Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Το νέο αεροδρόμιο Λάρνακας μέσα από τα μάτια μου!


Δεν ξέρω αν το πληροφορηθήκατε, αλλά αν όχι μάθετε το από μένα που ταξίδεψα πρόσφατα στην Κύπρο. Από 17-11-2009 λειτουργεί πλήρως και ομαλά το νέο Διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας που εγκαινιάστηκε στις 7 Νοεμβρίου και άρχισε σιγά σιγά τη λειτουργία του από 10-11-2009.

Επιτέλους!! Τριάντα πέντε χρόνια από την τουρκική εισβολή και την αχρήστευση του αεροδρομίου Λευκωσίας, το οποίο δυστυχώς βρίσκεται στη «νεκρή ζώνη», έχουμε κι εμείς οι Κύπριοι ένα λειτουργικό και μοντέρνο Διεθνές Αεροδρόμιο, για το οποίο μπορούμε να είμαστε περήφανοι. Το παλιό αεροδρόμιο της Λάρνακας λειτούργησε το 1975, λίγους μόνο μήνες μετά την τουρκική εισβολή, σε πρόχειρες λυόμενες κατασκευές. Σιγά σιγά νέες κατασκευές προστέθηκαν στις παλιές, αλλά ποτέ δεν απέκτησε την όψη μοντέρνου αεροδρομίου. Τουλάχιστον στα μάτια μου είχε τη μορφή μιας αξιοπρεπούς «Αποθήκης».

Το νέο διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας, έτσι όπως το είδα εγώ, δεν έχει καμιά σχέση με το παλιό. Είναι λειτουργικό και μοντέρνο και ενσωματώνει στοιχεία από τον πολιτισμό της Κύπρου. Θα εξυπηρετεί ετησίως επτά εκατομμύρια επιβάτες και έχει προοπτική να εξυπηρετήσει μέχρι 10 εκ. επιβάτες. Διαθέτει 16 αερογέφυρες (φυσούνες), 67 σημεία ελέγχου επιβίβασης, 5 ζώνες παραλαβής αποσκευών (ιμάντες), 2.450 θέσεις στάθμευσης, αίθουσες επισήμων και επιχειρηματιών, καταστήματα αδασμολογήτων και άνετους λειτουργικούς χώρους με πολλαπλές επιλογές από καταστήματα και καφεστιατόρια. Το όνομα του? Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα τελειωτικά, αλλά το πιο πιθανό όνομα που ακούγεται είναι «Ζήνων», προς τιμή του αρχαίου φιλοσόφου που κατάγεται από το Κίτιο (σημερινή Λάρνακα) Κύπρου.

Δείτε τώρα το νέο αεροδρόμιο Λάρνακας μέσα από τα μάτια μου ή μάλλον μέσα από τη φωτογραφική μου μηχανή. Τις φωτογραφίες τις τράβηξα εγώ η ίδια με τα χεράκια μου, στις 25 Νοεμβρίου που γυρνούσα από την Κύπρο! Την πρώτη φωτογραφία πάνω πάνω την τράβηξα στο χώρο των σημείων ελέγχου επιβίβασης (check in), όπου υπάρχουν έργα από χαλκό. Η Κύπρος, ως γνωστό, στην αρχαιότητα ήταν γνωστή για τα κοιτάσματα και το εμπόριο χαλκού, το δε όνομα της πήρε από την ετεοκυπριακή ονομασία του χαλκού (βλ. εδώ).

Θαυμάστε τώρα και τις υπόλοιπες φωτογραφίες. Από ότι θα δείτε το νέο αεροδρόμιο στολίστηκε χριστουγεννιάτικα.









