Η Μερόπη αστειεύεται

Η Μερόπη αστειεύεται

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2007

Η απορία της χρονιάς!


Τελευταία μέρα της χρονιάς σήμερα και βλέπω τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, αλλά και πολλά μπλογκ να ασχολούνται με πρόσωπα και γεγονότα της χρονιάς που φεύγει. Ανακηρύσσουν γεγονός της χρονιάς, φωτογραφία της χρονιάς, γάμο της χρονιάς κοκ.

Ε, λοιπόν εγώ έχω την απορία της χρονιάς. Αυτές τις τελευταίες ημέρες διάβασα επανειλημμένως (κυρίως στις εφημερίδες «Έθνος» και «Ελευθεροτυπία») ότι ο παρ’ ολίγον αυτόχειρας Χρήστος Ζαχόπουλος, καθηγητής φιλόλογος, ήταν δίπλα στη σύζυγο του πρωθυπουργού κ. Νατάσα Παζαϊτη (η οποία ας σημειωθεί μου είναι συμπαθής) και τη βοήθησε να μετεξελιχτεί από απόφοιτο της διετούς φοίτησης Σχολής Νηπιαγωγών Καρδίτσας, σε διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου πρώτα και αργότερα (μετά από δύο χρόνια) σε πτυχιούχο της Ιατρικής Σχολής του ίδιου Πανεπιστημίου. Και τώρα έρχεται η απορία ή μάλλον οι απορίες…. Πώς μπήκε η κ. Παζαϊτη στην Ιατρική Σχολή με κανονικές πανελλήνιες εξετάσεις ή με κατατακτήριες;;; Και ο κ. Ζαχόπουλος πώς τη βοήθησε;;; Της έκανε ιδιαίτερα μαθήματα έκθεσης ή με άλλον τρόπο που δεν πάει το φτωχό μυαλό μου;;;

23 σχόλια:

gerasimos είπε...

Aχ βρε Μερόπη φαίνεται ότι εμείς οι εκτός της ενεργούς πολιτικής δε σκαμπάζουμε από τέτοιου είδους... υψηλά μαθηματικά! Α και μια άλλη απορία: πώς γίνεται ένας φιλόλογος να διαχειρίζεται το 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης όταν και στην παραμικρότερη εταιρία για θέση οικονομικού υπαλλήλου ζητάνε απόφοιτο οικονομικών σχολών; Και ο ίδιος άνθρωπος να διορίζει Πρόεδρο του Μουσείου Κινηματογράφου έναν σκηνοθέτη βιντεοταινιών με το Στάθη Ψάλτη; Απορία Ψάλτη... βηξ! Άντε καλή χρονιά να έχουμε και... καλές απορίες!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Μερόπη, είχα την ίδια ακριβώς απορία και με σας και με τον Γεράσιμο. Πώς τα κατάφερε ο φιλόλογος να εξελιχθεί σε μεγαλοπαράγοντα, να διορίζει και να διαχειρίζεται χρήμα -προσωπικά θεωρώ ότι οι λιγότερο πρακτικοί άνθρωποι είναι οι δάσκαλοι και οι φιλόλογοι. Και απ' ο,τι ακούω δεν είναι καν φιλόλογος, αλλά απόφοιτος του Ιστορικού Αρχαιολογικού.
Καλώς σας βρήκα και καλή χρονιά :)

sealike2 είπε...

Δεν γνωρίζετε ότι το "ρουσφέτι" είναι τατουάζ στη σκέψη μας.Εμείς ως γνήσιοι άνθρωποι Ελληνικής καταγωγής, πιστευούμε ευλαβικά μόνο στην ισονομία, στην ισοπολιτεία, στις ίσες ευκαιρίες αλλά ασπαζόμαστε μόνο την ισοπέδωση στις επιλογές μας για να ταϊσουμε μέχρι σκασμού τα συμφέροντα μας.Καλή χρόνια με υγεία!!

νατασσΆκι είπε...

Κάτι απορίες που έχεις κι εσύ...!
:))

Καλή Χρονιά, γεμάτη υγεία, αγάπη και χαρά (και επειδή σίγουρα δεν θα είναι αυτή η τελευταία μας "απορία", καλό κουράγιο! )

Φιλιά πολλά - να χαίρεσαι την όμορφη οικογένειά σου.

Ανώνυμος είπε...

Tελικά Μερόπη μου, με την απορία θα μείνουμε ..θα το δεις! :))

Meropi είπε...

Καλημέρα διαδικτυακοί μου φίλοι, σας ευχαριστώ που περνάτε από τη γειτονιά μου.
--@ Γεράσιμε μου καλέ, τελικά πολλές απορίες θα μας μείνουν αναπάντητες...
Οι δικές μου, οι δικές σου και άλλες τόσες.

--@ dora μου καλώς όρισες. Ελπίζω και εύχομαι να ζήσει ο άνθρωπος να μας λύσει και καμιά απορία...Θα σε παρακαλούσα να μου μιλάς στον ενικό. Ξέρεις εδώ στο διαδίκτυο έχουμε αυτό το προνόμιο.

