Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Οι στατιστικές του blog μου και το τρίκυκλο ποδήλατο!



Χθες κοίταζα, από περιέργεια, τις στατιστικές του blog μου. Ξέρετε, αυτές που δείχνουν ποιες αναρτήσεις έχουν συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους αναγνώστες. Ήταν μια έκπληξη για μένα, ιδιαίτερα η ανάρτηση που είχε τις πιο πολλές προβολές. Λοιπόν εδώ και έξι μήνες περίπου, που ενεργοποιήθηκε η σχετική ένδειξη (statistics) στο blog μου, έρχεται πρώτη (και μάλιστα μακράν των υπολοίπων) η ανάρτηση «Ζητείται τρίκυκλο ποδήλατο» με 692 προβολές!!!! Έλα Χριστέ και Παναγία! Όταν την έγραφα, είχα την εντύπωση ότι κανείς δεν  θα ενδιαφερθεί για τέτοιο θέμα (ομολογουμένως λίγο βαρετό).  Έπεσα έξω. Φαίνεται ότι είναι πολλοί που ψάχνουν τρίκυκλο  ποδήλατο, μετά και την αύξηση της τιμής της βενζίνης. Αν αναρωτιέστε αν αγόρασα τελικά το ποδήλατο αυτό, η απάντηση είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ και ντρέπομαι γι’ αυτό. Εδώ ταιριάζει γάντι το απόφθεγμα «το μεν πνεύμα πρόθυμο, η δε σαρξ ασθενής»! Η γυμναστική που θέλω (και πρέπει) να κάνω, προς το παρόν έχει μόνο πνευματική διάσταση. Χα χα χα!

Ακολουθούν, κατά σειρά προτίμησης, οι πιο κάτω αναρτήσεις:


Πλην της ανάρτησης που έρχεται πρώτη (της σχετικής με το ποδήλατο), οι άλλες αναρτήσεις θα έλεγα ότι έχουν κάποιο ενδιαφέρον. Δύο παρατηρήσεις μόνο έχω να κάνω. α) ενδιαφέρθηκαν αρκετοί για το Α΄ μέρος της ταξιδιωτικής ανάρτησης για το Άμστερνταμ, αλλά δεν είχε εξίσου ανταπόκριση και το Β΄ μέρος και β) η θεατρική παράσταση «Σλουθ» με το Γ. Κιμούλη και τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη συνεχίζεται (εξ ου και το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον για την ανάρτηση). Όσοι δεν την είδατε, αξίζει να τη δείτε. 
-------------------- 
Ηθικό δίδαγμα για τους bloggers:
Μη σκέφτεστε τι ανταπόκριση θα έχουν οι αναρτήσεις σας στους αναγνώστες. Να γράφετε για θέματα που ενδιαφέρουν εσάς, γιατί δεν πρόκειται ποτέ να μαντέψετε τι ενδιαφέρει τους άλλους. Εγώ π.χ. βρίσκω ότι το blogging είναι, μεταξύ άλλων, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία και αφορμή να ασχοληθώ και να κατανοήσω καλύτερα ένα θέμα που μου φαίνεται εμένα ενδιαφέρον, προκειμένου μετά να γράψω κάτι γι' αυτό. Όχι, βέβαια ότι δεν περιμένω  και την άποψη των άλλων.

15 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Βασικά να θυμάσαι ότι τα νούμερα που θέτεις ξεκινούν να μετρούν από μια συγκεκριμένη ημερομηνία που ενεργοποίησες "το statistics".

Άντε, καλέ, και στις 1000 προβολές. Όταν κάτι αξίζει...

Καρπουζοκέφαλος είπε...

Καλημέρα.
Εδώ να φανταστείς ότι πέτυχα (4 μηνές μετά!) στο διαδίκτυο τρίκυκλο ποδήλατο (www.madsencycles.com) και θυμήθηκα την ανάρτησή σου!!!

Θανασης Ξ. είπε...

Πώς το είδες καλέ Μέρόπη αυτό;;; Ζήλεψα ! Ενημερώστε κι έναν άσχετο φίλο......

stalamatia είπε...

Εγώ πάλι στατιστικές δεν έχω ,βασικά δεν ξέρω πως γίνετε !Το τρίκυκλο αν το πολμελετήσεις ,στη μελέτη μένει ,αυτό έπαθα και εγώ.Ηταν και ακριβούτσικο για μένα!

roadartist είπε...

Συμφωνώ απολυτα με το υστερόγραφο σου. Πάντα και μόνο ότι αρέσει σε εμάς.. και μόνο έτσι έχει νόημα.. ΑΝ καθήσεις να σκεφτείς τι θα αρέσει σε όσους σε διαβάζουν... τότε βαρέθηκες εσύ, οπότε χάθηκε το νόημα. Ετσι πιστεύω. Κατάλλα το τρίκυκλο ποδήλατο μόνο βαρετό δεν είναι ως θέμα, ακόμη το θυμάμαι!

vasiliki είπε...

Μερόπη την ίδια σκέωη έκανα και εγώ εχτές σχετικά με την ανταπόκριση του blog μου. Στο κάτω -κάτω σκέφτηκα πως αν δεν ενδιαφέρει και κανέναν εμένα με εξασκεί πνευματικά.
ευχαριστώ
φιλί

Phivos Nicolaides είπε...

Πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα από τις στατιστικές σου Μερόπη. Φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται ορισμένα 'τρίκυκλα' πράγματα, που δεν θέλουμε να πιστέψουμε, ότι ισχύουν. Και όμως, η καθημερινότητα, μας διαψεύδει πανηγυρικά. Ας ελπίζουμε όμως...

habilis είπε...