---------------------------------

Προσθήκη:

Με αφορμή μια απορία του @φίλου Αθεόφοβου, παραθέτω μερικά ακόμα στοιχεία για την ανέγερση του νέου αεροδρομίου της Λάρνακας. Η διαχείριση και η κατασκευή του αεροδρομίου αυτού, καθώς και του νέου αεροδρομίου της Πάφου, το οποίο περατώθηκε εδώ και ένα χρόνο περίπου, ανατέθηκε στην εταιρεία "Hermes Airports", με πρόεδρο τον κ. Νίκο Σιακόλα, ο οποίος ας σημειωθεί είναι συγχωριανός μου (κατάγεται από τον Καραβά της Κερύνειας). Η εταιρεία "Hermes Airports" ανέθεσε με τη σειρά της την κατασκευή του αεροδρομίου στη Γαλλική Εταιρεία «Bouygue Batiment International», η οποία, ας σημειωθεί, έφερε σε πέρας το έργο μέσα στην αρχική προθεσμία, ούτε μέρα παραπάνω. Γι’ αυτό και στα εγκαίνια του αεροδρομίου παρέστη ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Πιέρ Λελούς, ο οποίος ήρθε στην Κύπρο ως προσωπικός απεσταλμένος του προέδρου Νικολά Σαρκοζί. Φυσικά στα κέρδη από την εκμετάλλευση του αεροδρομίου συμμετέχει και η πιο πάνω Γαλλική εταιρεία με ένα σημαντικό μερίδιο, όπως φυσικά και το Κράτος. Αξιοσημείωτο είναι ότι από το έτος 2006 που ανατέθηκε η διαχείριση του αεροδρομίου στην εταιρεία "Hermes Airports" και άρχισε η κατασκευή του νέου αεροδρομίου, αυξήθηκαν σημαντικά και τα τέλη του αεροδρομίου της Λάρνακας, με αποτέλεσμα τη διατύπωση πολλών παραπόνων (βλ. εδώ). Έγινε δηλαδή κάτι παρόμοιο με αυτό που βιώνουμε στο Αεροδρόμιο των Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».


45 σχόλια:

Βάσσια είπε...

Καλορίζικο!!!

Φαίνεται όμορφο.
Καλά ταξίδια και καλούς επισκέπτες!

:-)

stalamatia είπε...

Mεροπούλα μου να υποθέσω ότι γύρισες;
Η μάμα ο παπάς καλά; Τον Γεννάρη θα το εγκαινιάσω και εγώ το αεροδρόμιο.
Επίσης η φωτογραφία σου στο προηγούμενη ανάρτηση ,φοβερή με το παλτουδάκι σου.Tχρώμα ήταν ; να πάρω το ίδιο.Φιλά και καλό Σ/Κ.

jf είπε...

Να ρίξουν και τις τιμές των εισητηρίων να πηγαίνουμε για... καφέ στο αεροδρόμιο!!
Καλώς να μας υποδεχτεί!

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο αεροδρόμιο..δεν βλέπω την ΄ωρα να ξανα-πάω Κύπρο. Μεγειά!

leondokardos είπε...

Να το χαίρεστε λοιπόν το νέο αεροδρόμιο, καλορίζικο και να φέρνει πολύ κόσμο στο όμορφο νησί σας.Πάντοτε τα αεροδρόμια προσφέρουν μια πρώτη εντύπωση για τη χώρα και αξίζει να είναι λειτουργικά και άνετα.

Gee Pontius είπε...

Ωραίες οι φωτογραφίες από το νέο αεροδρόμιο, ας ελπίζω ότι κάποτε θα το επισκεφθώ.