--@ Sealike μου εγώ, αν και το ξέρω ότι κινδυνεύω να θεωρηθώ γραφική, πιστεύω ακόμα ότι η
ισονομία και η αξιοκρατία πρέπει να διέπει τη ζωή μας

--@ Νατασσάκι μου καλημέρα, γενικά είμαι άνθρωπος με απορίες τι να κάνουμε;; Προσπαθώ μάλιστα να τις λύνω, αλλά συνήθως δεν τα καταφέρνω...Χα χα!

--@ Νιόβη μου καλημέρα και σε σένα. Συνέχεια μένουμε με τις απορίες. Στο κεφάλι μου μέσα έχει σχηματιστει ένα τεράστιο ερωτηματικό.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους

Takiz είπε...

Αγαπητή μου Μερόπη
Αχ… αυτή η επικαιρότητα θα μας φάει.

Με ένα χαμόγελο
Καλή χρόνια

zouzouna είπε...

Κι εγώ την ίδια απορία είχα, ευθύς εξ αρχής. Α, στο καλό μέρες που είναι...
Κάπου σε σχόλια σε ανακάλυψα, διάβασα το σχόλιο για την ηλικία σου (έχουμε και Blogger 80 ετών την Θεία Λένα) και το όνομά σου και ήρθα για γνωριμία, γιατί έχω "τις τύψεις μου".
Το Μερόπη είναι απο τα αγαπημένα μου ονόματα και το χρησιμοποιήσα προ ημερών για ένα ποστ με ανεκδοτάκια σχετικά με την ηλικία και σκιτσάκια κυριών!
Διότι μεγαλοκοπέλα η χάρις μου! και απο αυτοσαρκασμό, δόξα τω Θεώ!
Πέραν όλων όμως, σου εύχομαι Καλή χρονιά, γεμάτη απορίες που θα λύνονται με τον καλύτερο και ευκολότερο τρόπο, να χαίρεσαι την οικογένειά σου, να γεμίζει το σπιτικό σου χαρά, υγεία και ευτυχία πάντα !

Meropi είπε...

--@ Takiz μου καλέ, σου έφτιαξαν το ίντερνετ ή πήγες στη δουλειά και έστειλες το σχόλιο;; Ε, τι να κάνουμε η επικαιρότητα δεν μας μένει αδιάφορη..ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

--@ Zouzouna μου καλή, καλώς μου ήρθες. Από ότι κατάλαβα δεν έχεις μπλογκ, απλώς αφήνεις σχόλια, έτσι δεν είναι;; Αν μπορείς άσε μου το μπλογκ της Θείας Λένας, θα ήταν ενδιαφέρον να το επισκέπτομαι....ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και σε σένα

Utopia είπε...

Βρε Μερόπη,δεν ησυχάζεις ούτε Παραμονή Πρωτοχρονιάς;Τι ανήσυχο πνεύμα είσαι;Πως θα τη βγάλουμε τη νέα χρονιά(είναι και δίσεκτη!);Μη περιμένεις απαντήσεις από μένα σήμερα!Από το νέο έτος...και βλέπουμε!Καλή Χρονιά!:-)))

Ανώνυμος είπε...

Kαι προσθέτω και την δικιά μου απορία στην δικιά σου.
Γιατί η κυρία Παζαϊτη δεν επισκέφτηκε είτε ως φίλη, είτε ως ιατρός, στην εντατική τον Ζαχόπουλο;
----------------------
Καλή χρονιά να έχουμε...
Με περισσότερους προβληματισμούς αλλά με λιγότερα προβλήματα...
Χρόνια πολλά σε όλους!

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Μερόπη μου,καλημέρα!(η τελευταί αυτού του χρόνου!!!)
Νομίζω πως η συγκεκριμένη απορία σου είναι...ρητορική:)))κι έτσι δε θα σου απαντήσω...Θα σου ευχηθώ μόνο,να 'χεις ένα Νέο Χρόνο όπως τον λαχταρά η ψυχούλα σου για σένα και τους αγαπημένους σου!!!

Να'σαι καλάΜερόπη μου,και να περνάς καλύτερα:)

doctor είπε...

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

doctor

roadartist είπε...

Μερόπη αν δεν ήταν το blog σου.. εγώ δεν θα έπερνα χαμπάρι για όλα αυτά :) Δεν ασχολούμαι με τους 'κυρίους'/τις 'κυρίες'! Μου φαίνονται απίστευτα βαρετοί. Διαφθαρμένοι μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο! .. Βαρέθηκα αυτή την ελληνική αναξιοκρατία, τη μιζέρια μας!! Όσο το ψάχνεις, όσο το κοιτάς, τόσο περισσότερο απογοητεύεσαι! ..
Να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά! Και μακρυά απο τέτοιους τύπους .. ετσι κ αλλιως τους σιχαίνομαι.. προτιμώ να ζήσω και μια υπαλληλική απλή ζωή παρά τέτοιες επαφές με γλοιώδεις τύπους..Τις ευχες μου καλή μου Μερόπη!

Meropi είπε...

Διαδικτυακοί μου φίλοι καλωσορίσατε στο ιστολόγιο μου.

