περιστερά".Κάποιος να μας φυλάει από την αστυνομία..

Ανώνυμος είπε...

g

Πιθανώς, καλέ μου άνθρωπε, να δημιουργήθηκε σύγχυσις μεταξύ των τόσο διαφορετικών εννοιών της "μόρφωσης" και της "εκπαίδευσης".
Τώρα αν και σ΄αυτό διαφωνείς, ότι δηλαδή ασχέτως μορφώσεως όχι μόνο το συγκεκριμένο κορίτσι αλλά ο επαγγελματικός της κλάδος, γενικώς, στερείται της σωστής εκπαίδευσης, πρακτικώς και θεωρητικώς, τι να πω... Τόσα ξέρω, τόσα λέω...
Και με την ευκαιρία αυτής της τριτολογίας μου :)
1.Να επισημάνω πως προσωπικά καταγράφω στα συν της, ότι είπε όσα εκείνη πίστευε και δεν διάβασε ένα κείμενο καθ΄υπόδειξη των προϊσταμένων της.

2. Να ζητήσω να μάθω τι είναι χάμπεας κόρπους, γιατί δεν γνωρίζω.

Όχι τίποτις άλλο, για να μη νομίζετε ότι έχετε να κάνετε με καμιά ...μορφωμένη

Gee Pontius είπε...

Αγαπητή φοράδα είχα αρκετές φορές μαθητές και μαθήτριες αστυνομικούς από ζητάδες μέχρι προστασίας υψηλών προσώπων. Πολλές φορές και ειδικά σε καταστάσεις δύσκολες είναι πιο "μορφωμένοι" από πολλούς κουστουμαρισμένους κι' ας μη ξέρουν να μιλήσουν καλά,εξ άλλου δεν είναι εκεί η χρησιμότητα τους, άρα ας μην τους κρίνουμε απ΄αυτό αλλά από την κοινωνική προσφορά τους.
Οπως στη νομική ορολογία η ιθαγένεια ταυτίζεται με την υπηκοότητα αλλά δεν θεωρείται "αμορφωσιά" έτσι και οιφρουροί του πεζοδρομίου αποκαλούν τους τρομοκράτες "φιλαράκια" μια που βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά, δεν είναι σωστό να τους απαξιώνει κανείς.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ είπε...

Αγαπητή Μερόπη

τα συγχαρητήρια μου στον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του ιδιωτικού θεραπευτηρίου. Τι φαεινή ιδέα να καλύψει το θεραπευτήριο τα έξοδα της νεαράς! Κίνηση ματ. Απαξίωση των κρατικών ιδρυμάτων υγείας και παράλληλα άπλετη δωρεάν τηλεοπτική διαφήμιση! Και ο άνθρωπος-οι την δουλειά του κάνει. Η ηγεσία των Υπουργείων Υγείας και Προστασίας του πολίτη πως το επιτρέψανε; Ψιλά γράμματα ε;

Meropi είπε...

-@ippoliti μου,
σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη σου και τα καλά σου λόγια.

-@gpoint μου,
νομίζω ότι δεν κατάλαβες καλά το πνεύμα της ανάρτησης μου. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η Πολιτεία δεν φρόντισε να εκπαιδεύσει σωστά τα αστυνομικά όργανα. Δεν μπορεί ένας σωστά εκπαιδευμένος αστυνομικός να ανταγωνίζεται λεκτικά τους τρομοκράτες ποιος ξέρει καλύτερο σημάδι με τα όπλα.

Meropi είπε...

-@BlondeElena μου,
παιδιάστικα επιπόλαιη πιο πολύ μου φάνηκε η νεαρή φρουρός, παρά αλαζονική. Και σε κάθε περίπτωση μη έχοντας εκπαιδευτεί σωστά να προστατεύει τον εαυτό της και τους πολίτες.

-@Φοράδα μου,
ναι αυθόρμητα μίλησε η κοπέλα, αλλά....

Meropi είπε...

-@Αντώνη μου,
είσαι ο μόνος που έπιασες και το δεύτερο θέμα της ανάρτησης μου. Ότι δηλαδή μ' αυτή τη συνέντευξη τύπου επιδιώχθηκε η διαφήμιση ενός ιδιωτικού Νοσηλευτηρίου. Σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη.

ritsmas είπε...

http://ritsmas.wordpress.com/2010/01/29/%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE-%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%BF/

Μεροπακι, ρίξε μια ματια.Είναι για ΄σενα. Ηθελα καιρό να το κανω, αλλά ξέρεις τώρα πώς κωλυσιεργούμε..
φιλια

Gee Pontius είπε...

Μερόπη μου, έχω υπηρετήσει 30 μήνες σαν αξιωματικός και έχω παρακολουθήσει την εκπαίδευση των Ο.Υ.Κ. (βατραχανθρώπων).
Δεν λέω ότι είναι ίδια με των ειδικών φρουρών αλλά έχω την απορία με ποιές γνώσεις κριτικάρεις την εκπαίδευσή τους και αποφαίνεσαι ότι
"Δεν μπορεί ένας σωστά εκπαιδευμένος αστυνομικός να ανταγωνίζεται λεκτικά τους τρομοκράτες ποιος ξέρει καλύτερο σημάδι με τα όπλα"
Το ότι συμφωνούν μαζί σου άνθρωποι των γραφείων δεν σημαίνει ότι είναι σωστή η άποψή σου.

Meropi είπε...

-@Ρίτσα μου,
σ' ευχαριστώ πολύ για την αναδημοσίευση!!!! Έχει μεγάλη συναισθηματική αξία αυτή σου η χειρονομία.

Meropi είπε...

Αχ βρε @gpoint μου, δηλαδή αν κατάλαβα καλά θεωρείς ότι οι αστυνομικοί, οι καλά εκπαιδευμένοι, σωστά πράττουν όταν ανταγωνίζονται και προκαλούν, τρόπον τινα, τους κακοποιούς και τους τρομοκράτες να παραβγούν στο σημάδι! Εξακολουθώ να έχω άλλη γνώμη.

Independent είπε...

Πάλι στην εκπαίδευση είναι το πρόβλημά μας καλή μου φίλη.