Σχετικά με το όνομα πάντως της Κύπρου έχω πιο "λογικές" λύσεις από τις ετυμο"λογικές".
Ο χαλκός στα ελληνικά δεν λεγότανε ποτέ με λέξη σχετική με την λέξη Κύπρος, ούτε οι παραγόμενες λέξεις έχουν καμμιά σχέση με τον χαλκό.
Στις λατινογενείς γλώσσες ονόμασαν τον χαλκό από την λέξη Κύπρος και όχι το αντίθετο.
Η Αφροδίτη αναφέρεται σαν Κύπρις και Κυπρογενής αλλά δεν νομίζω ότι είχε χαλκόχροα μαλλιά,αντίθετα σχετίζεται με το μύρον κύπρινον και το δένδρο κύπρος.
Κύπρις είναι το άνθισμα της ελιάς και της αμπέλου καθώς και του δένδρου κύπρος από το οποίο παίρνανε το μύρον κύπρινον με διαδικασία που περιγράφει ο Θεόφραστος " Της κύπρου η εργασία παραπλησία τη του ροδίνου" ενώ από την φλούδα του ίδιου δένδρου παίρνανε την βαφή που σήμερα λέμε χέννα (από το αραβικό "κνα". όνομα για το δένδρο κύπρος.
Λαμβανομένης υπ' όψιν της ωφέλειας από το κάρπισμα της ελιάς και της αμπέλου καθώς και της σχεδόν αόρατης ανθοφορίας των, μου φαίνεται λογική η παρουσία της θεάς του έρωτα...

Κυπριακά Ιστολόγια είπε...

Ήρθαμε. Όλα τα κυπριακά ιστολόγια, μόνο εδώ.

http://kypriakaistologia.blogspot.com

www.kypriakablogs.com

Ιάκωβος είπε...

ναι, το ήξερα, λόγω συγγενών ;).
Να σε ενημερώσω κι εγώ για κάτι καινούριο; επίσης κοντινό - www.alexiptoto.net, Αλεξήπτωτο - Διαδικτυακό Περιοδικό Λόγου και Τέχνης.
θα τα πούμε,
φιλιά!

αθεόφοβος είπε...

Θυμίζει το Ελ.Βενιζέλος ,ή ίδια εταιρέια το έφτιαξε;

Anonymous είπε...

Ohi .I eteria ine galliki kai gi ayto paresti o ekprosopos toy sarkozi.
Veveo eperimename ton idio me ta tis ginekos tou alla tin hari den mas tin ekame.
Ego thelo na rotiso an iparhoun arketa kathismata giati ki emena paremferi me to el venizelos mou efanike.Toso aneto aerodromio alla oi germanoi ayto me ta kathismata na men to provlepsoun ?
Meropi kai i pafos ehi prosfatos sighrono aerodromio oi omos toso megalo oso ayto tis larnakas

Meropi είπε...

-@Βάσσια μου,
έχεις πάει στην Κύπρο? Ευκαιρία λοιπόν να πας! Απ' ότι ξέρω είσαι ταξιδεύτρια!

-@Σταλαματιά μου,
ναι γύρισα, το ταξιδάκι μου ήταν μόνο για 3 μέρες! Το παλτουδάκι μου είχε χρώμα μπλε!!! Δεν ξέρω αν θα προλάβεις να πάρεις το ίδιο!!! Χα χα χα!

Meropi είπε...

-@JamanFou μου,
είναι αλήθεια ότι με το νέο αεροδρόμιο έχουν "τσιμπηθεί" τα τέλη και οι τιμές! Πάντως είναι ωραίο, μου άρεσε!

-@Θεία Λένα μου,
άντε λοιπόν, τι κάθεσαι? Καιρός για ένα ακόμα ταξιδάκι!

Meropi είπε...

-@Λεοντόκαρδε μου,
ευχαριστώ για τις ευχές σου! Ναι είναι αλήθεια ότι η πύλη εισόδου σε μια χώρα, δηλ. το αεροδρόμιο, παίζει μεγάλο ρόλο στην εντύπωση που αποκομίζεις από τη χώρα αυτή!

-@gpoint μου,
ενδιαφέρουσα η ανάλυση σου για την ονομασία της Κύπρου. Πάντως η αρχική προέλευση είναι από την ονομασία του χαλκού στην ετεοκυπριακή γλώσσα, η οποία ήταν παραπλήσια με τη μινωική και πάντως όχι ελληνική. Οι έλληνες εμφανίστηκαν στην Κύπρο αργότερα, οπότε και επικράτησε και η ελληνική γλώσσα.