!!!
Ηθικό δίδαγμα για τους bloggers:
Μη σκέφτεστε τι ανταπόκριση θα έχουν οι αναρτήσεις σας στους αναγνώστες. Να γράφετε για θέματα που ενδιαφέρουν εσάς, γιατί δεν πρόκειται ποτέ να μαντέψετε τι ενδιαφέρει τους άλλους. Εγώ π.χ. βρίσκω ότι το blogging είναι, μεταξύ άλλων, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία και αφορμή να ασχοληθώ και να κατανοήσω καλύτερα ένα θέμα που μου φαίνεται εμένα ενδιαφέρον, προκειμένου μετά να γράψω κάτι γι' αυτό. Όχι, βέβαια ότι δεν περιμένω και την άποψη των άλλων.

apopano είπε...

Δεν το βρίσκω καθόλου περίεργο.
Το κλειδί της συγκεκριμένης ανάρτησης είναι η αναζήτηση δυο πολυσύχναστων λέξεων: "ποδήλατο", "τρίκυκλο".
Η ανεύρεση από το πεδίο "εικόνες"(google) και με τις δύο αυτές λέξεις βγάζει στις πρώτες θέσεις τρείς εικόνες (δύο εικόνες στο "ποδήλατο" και μια στο "τρίκυκλο").
Νομίζω ότι εκεί οφείλεται, όπως συμβαίνει με αυτή εδώ τη δικιά μου αναδημοσίευση http://olatablog.blogspot.com/2010/09/manos-drapetsona-monaco.html , που όπως κατάλαβα από την έρευνα στις "πηγές επισκεψιμότητας" των στατιστικών μου, οφείλεται στη λέξη Monaco που έχει μεγάλη ζήτηση από τις εικόνες επίσης...

Αναλόγως πόσο κλασσική ή εντυπωσιακή ή τέλος πάντων ενδιαφέρουσα μπορεί να είναι μια εικόνα, φαίνεται ότι διατηρεί πολύ πιό εύκολα στην πάροδο του χρόνου σειρά κατάταξης στο google (μέχρι να την ξεπεράσουν πιό ενδιαφέρουσες εικόνες) ενώ δεν γίνεται να διατηρηθούν στην υψηλή κατάταξη γενικής ανεύρεσης του παγκόσμιου ιστού οι λέξεις.

Η λέξη "ποδήλατο" στη γενική ανεύρεση χρησιμοποιείται χιλιάδες φορές την ημέρα, αλλά ενώ παντού υπάρχει η ίδια λέξη στα γενικά αποτελέσματα, από τις εικόνες πατάς μηχανικά -και γρήγορα- την ενδιαφέρουσα φωτογραφία.
Συμπέρασμα: πολλοί χρήστες διαβάζουν εικόνες...

Meropi είπε...

-@Δείμο μου,
ναι το ξέρω ότι οι στατιστικές ξεκινούν από μια ημερομηνία και μετά (για μένα ξεκινούν εδώ και έξι μήνες).
Ευχαριστώ για την ευχή των 1000 προβολών. Πάντως δεν είμαι σίγουρη ότι αξίζουν πάντα οι αναρτήσεις που έχουν πολλές προβολές.

Meropi είπε...

-@Καρπουζοκέφαλε μου,
ναι το θυμάμαι ότι το θυμήθηκες!!!

-@Θανάση μου, θα πας στον πίνακα ελέγχου του ιστολογίου σου και θα βρεις τις στατιστικές. Κλικ στη σχετική ένδειξη και σε οδηγεί κατευθείαν. Επίσης στον μπάρα πάνω πάνω του μλογκ σου υπάρχει μια ένδειξη "σχεδίαση". Κλικ και σε οδηγεί σ' ένα άλλο πίνακα με διάφορα, μεταξύ των οποίων και στις "στατιστικές". Κλικ κλπ. Αν δεν είναι ενεργοποιημένες, ενεργοποίησε το.

Meropi είπε...

-@Σταλαματιά μου,
διάβασε τα πιο πάνω, που έγραψα στο Θανάση και θα τις βρεις τις στατιστικές. Νομίζω ότι όλοι έχουν.

-@roadartist μου,
ναι, κάπως έτσι πρέπει να λειτουργούμε ως bloggers. Άλλωστε, αν δεν ενδιαφέρεται κάποιος για τα θέματα που έχουμε, απλούστατα δεν θα συχνάζει στο ιστολόγιο μας. Θα συχνάζουν άλλοι, με τους οποίους ταιριάζουμε.

Meropi είπε...

-@Βασιλική μου,
έτσι είναι όπως το λες. Όταν γράφουμε ένα θέμα, ήδη έχουμε κερδίσει, έστω και αν δεν το διαβάσει κανείς. Έχουμε κερδίσει τη γνώση του θέματος αυτού.

-@Φοίβο μου,
το συμπέρασμα από τις στατιστικές μου είναι ότι ποια ανάρτηση θα συγκεντρώσει το περισσότερο ενδιαφέρον μπορεί να είναι έκπληξη!!

Meropi είπε...

-@Habilis μου,
να υποθέσω ότι σου άρεσε το συμπέρασμα μου και το επαναλαμβάνεις???

-@apopano μου,
ενδιαφέρουσες οι παρατηρήσεις σου!

stalamatia είπε...

Eυχαριστώ Μερόπη μου αν και τις είχα βρει χθες,δεν είχα δώσει σημασία παλιά.