--@ Ουτοπία μου, έχεις δίκιο ότι προβληματίζομαι συνέχεια, γι αυτό και αναρωτιέμαι αν είμαι προβληματική.

--@ Afmarx κάτι απορίες που έχουμε κι εμείς πρωτοχρονιάτικα!! Πάνω απ' όλα (και τη φιλία) η δημόσια εικόνα....

--@ ψυχούλα μου, αν και η απορία μου δεν είναι μόνο ρητορική, εντούτοις μην μου απαντήσεις. Χρόνια πολλά σε σένα και την οικογένεια σου.

--@ δόκτωρ μου καλέ καλώς να δεχτείς και τη νέα κορούλα. Μεθαύριο δεν είναι;;;

--@ Roadartist μου μικρούλα, αλήθεια δεν ασχολείσαι με την επικαιρότητα;; Πρέπει λίγο να ασχολείσαι...δεν πρόκειται για κουτσομπολιό, πρόκειται για τη δημόσια ζωή που επηρεάζει όλους μας.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ

kalynama είπε...

Μερόπη μου γλυκιά!

Καλή χρονιά σου εύχομαι. Να χαίρεσαι όλους τους δικούς σου ανθρώπους μα περισσότερο την οικογένειά σου. Όσα δε σου έδωσε το 2007 εύχομαι να σου τα χαρίσει εις διπλούν το 2008.

Φιλιά καλή μου. Να είσαι πάντα καλά! :-))

ΩΣΗΕ είπε...

Μερόπη μου, εγώ έκοψα μακριά και δεν ξέρω απ' αυτά.

Μένει μιάμιση ώρα για ακόμα ένα βήμα. Η δικιά μου απορία: Προς τα μπρος ή προς τα πίσω;

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Meropi είπε...

Καλημέρα 2008.
--Καλυνάμα μου
--Ωσηέ μου
σας εύχομαι κάθε χαρά και ευτυχία.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ρε σεις παιδιά, σε λίγο που θα πάρω και το πτυχίο της Θεολογίας, ξέρετε κανέναν Ζαχόπουλο να με βοηθήσει να γίνω πάπας Ρώμης;

Καλή χρονιά Μεροπίτσα!

Meropi είπε...

Καλημέρα Ασκαρδαμυκτί μου,
Πάει Ο Ζαχόπουλος, παραιτήθηκε...Ψάξε να βρεις καμμιά Ζαχοπουλίνα!
Καλή χρονιά σου εύχομαι!

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν,πολλές-και από πολλούς-απορίες βλέπω.Γιατί ομως;
Το σπάνιο σ' αυτό τον τόπο είναι να βρεις άνθρωπο (υπουργό εν προκειμένω) που να έχει σχέση με το αντικείμενο που ασχολείται.
Η εντύπωση που μας δίνεται,είναι πως όλοι αυτοί οι άσχετοι δεν δουλεύουν,αλλά κάνουν το χόμπυ τους!
Καλή χρονιά Μερόπη και με λιγότερες απορίες...

Roadartist είπε...

Μερόπη καλησπέρα και καλή χρονιά. Το ποιος είναι ο Ζαχόπουλος το γνώρισα απο τις πυρκαγίες που η φωτιά πλησιάζε στην Ολυμπία και τον θυμάμαι καταιδρωμένο να μας επιβεβαιώνει οτι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας..κλπ.. Μετά τον ξαναθυμήθηκα οταν υπόγραψε για την κατεδάφιση των νεοκλασσικών στο νέο μουσείο της Ακρόπολης. Τώρα το να μάθω με ποια πήγαινε, και τι διαφθορά υπάρχει κλπ, δεν το θέλω, ουσιαστικά βαριέμαι. Όσοι είναι σε υψηλές πολιτικές θέσεις, στην πλειοψηφία τους είναι διεφθαρμένοι. Παρακολουθώ την επικαιρότητα, αλλά σίγουρα επιλεκτικά. Φιλιά, καλό απόγευμα!

marianaonice είπε...

Λοιπόν αυτός ο Ζαχόπουλος είναι γενικά ένα μεγάλο ερωτηματικό!! Μάλλον ήταν ο άνθρωπος της κυβέρνησης για όλες τις δουλειές!! Από κεκτημένη ταχύτητα, για να τα προλάβει όλα, ο άνθρωπος έπεσε από τον 5ο όροφο. Δεν έχεις γνωρίσει πολυτάλαντους ανθρώπους; Βοηθάει νηπιαγωγούς να γίνουν γιατροί, ασχολείται με εξωκυβερνητικές οργανώσεις και συλλόγους για.. παιδιά, και παρεπιμπτόντως κουμαντάρει και το υπουργείο πολιτισμού!! Και εκτός αυτών είχε και τα ...ερωτικά του! Τι να κάνει ο άνθρωπος, φούνταρε να γλιτώσει. Όλα σ΄αυτόν τα είχαν φορτώσει.
Τα φιλιά μου και πάψε να απορείς πια. Εμείς τουλάχιστον έχουμε λύσει προ πολλού τις απορίες μας.