Meropi είπε...

-Καλώς τα @Κυπριακά ιστολόγια. Έχω μια απορία. Καινούργιο blog είστε?

-@Ιάκωβε μου,
καλώς ήρθες. Γύρισες από τη Φινλανδία? Είχες καιρό να φανείς.

-@Αθεόφοβε μου,
στην απορία σου απαντώ με προσθήκη στην ανάρτηση μου. Κάνε τον κόπο να τη διαβάσεις.

-@Ανώνυμε μου,
καθίσματα υπάρχουν αρκετά μόνο στα σημεία επιβίβασης στα αεροπλάνα. Ίσως στα άλλα σημεία να μη βάλανε αρκετά, για να κάθεται ο κόσμος στα καφεστιατόρια!

Gee Pontius είπε...

@ Μερόπη, η δύσχρηστη λέξη ετεός (τι τουτ' έστιν ετεόν, ω πάτερ; από Αριστοφάνη)
σημαίνει αληθής και Ετεοκρήτες ήταν μία από τις πέντε φυλές της Κρήτης χωρίς να σημαίνει ότι οι υπόλοιπες δεν ήταν κρητικές. Ο όρος Ετεοκύπριοι είναι για πολλούς αδόκιμος, απεδόθη εκ των υστέρων σε αρκετούς λαούς ή και οικογένειες όπως οι Ετεοβουτίδες των Αθηνών προσπαθώντας να δώσουν ένα αριστοκρατικό τόνο καταγωγής .
Κατά μείζονα λόγο δεν προκύπτει συγγένεια μεταξύ Ετεοκρητών και Ετεοκυπρίων (;)

NdN είπε...

Καλησπέρα Μερόπη,

Η Bouygues BI είναι μί απολύ μεγάλη και αξιόλογη εταιρία με πολύ καλό ιστορικό στην κατασκευή τέτοιων έργων τόσο στο Hong Kong όσο και στην Πράγα. Στην αρχή είχα παραξενευτεί που δεν το είχε πάρει η J&P. Δεν ξέρω καν αν κατεθεσε προσφορά.

Καλορίζικο το αεροδρόμιο!

Yannis Kapnidis είπε...

Καλορίζικο και καλοτάξιδα ότα τα αεροπλάνα που θα έρχονται εκεί!

Εύχομαι να έχεις χρόνο και... να το χρησιμοποιείς συχνά!

Μιχάλης είπε...

Εγώ ακόμα δεν κατάφερα να πάω ούτε για να ταξιδέψω, ούτε για επίσκεψη.

Πάντως Μερόπη, σκέψου το ενδεχόμενο να κάνεις μια έκθεση φωτογραφίας.
Είσαι καλή στο... άθλημα :-)

marianaonice είπε...

Πολύ όμορφο! Θυμίζει Ευρώπη!!
Καλορίζικο Μερόπη μου και καλά ταξίδια σε όλους!!
Ελπίζω κάποτε να το γνωρίσω κι εγώ από κοντά, παρότι δεν είμαι Κύπρια...
:)))

Ανώνυμος είπε...

Mια χαρά φαίνεται...αρχές της δεκαετίας του 90 πέρασα από το αεροδρόμιο της Λάρνακας, μετά βρέθηκα στην Αγία Νάπα...τώρα διαβάζω εκεί τα καλοκαίρια γίνεται χαμός...μάλλον πρέπει να ξαναπάω για να το διαπιστώσω γιατί τότε ήμουνα μικρός και δεν καταλάβαινα...

Ανώνυμος είπε...

Ευάερο και ευήλιον!!
Αν και να σου πω την αλήθεια, εμένα όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, ίδια μου φαίνονται. Μικρές οι διαφορές.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Να το χαιρόσαστε και το χρειαζότανε η Κύπορς γιατί από ότι θυμάμαι από την μοναδική φορά που έχω πάει Κύπρο το αεροδρόμιο θύμιζε Ελληνικό επαρχιακό αεροδρόμιο.

Όσον αφορά τα τέλη του Ελ. Βενιζέλου ο λόγος που είναι μεγάλα οφείλεται στον Λαλιώτη γιατί όταν έγινε Κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ άλλαξε την σύμβαση με τους Γερμανούς μικραίνοντας το διάστημα που θα το διαχειρίζονται με λογικό αποτέλεσμα να αυξηθούν τα τέλη για να μπορέσει να βγάλει ο κατασκευαστής τα χρήματα του.

Anonymous είπε...

Sto hong kong a?Hmmm.
Na po oti se mia dimoskopisi pou egine prosfata gia to pio ine to kalitero aerodromio sto kosmo , to kalitero vgike tis sigapouris kai to 2o kalitero tou hong-kong.
To hirotero vgike to heathrow
kai to 2o hirotero to de gaul.
Genikos i evropi de dieprepse kai to kalitero stin evropi vgike ayto tou amsterdam

MrPinkEyes είπε...

Αντε να δω πότε θα τα καταφέρω να επισκεφθώ τη μαμα πατρίδα (ή για την ακρίβεια την πατρίδα μαμας) και γω...
έχω ήδη ένα χρόνο....

Meropi είπε...

-@gpoint μου,
μ' αρέσει που είσαι μαθηματικός, αλλά το πραγματικό σου ενδιαφέρον είναι η φιλολογία!!

-@NdN μου,
δεν ξέρω κι εγώ καν αν κατέθεσε προσφορά η J&P. Ίσως όμως να μην έχει εμπειρία σχετικά με αεροδρόμια. Τους περισσότερους δρόμους πάντως στην Κύπρο, αυτή (η J&P) τους έφτιαξε.

Meropi είπε...

-@Hellenic Potion μου,
2-3 φορές το χρόνο θα το επισκέπτομαι το αεροδρόμιο!

-@Μιχάλη μου,
σ' ευχαριστώ για το κομπλιμάν σου σχετικά με το φωτογραφικό μου ταλέντο! Χα χα χα!

Meropi είπε...

-@Μαριάνα μου,
ευκαιρία λοιπόν να το επισκεφθείς το αεροδρόμιο και την Κύπρο! Τώρα μάλιστα που η φιλενάδα σου η Μερόπη μπορεί να σε φιλοξενήσει!

-@ezak μου,
η Αγία Νάπα έχει καταντήσει η αποθέωση του κιτς στον τουρισμό! Δεν μου αρέσει καθόλου. Έχει βέβαια ωραίες παραλίες!

Meropi είπε...

-@Φοράδα μου,
επειδή τόσα χρόνια που πήγαινα στην Κύπρο, δεν μου άρεσε καθόλου το αεροδρόμιο, τώρα τι να σου πω? Μου φάνηκε πολύ όμορφο! Πάντως πολύ καλύτερο από πολλά ευρωπαϊκά (όπως π.χ. από το Heathrow).

-@Γιάννη μου,
χειρότερο και από επαρχιακό αεροδρόμιο ήταν αυτό της Λάρνακας. Τώρα βέβαια το νέο αεροδρόμιο είναι πολύ ωραίο!! Ευκαιρία να πας πάλι τώρα!

Meropi είπε...

-@Anonymous μου,
η Ασία λοιπόν προηγείται στα καλά αεροδρόμια. Πράγματι το Heathrow και το Ντε Γκολ δεν μου άρεσαν καθόλου. Είναι βέβαια και παλιά αεροδρόμια. Το Άμστερνταμ έτσι κι έτσι!

-@MrPinkEyes μου,
καλώς μου ήρθες από το ιστολόγιο μου! Κύπριος από μητέρα λοιπόν! Η μητέρα στην Κύπρο ή στην Ελλάδα μένει?

Meropi είπε...

-@Anonymous μου,
η Ασία λοιπόν προηγείται στα καλά αεροδρόμια. Πράγματι το Heathrow και το Ντε Γκολ δεν μου άρεσαν καθόλου. Είναι βέβαια και παλιά αεροδρόμια. Το Άμστερνταμ έτσι κι έτσι!

-@MrPinkEyes μου,
καλώς μου ήρθες από το ιστολόγιο μου! Κύπριος από μητέρα λοιπόν! Η μητέρα στην Κύπρο ή στην Ελλάδα μένει?

Justine's Blog είπε...

Αγαπημένη μου,
Υπέροχο και λαμπερό φαίνεται το νέο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Εύχομαι να εξυπηρετεί χιλιάδες μυριάδες ντόπιους και τουρίστες.
Βέβαια, μέσα στην κάψα της Κύπρου ο Αη Βασίλης κάτι μου κάνει! Αλλά συγχωρείται λόγω δυτικών επιρροών.
Πάντως, πάντοτε θαύμαζα στους Κυπρίους τη μαγκιά να αναπτύσσονται κόντρα στο πολιτικό πρόβλημα και τισ στρατιές του Αττίλα, που εξακολουθούν να βρίσκονται απλωμένες στην τουρκοκυπριακή πλευρά.
Φιλιά σου απο χειμωνιάτικο υπέροχο Μόντρεαλ

Meropi είπε...

-@Anonymous μου,
η Ασία λοιπόν προηγείται στα καλά αεροδρόμια. Πράγματι το Heathrow και το Ντε Γκολ δεν μου άρεσαν καθόλου. Είναι βέβαια και παλιά αεροδρόμια. Το Άμστερνταμ έτσι κι έτσι!

-@MrPinkEyes μου,
καλώς μου ήρθες από το ιστολόγιο μου! Κύπριος από μητέρα λοιπόν! Η μητέρα στην Κύπρο ή στην Ελλάδα μένει?

-@Ιουστίνη μου,
Άργησε βέβαια λίγο η κατασκευή του νέου αεροδρομίου, γιατί υπήρχε ελπίδα να επαναλειτουργήσει αυτό της Λευκωσίας, το οποίο, όπως γράφω και στην ανάρτηση μου, βρίσκεται στη νεκρή ζώνη. Αφού είδαμε λοιπόν και αποείδαμε ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει και πάλι το της Λευκωσίας, φτιάξαμε αυτό της Λάρνακας!

MrPinkEyes είπε...

@Meropi
καλώς σε βρήκα!

ελλάδα, εφαε μας την ο καλαμαρας!
ελλαδα ζουμε αλλα καθε χρονο (σχεδον πλεον.. κλαψ) παω κι εχω τελειωσει κ σχολειο κυπρο..
c u around

αντωνης είπε...

Μεροπη καλημερα.
Πολυχρονη, με υγεια και χαρες για σενα και την οικογενεια σου
:)

maxforeigner είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ, αγαπητή Μερώπη, για τη γιορτή σου. Ό,τι επιθυμείς να το βρεις.
-- Ωραίο και μεγαλοπρεπές το νέο αεροδρόμιο, θα το δούμε στην επόμενη μας.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@Ιουστίνη Φραγκούλη
μέσα στην κάψα της Κύπρου ο Αη Βασίλης κάτι μου κάνει!
Στην προκειμένη περίπτωση φταίει ο καιρός και τα στερεότυπα ότι ο Αη Βασίλης πάει πακέτο με το κρύο, που να πας σε κάποια Ασιατική χώρα και να δεις εκεί τους ντόπιους να γιορτάζουν Χριστιανικές γιορτές όπως τα Χριστούγεννα. Στην Κύπρο μπορεί να μην χιονίζει αλλά είναι Χριστιανοί, τουλάχιστον στην ελέυθερη.

marianaonice είπε...

Εεεε σήμερα πια δεν πέφτω έξω...
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ φιλενάδα μου!!
Υγεία, χαρά και πρόοδο για σένα και την όμορφη οικογένειά σου!!!!
Θα τα πούμε και τηλεφωνικά το βραδάκι...
Φιλάκια!!!

Υ.Γ. Αχ λες να τα καταφέρω κάποια στιγμή να σε συναντήσω και στην Κύπρο?
Και μάλιστα φιλοξενούμενη σου? Τι όμορφο που φαντάζει αυτό, μου θυμίζει τα νιάτα μας... που παρότι κι οι δυό μέναμε στην Αθήνα, δεν χάναμε ευκαιρία να μένει η μία στο σπίτι της άλλης... Τι όμορφα χρόνια!
Σ'΄ευχαριστώ Μερόπη μου.

jf είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΣΟΥ, χωρκανή!

Meropi είπε...

-@MrPinkEyes μου,
κι εμάς μας τράβηξε ο "καλαμαράς" στην Ελλάδα! Χα χα χα! Να σου πω όμως την αλήθεια, προτιμώ να ζω στην Αθήνα. Νιώθω πιο ελεύθερη!

-@Αντώνη μου,
σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου. Χαίρομαι που θυμάσαι τη γιορτή μου!

-@Mike μου,
ευχαριστώ για τις ευχές σου! Σου εύχομαι σύντομα να το επισκεφθείς το αεροδρόμιο!

Meropi είπε...

-@Γιάννη μου και @ Ιουστίνη μου,
το Χειμώνα η Κύπρος δεν έχει πολλές κάψες. Απλώς έχει πιο ήπιο χειμώνα από την υπόλοιπη Ευρώπη. Τη νύχτα μάλιστα πέφτει η θερμοκρασία αρκετά. Να, π.χ. σήμερα η Λευκωσία έχει θερμοκρασία περίπου 20β. και το βράδυ 14β.

-@Μαριάνα μου,
σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου. Θα το κανονίσουμε να πάμε στην Κύπρο. Θα περάσουμε ωραία!

-@JamanFou μου,
σ' ευχαριτώ πολύ για τις ευχές σου χωρκανή μου!

NdN είπε...

Μερόπη μου χρόνια πολλά και από μένα! Να είσαι γερή και να χαίρεσαι τα παιδιά σου!

phlou...flis είπε...

Τώρα που είδαμε το αεροδρόμιο, έστω μέσα από τα "μάτια" σου, άραγε θα φτηνήνουν και οι πτήσεις να μπορούμε να ταξιδεύουμε προς την πατρίδα πιο συχνά;

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@phlou...flis
Αν θέλεις την άποψη μου η απάντηση είναι όχι. Το κόστος και η συχνότητα των πτήσεων δεν εξαρτόνται από την κατάσταση ενός αεροδρομίου αλλά από άλους παράγοντες: προορισμός, νομικό καθεστώς που ορίζει το κόστος αεροδρομίου καθώς και την ευκολία ίδρυσης εταιριών και πολλά άλλα.

Independent είπε...

Είνα πραγματικά εξαιρετικό΄ς ο νέος αερολιμένας Λάρνακας.

Και φαντάσου, στην Αθήνα, με την νέα Ολυμπιακή, πήγαμε και ήρθαμε στο αεροπλάνο με λεωφορείο(κάνει οικονομίες ο Βγενόπουλος) και στην Λάρνακα εξυπηρετηθήκαμε με φυσούνες. Ανωπομονώ να ξαναπάω (Χριστούγεννα), να δω αυτά τα πράσινα μάτια....

Σοφία είπε...

Έψαχνα πληροφορίες για την Κύπρο και έπεσα πάνω στις φωτογραφίες του αεροδρομίου όλως τυχαίως. Ευελπιστώ να το δω ιδίοις όμμασι σε μια βδομαδούλα από τώρα :-)